Παραλίγο θύμα κλοπής η Ελένη Μενεγάκη - Τι συνέβη με την παρουσιάστρια του MEGA

«Είναι πάρα πολύ εύκολο να την πατήσεις»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Παραλίγο θύμα κλοπής η Ελένη Μενεγάκη - Τι συνέβη με την παρουσιάστρια του MEGA

Με αφορμή την Μαρία Αναστασοπούλου που έπεσε πριν μερικές μέρες θύμα κλοπής (δείτε εδώ ακριβώς τι συνέβη στην δημοσιογράφο), η Ελένη Μενεγάκη αποκάλυψε στην έναρξη της σημερινής 17/5 της εκπομπής πως παραλίγο να αντιμετωπίσει και η ίδια μια παρόμοια περιπέτεια.

Συγκεκριμένα, η όμορφη παρουσιάστρια είπε πως δέχθηκε ένα μήνυμα το οποίο τελικά όπως ήταν απάτη! Το μήνυμα αυτό ήταν δήθεν από τα ΕΛΤΑ και εκείνη τη στιγμή σκέφτηκε ότι ίσως να παρήγγειλαν κάτι τα παιδιά της ή κάποιος δικός της.

Παραλίγο θύμα κλοπής η Ελένη Μενεγάκη

Ευτυχώς για εκείνη, δεν άνοιξε το μήνυμα γιατί μετά από δύο μέρες ενημερώθηκε ότι ήταν απάτη και αναφώνησε: «Ήμουν από τους πρώτους που το έπαθαν», είπε αρχικά η Ελένη Μενεγάκη. «Αν πας όμως στον αποστολέα, δεν βλέπεις ΕΛΤΑ κάτι αλαμπουρνέζικα… και επίσης από κάτω βλέπεις χιλιάδες ονόματα γιατί έχουν στείλει το ίδιο μήνυμα σε πολλούς! Είναι πάρα πολύ εύκολο να την πατήσεις, ειδικά όταν βλέπεις μικρά ποσά…»

Γενικότερα, οι απατεώνες χρησιμοποιούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), για δήθεν αποστολές και παραδόσεις σε δέματα, ώστε να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία και να παραβιάσουν τραπεζικούς λογαριασμούς. Συγκεκριμένα, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γράφει: «Το πακέτο σας φτάνει στα ΕΛΤΑ αύριο. Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι λάβαμε τα στοιχεία σας για την αποστολή... και θα παραδοθεί στα Ελληνικά Ταχυδρομεία στην Αθήνα για εθνική παράδοση αύριο. Το πακέτο σας θα αποθηκευτεί στο Κέντρο Διαλογής Αθηνών μέχρι να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας».