«Στέλνω μαντήλια στην Κουμουνδούρου, τα λυπάμαι τα παιδιά» - Ο κακός χαμός στο twitter για τις επιθέσεις στον Διονύση Σαββόπουλο

Και πολιτικοί εναντίον του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Χαμός επικρατεί από χθες 17/5 με μια δήλωση του Διονύση Σαββόπουλου για τη ΝΔ. Συγκεκριμένα, ο καλλιτέχνης δήλωσε πως ελπίζει σε αυτοδυναμία της ΝΔ μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η Έλενα Ακρίτα λοιπόν αυτό, δεν το άφησε ασχολίαστο και του έκανε μια κατά μέτωπο επίθεση - δείτε τις αναρτήσεις της.

Μετά από αυτό, πολλά πολιτικά πρόσωπα, έσπευσαν με τη σειρά τους να του επιτεθούν, ενώ άλλοι να τον υποστηρίξουν.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές ο Χρήστος Τατσόπουλος. «Από όταν ήμουν είκοσι χρονών, διάφοροι ο,τινάνοι βρίζουν τον Διονύση Σαββόπουλο. Πόσο βαρετό. Πόσο βαρετοί...» έγραψε στο fb ο πρώτος.

Και ο Πέτρος Τσατσόπουλος; «Μια από τις πιο αποκρουστικές παρενέργειες στη συμπεριφορά όσων εμπλέκονται στην ενεργό πολιτική (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου), είναι η εθελούσια συναισθηματική αναλγησία. Αδερφικοί φίλοι φθάνουν στο σημείο να 'μην μιλιούνται' επειδή σε κάποιες εκλογές, κάπου, κάποτε, βρίσκονται κομματικά αντιμέτωποι. Θυμάμαι με πόση οργή αντέδρασα το 2017, λίγες μόλις ώρες μετά τον θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη, όταν η τότε υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, από όλα τα επιτεύγματα του λατρεμένου δημιουργού, θεώρησε σκόπιμο να μην μνημονεύσει τη στάση του… στο δημοψήφισμα του 2015.

Σήμερα, ένα προσφιλές μου πρόσωπο, η Έλενα Ακρίτα, είπε πικρά λόγια για ένα άλλο προσφιλές μου πρόσωπο, τον Διονύση Σαββόπουλο, μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνεί με τη δημόσια δήλωσή του για την ψήφο του. Έλενά μου, το τι θα ψηφίσει ο Διονύσης το 2023, δεν θα το θυμάται κανένας σε τριάντα χρόνια. Κάτι μου λέει, όμως, ότι τη 'Συννεφούλα' θα την τραγουδούν ακόμη. Με την αγάπη μου».

Τα tweets για τον Σαββόπουλο μετά την επίθεση

Η δήλωση του πρωθυπουργού

Θέλω, όμως, να καταδείξω κάτι το οποίο μου έκανε πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση και δεν μπορώ να μην το σχολιάσω. Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, έκανε μία πολιτική δήλωση. Είναι ένας άνθρωπος που δεν προέρχεται από τον δικό μας χώρο, δεν «μάσησε ποτέ τα λόγια του». Άνθρωπος ο οποίος βρέθηκε απέναντι στη Χούντα, με αντιδικτατορικές περγαμηνές, και είπε την άποψή του. Η άποψή του ήταν ότι η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση και αυτή μπορεί να την εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία.

Λοιδορήθηκε και στοχοποιήθηκε με απόλυτα συστηματικό τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τα troll τους. Ντροπή, ντροπή, ντροπή. Είναι το μόνο το οποίο μπορώ να πω για ένα κόμμα που όταν άλλοι καλλιτέχνες εκφράζουν την άποψή τους υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλοί αλλά όταν οποιοσδήποτε άλλος λέει «ξέρετε ρε παιδιά, το προνόμιο του προοδευτισμού δεν ανήκει μόνο στην Αριστερά, υπάρχουν και άλλες παρατάξεις που έχουν υπηρετήσει την πατρίδα, εδώ, σε αυτόν τον τόπο, και που μπορεί σε αυτή τη συγκυρία να είναι καλύτερες για το μέλλον της πατρίδας μας», έρχονται τώρα όλοι αυτοί και τους στοχοποιούν και τους λοιδορούν.