«Όταν είχε όλη την ευκαιρία η κυρία Ακρίτα, αν ήθελε τόσα χρόνια να βγει να τον αποδομήσει...» - Έξαλλος ο Λιάγκας με την "επίθεση" προς τον Σαββόπουλο

«Έχει ένα λαϊκίστικο τρόπο να εκφράζει την άποψή της»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Όταν είχε όλη την ευκαιρία η κυρία Ακρίτα, αν ήθελε τόσα χρόνια να βγει να τον αποδομήσει...» - Έξαλλος ο Λιάγκας με την

Τις τελευταίες ώρες έχει δημιουργηθεί τεράστιος σάλος στο διαδίκτυο και στα media εξαιτίας της δήλωσης του Διονύση Σαββόπουλου, ο οποίος επισήμανε πως θα ήθελε να δει την Νέα Δημοκρατία σε μία αυτοδυναμία στις εκλογές που έρχονται και μετά από αυτές.

Η Έλενα Ακρίτα, αλλά και πολλοί ακόμη, σχολίασαν πολύ έντονα και αρνητικά την άποψή του αυτή και έκαναν δηλώσεις και για την ζωή του ως "επίθεση" (δείτε εδώ όλα τα σχόλια), με αποτέλεσμα το ζητήμα αυτό να συζητηθεί και στο Πρωινό του ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης 18/5, με τον Γιώργο Λιάγκα να απορεί και να γίνεται έξαλλος με τον "φασισμό", όπως τον χαρακτήρισε.

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας για την "επίθεση" κατά του Διονύση Σαββόπουλου

«Δεν είναι κακό ο Σαββόπουλος να πει ό,τι θέλει και ό,τι γουστάρει. Κρίνεται γι’ αυτό από τον κόσμο. Όμως, κατ' εμέ είναι κακό να πούμε "cancel στον Σαββόπουλο και στο έργο του" επειδή πολιτικά διατύπωσε μία άποψη η οποία διαφωνεί με τη δική μας. Αν είχαμε κάποια άποψη για τον Σαββόπουλο ας το λέγαμε τότε, όχι τώρα που διαφωνεί πολιτικά με εμάς. Για μένα, αυτός είναι φασισμός, αλλά ποιος είμαι εγώ που θα το κρίνω.

Προφανώς χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ τον λαϊκίστικο λόγο του Πολάκη, αλλά τώρα δεν τον έχει μόνο από τον Πολάκη, τον έχει και από την κ. Έλενα Ακρίτα, η οποία θα μπει στη Βουλή αφού είναι στο Επικρατείας που έχει ένα λαϊκίστικο τρόπο να εκφράζει την άποψή της. Αλλά, η κα Ακρίτα έχει μια διαφορετική αφετηρία, υποτίθεται ότι είναι άνθρωπος του πνεύματος. Έχει υπάρξει δημοσιογράφος κορυφαία, τώρα πια δεν θα είναι γιατί θα είναι πολιτικός, αρθρογράφος κορυφαία, έχει υπηρετήσει την τέχνη γράφοντας σενάρια για σειρές. Γιατί θέλει να θυμίζει στην ρητορική της τον κ. Πολάκη. Εγώ απορώ με την Έλενα Ακρίτα», είπε αρχικά ο παρουσιαστής και συνέχισε:

«Εγώ απορώ γιατί τώρα ξαφνικά τέτοιο όψιμο ενδιαφέρον να δούμε τι αρνητικό έχει κάνει ο Σαββόπουλος στην καριέρα του για να τον αποδομήσουμε τώρα, όταν είχε όλη την ευκαιρία η κα Ακρίτα αν ήθελε τόσα χρόνια να βγει να τον αποδομήσει γενικότερα».

Και έπειτα εξήγησε: «Ποια είναι η λογική των πολιτικών; Προσπαθούμε να "κοντύνουμε" έναν άνθρωπο που έχει μια άποψη, διαφορετική από τη δική μας, διότι θεωρούμε ότι έτσι κονταίνουμε και την άποψη. Πόσο λάθος είναι αυτό; Η άποψή του είναι η άποψή του. Πολλοί συμφωνούν και πολλοί διαφωνούν. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απαξιώσουμε έναν άνθρωπο. Πολέμησε την άποψη. Αυτό δεν είναι φασισμός; Η επίθεση στην ιδεολογία ή στην άποψη είναι θεμιτή. Η επίθεση σε έναν άνθρωπο από πότε είναι δίκαιη; Πάμε να γίνουμε εμείς οι ίδιοι φασίστες για να μη μας λείψει ο φασισμός από τη Βουλή. Δεν καταλαβαίνω τι απόψεις είναι αυτές»;

Όσον αφορά στις δηλώσεις του Λάκη Λαζόπουλου, ο ίδιος, τόνισε: «Ο Λάκης Λαζόπουλος πλήρωσε τηλεοπτικά και σε επίπεδο καριέρας την λατρεία του και την υπερβολική και αμετροεπή του στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το πλήρωσε αυτό ο Λάκης Λαζόπουλος. Δικαιούται και ο Λάκης Λαζόπουλος να έχει την άποψή του. Εκεί που διαφωνώ είναι: Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κολάσιμο να έχει μια άποψη ο Σαββόπουλος», είπε στη συνέχεια ο Γιώργος Λιάγκας.

Λιάγκας για Σαββόπουλο