«Είχα τρία παιδιά και έχω ακόμα τρία» - ''Ραγίζει'' καρδιές ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη 8 χρόνια από το θάνατό του

«Ακόμα, δεν είμαι σε θέση να...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Φωτογραφία Αρχείου - EUROKINISI
Φωτογραφία Αρχείου - EUROKINISI

Έχουν περάσει 8 χρόνια από την ημέρα, που ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έφυγε από τη ζωή με το νεαρό να βάζει τέλος στη ζωή του, δίνοντας έτσι φωνή στη λέξη ''bullying'' και στις τραγικές συνέπειες, που μπορεί να επιφέρει αυτό.

Η οικογένεια του παιδιού παραμένει στην Κρήτη χωρίς βέβαια να μπορεί να ξεχάσει τα όσα πέρασε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, μιας και η ιστορία του συγκλόνισε γενικότερα το πανελλήνιο.

Μάλιστα, πρόσφατα ανέβηκε μια παράσταση με τίτλο «801,5 m», η οποία βασίζεται στην ιστορία του Γιακουμάκη. Με αφορμή λοιπόν, το θεατρικό έργο, την Πέμπτη 18/5 μίλησε στην κάμερα του Πρωινού ο πατέρας του, με τις δηλώσεις του να ραγίζουν για μία ακόμη φορά καρδιές (δείτε εδώ τι συνέβη με τους υπεύθυνους του θανάτου του).

Οι νέες δηλώσεις του πατέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη

«Αισθάνθηκα την ανάγκη να ευχαριστήσω τον σκηνοθέτη και όλους εσάς, που αγαπάτε τον Βαγγέλη. Δεν ξέρω αν έχω τη δύναμη να παρακολουθήσω την παράσταση. Θέλουμε απλά να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, γιατί όλα τα άλλα μάς πονάνε.

Κάτι που μας θλίβει, είναι ότι πριν από 8 χρόνια εμείς δεν γνωρίζαμε τη λέξη μπούλινγκ και αυτή τη στιγμή όλο αυτό μεγαλώνει. Και πάνω σε αυτό θα ήθελα να πω ότι ο θρασύς εκμεταλλεύεται τη σιωπή. Η σιωπή όμως δεν είναι αδυναμία, η σιωπή μπορεί να είναι αξιοπρέπεια, μπορεί να είναι ευγένεια. Η δικαίωση για μένα είναι από τον κόσμο. Τα δικαστήρια έγιναν για να φανεί ποιος ήταν ο Βαγγέλης και ποιοι ήταν αυτοί. Για εμένα κατηγορούμενη είναι όλη η σχολή. Όσοι γνώριζαν.

Ακόμα, δεν είμαι σε θέση να διαχειριστώ την κατάσταση, προσπαθώ. Ο χρόνος σε μαθαίνει να ζεις με την απώλεια, δεν γιατρεύει. Όταν σκέφτομαι το Βαγγέλη το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου. Είχα τρία παιδιά και έχω ακόμα τρία παιδιά», είπε ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη.