«Μάνα Ντόρα, έλα με φόρα» - Χαμός στην Κρήτη με την ατάκα του Κώστα Μπακογιάννη στην μητέρα του

Τα γέλια του κοινού και τα χειροκροτήματα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Μάνα Ντόρα, έλα με φόρα» - Χαμός στην Κρήτη με την ατάκα του Κώστα Μπακογιάννη στην μητέρα του

Στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά Κρήτης, μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής 21/5. Στο πλευρό της είχε την οικογένεια της, συγκεκριμένα τον σύζυγό της, Ισίδωρο Κούβελο αλλά και τα δυο της παιδιά. Τον Κώστα Μπακογιάννη και την Αλεξία.

«Όσο ψηλά κι αν έφτασε, το μυαλό της μπορεί να ήταν στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στην Αθήνα, αλλά η καρδιά της ήταν πάντα εδώ, στα Χανιά. Γιατί ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που μας δίδαξε ήταν ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ρίζες, αλλιώς δεν αντέχουν και τους παρασέρνει ο πρώτος άνεμος. Να θυμούνται πάντοτε ποιοι είναι, από πού είναι, πού πατάνε και τι γυρεύουν» είπε ο γιος της στο βήμα, με την μητέρα του να συγκινείται.

Η ατάκα του Κώστα Μπακογιάννη στην Ντόρα

Την ώρα όμως που την καλούσε στο βήμα, πέταξε μια ατάκα που έχει μείνει στην ιστορία και έχει συζητηθεί πολύ.

«Μάνα Ντόρα, έλα με φόρα» είπε χαρακτηριστικά μιμούμενος την ατάκα που είχε πει η Πόπη Τσαπανίδου στον Αλέξη Τσίπρα και είχε γίνει viral στα social media.

Δείτε επίσης: «Γειά σας, είμαι η Ντόρα, η πιο trendy γιαγιά του tik tok» - Χαμός με την ανάρτηση της Μπακογιάννη

H εξομολόγηση του Κώστα Μπακογιάννη για την μητέρα του

«Η μητέρα μου δεν είναι η μόνη που παλεύει με την ασθένεια της. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι δίνουν επίσης τον αγώνα τους. Είχε σημασία ότι επέλεξε η ίδια η μητέρα μου να δημοσιοποιήσει την ασθένεια της, το έκανε πολύ συνειδητά και με τρομερή γενναιότητα.

Η μητέρα μου με γενναιότητα έχει αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες της ζωής της και είναι ένα παράδειγμα για όλους εμάς, αλλά και για τα εγγόνια της. Δίνει δύναμη σε όλους, σε όλη την οικογένεια και όχι μόνο τώρα, αλλά σε ολόκληρη τη ζωή μας, στη δική μου, στης αδελφής μου και στων παιδιών μας», είπε.