Eκλογές 2023: Μεγάλη προσοχή οι ετεροδημότες - Άλλαξε το μέτρο για τα δωρεάν διόδια

Από πότε μέχρι πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ - EUROKINISI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ - EUROKINISI

Η χώρα βρίσκεται σε προεκλογικό αναβρασμό, αφού σε λίγα 24ωρα από σήμερα αναμένεται να ανοίξουν οι κάλπες με σκοπό να ψηφίσει ο λαός στη μεγάλη αναμέτρηση της 21ης Μαΐου .

Τις τελευταίες ημέρες είχε κυκλοφορήσει μία είδηση, η οποία αφορούσε στους ετεροδημότες, που είχαν σκοπό να ταξιδέψουν για ασκήσουν το εκλογικό του δικαίωμα. Έτσι λοιπόν, λεγόταν πως θα ίσχυε δωρεάν διέλευση από τα ξημερώματα της Παρασκευής 19/5 στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας (δείτε εδώ αναλυτικά).

Τι θα συμβεί με τη δωρεάν διέλευση στα διόδια λόγω εκλογών

Πολλοί λοιπόν ήταν εκείνοι, που είχαν υπολογίσει το εν λόγω μέτρο και τα έξοδα τους κάτι, που όπως έγινε γνωστό μέσα από την εκπομπή ''ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ'' πάρθηκε πίσω! Πιο αναλυτικά, η δωρεάν διέλευση θα ισχύσει, αλλά από τα ξημερώματα του Σαββάτου (20/5) μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας 07:59 π.μ (22/5).

Το ρεπορτάζ μάλιστα αναφέρει, πως το πλάνο άλλαξε από το Υπουργείο Υποδομών, καθώς αυτά τα διόδια πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι που δε θα έχουν διόδια

  • Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας, Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη,
  • Γέφυρα Ρίο – Αντίρριο
  • Ιόνια οδός
  • Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ τμήμα Μεταμόρφωση - Σκάρφεια
  • Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια - Ράχες, Αυτοκινητόδρομος Ράχες– Κλειδί
  • Εγνατία Οδός
  • Αττική Οδός

Ειδικά για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, η είσπραξη διοδίων τελών έχει ήδη ανασταλεί από την Πέμπτη έως και τη Δευτέρα 22 Μαΐου στις 24:00μ.μ.. Η διέλευση χωρίς την επιβολή του αντιτίμου των διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του δικαστικού αντιπροσώπου καθώς και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητάς τους.

Πηγή: Protothema.gr