Εκλογές 2023: Τα 9 μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου που έμειναν εκτός Κοινοβουλίου

Ποια ιστορικά στελέχη δεν τα κατάφεραν

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών βρίσκονται σχεδόν στο 100% της Επικράτειας, με τη ΝΔ να καταφέρνει να συγκεντρώσει ποσοστό 40,79% έναντι 20,07% του ΣΥΡΙΖΑ (δείτε εδώ αναλυτικά τα ποσοστά των 7 κομμάτων) Το πρωί της Δευτέρας 22/5, μάλιστα, ως επέκταση αυτού, στην εκπομπή Happy Day, του ALPHA, η Μαρία Νικόλτσιου και ο Χρύσανθος Κοσελόγλου ανέφεραν ονόματα που παρά την δημοφιλία τους δεν κατάφεραν να μπουν στο Κοινοβούλιο.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ιστορικών στελεχών που έμειναν εκτός Κοινοβουλίου είναι ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Εκτός όμως έμειναν και αρκετοί επώνυμοι Έλληνες από τον καλλιτεχνικό κόσμο, όπως ο Μάριος Αθανασίου, η Νόνη Δούνια, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Μιθριδάτης, ο Παύλος Ορκόπουλος, ο Σταύρος Νικολαΐδης, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, ο Βαγγέλης Σερίφης και η Ελένη Γερασιμίδου.

Οι διάσημοι που εκλέχθηκαν στις εκλογές

Εκλογές 2023: Το πρώτο σχόλιο της Έλενας Ακρίτα μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

«Έγραψα αυτό το πρωί: «Όλοι τους κι μόνοι μας. Όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα δεξιά και αριστερά έχουν συσπειρωθεί έναντιον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάποια παραπολυαριστερά ξεπλένουν συστηματικά τον Μητσοτάκη και την παρέα του. Τυχαίο»; Δεν ήταν τυχαίο τελικά. Καθόλου τυχαίο.»