Αλέξης Κούγιας: «Πάσχει από μία σπάνια...» - Όλη η αλήθεια για το αν κατάφερε να ψηφίσει η Πισπιρίγκου

Τι συμβαίνει με τους φυλακιμένους και τις εκλογές;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Αλέξης Κούγιας: «Πάσχει από μία σπάνια...» - Όλη η αλήθεια για το αν κατάφερε να ψηφίσει η Πισπιρίγκου

Ο Αλέξης Κούγιας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα μεταξύ άλλων την Κυριακή 21/5 με την κάμερα του Super Κατερίνα να είναι μαζί του στο εκλογικό κέντρο, που πήγε με τις δηλώσεις του να προβάλλονται τη Δευτέρα 22/5.

Ο νομικός εκτός από την αναφορά, που έκανε στη δική του ψήφο παράλληλα μίλησε και για την πελάτισσα του Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία εξακολουθεί να είναι φυλακισμένη και όπως έγινε γνωστό είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση!

Δείτε επίσης: Αγωγή 30.000 για τον θάνατο της μικρότερης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σε όσους μάλιστα αναρωτιούνται αν οι φυλακισμένοι γενικότερα και ειδικότερα η Ρούλα Πισπιρίγκου μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές την απάντησή του έδωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τη συμμετοχή της Πισπιρίγκου στις εκλογές

«Είμαι συνειδητοποιημένος πολίτης, δεν περιμένω αιφνίδια συναισθήματα. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι θα ψηφίσω εδώ και πολύ καιρό», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

«Δεν γνωρίζω αν θα ψηφίσει η μητέρα από την Πάτρα, αλλά δικαίωμα έχει. Στις φυλακές υπάρχουν κάλπες...Δεν έχει την καλύτερη ψυχολογία. Η μητέρα πάσχει από μία σπάνια νόσο, διαπιστώθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Υπάρχουν δράματα μέσα στις φυλακές...μόνο με τον καρκίνο μπορεί να συγκριθεί η φυλάκιση», τόνισε στη συνέχεια.

Παραπέμπεται σε δίκη η Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών της

Την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου σε δίκη για τους θανάτους των παιδιών της, Ι και Μ ανακοίνωσε στο δικαστήριο ο Αλέξης Κούγιας την Παρασκευή 5/5 αναφέροντας πως νωρίτερα εκδόθηκε παραπεμπτικό βούλευμα για την εντολέα του.

Ο γνωστός ποινικολόγος -που λιποθύμησε κατά την διάρκεια της δίκης- βρίσκεται στο επίκεντρο πειθαρχικής έρευνας του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας με αφορμή αναφορές του στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και την κατάσταση της 9χρονης μετά την ανακοπή που υπέστη.

Μάλιστα, ο ΔΣΑ ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα ενώ ήδη έχει αντιδράσει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), η οποία ζήτησε ο συνήγορος να ζητήσει άμεσα συγνώμη ενώ σε διαφορετική περίπτωση ο Σύλλογος «να πράξει τα δέοντα».

Ο Αλέξης Κούγιας, ως συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, σχολιάζοντας τις προσπάθειες ανάνηψης της κόρης της από τον αναισθησιολόγο δήλωσε: «Τι να το κάνεις ένα παιδί το οποίο είναι τετραπληγικό, δεν έχει χεράκια και πόδια να ζήσει και το οποίο σε όλη του τη ζωή θα χρειάζεται κάποιον; Δεν έχει σημασία μόνο το ζην αλλά και το ευ ζην. Όταν είναι από φτωχή οικογένεια και φύγουν οι γονείς του από το ζωή θα πρέπει να εισαχθεί σε ένα ίδρυμα».