Η Έλενα Γκρέκου εξομολογείται στο YOU: «Ήταν μια περίοδος που επισκεπτόμουν ψυχολόγο και πνευματικό και μου έλεγαν...»

«Ο γιος μου είναι καλύτερος φωνητικά και από τον Βαλάντη και από μένα, έχει φωνάρα αλλά θέλει να γίνει...»

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Σίγουρα σκέφτεσαι όταν την βλέπεις ότι ο Θεός όταν την έπλασε είχε πολλά κέφια... Δεν είναι απλά μια όμορφη γυναίκα, είναι και φωνάρα. Στην πρόσφατη εμφάνισή της άλλωστε στο Just the 2 of us την παραδέχτηκαν ακόμα και οι πιο σκληροί επικριτές της όταν ερμήνευσε το “Everything I am”και υπερέβη τον εαυτό της πάνω στη σκηνή. Η Έλενα Γκρέκου σε μια εξομολόγηση καρδιάς συστήνεται στον κόσμο και παραδέχεται ότι μια Λιονταρίνα δεν το βάζει ποτέ κάτω, κάνει restart στην ζωή και στην καριέρα της και δικαιωματικά αυτή την φορά παίρνει την μερίδα του Λέοντος που της αξίζει και που στερήθηκε τόσα χρόνια...

Το “Αντίγραφό μου” δίκαια έχει ξεπεράσει τα 2.000.000 προβολές. Την Έλενα άμα την ρωτήσεις που το αφιερώνει θα σου απαντήσει χωρίς δεύτερη σκέψη “στον γιο μου” που του έχει τρελή αδυναμία, και στον έρωτα – συμπληρώνω εγώ - που περιμένει υπομονετικά να μπει στην ζωή της και να κάνει σαματά...

Από την Τζώρτζια Συρίχα

Οι αποκαλύψεις της Έλενας Γκρέκου στο περιοδικό YOU

Η Έλενα Γκρέκου εξομολογείται στο YOU: «Ήταν μια περίοδος που επισκεπτόμουν ψυχολόγο και πνευματικό και μου έλεγαν...»
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Μίλησέ μου για την εμπειρία σου στο “Just2 of us”

Είναι μια πολύ οργανωμένη παραγωγή που απασχολεί πολύ κόσμο για να βγει αυτό το υπερθέαμα. Εγώ μπορεί να έμεινα λίγο διάστημα αλλά πέρασα υπέροχα και έκανα φίλους, ήρθα πιο κοντά με κάποιους ανθρώπους που έκτοτε κάνουμε παρέα.

Στενοχωρήθηκες που η παραμονή σου στο παιχνίδι ήταν μικρή και ο παρτενέρ σου Περικλής Κονδυλάτος είχε δηλώσει εξαρχής αδυναμία στο τραγούδι;

Σίγουρα στενοχωρήθηκα. Δεν γνώριζα εξαρχής πόσο μεγάλη αδυναμία είχε ο Περικλής στο να τραγουδήσει, ούτε ο Νίκος Κοκλώνης το γνώριζε, πιστεύω ότι το ανακάλυψε εκ των υστέρων και εκείνος. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να διαχειριστώ την φωνή του και να την φτιάξω. Μια φωνή μπορεί να φτιάξει εν μέρει, δεν μπορούσα να κάνω θαύματα και μάλιστα τόσο γρήγορα.

Μιλήσατε καθόλου για αυτό οι δυο σας;

Φυσικά του το είχα επισημάνει, όπως και να είναι λίγο πιο κεφάτος, όμως μόνο στο τελευταίο live το προσπάθησε λίγο παραπάνω. Μπορεί εάν μέναμε στο παιχνίδι ο Περικλής να εξελισσόταν ακόμα περισσότερο, όμως η πορεία του προχωρούσε με πολύ πιο αργούς ρυθμούς οπότε δεν είχαμε άμεσα αποτελέσματα.

Ποιον βλέπεις πιθανό νικητή του παιχνιδιού;

Επειδή για εμένα μετράει πολύ η εικόνα, πέρα από την φωνή, θα ήθελα να νικήσει ο Άρης Σοιλέδης που προσπαθεί πάρα πολύ και κάνει άπειρες πρόβες, επίσης θα ήθελα για νικητή και τον Ιάσονα Παπαματθαίου που σε κάθε παιχνίδι γίνεται όλο και καλύτερος

Υπάρχουν πιστεύεις κάποιοι διαγωνιζόμενοι που έφυγαν άδικα;

Ναι, κατά την δική μου άποψη αδικήθηκε η Τζούλια Νόβα όπως και η Μαρία Αντωνά που εάν συνέχιζε τα μαθήματα θα μπορούσε να γίνει άνετα τραγουδίστρια. Νομίζω ότι οι πολύ ωραίες γυναίκες είναι εκτός παιχνιδιού (γέλια)

Αυτή ήταν η πρώτη σου τηλεοπτική εμφάνιση;

Πρώτη φορά σε παιχνίδι. Στην ηλικία των 20, “ψαρωμένη”ακόμα, ήμουνα συμπαρουσιάστρια στον ΑΝΤ1 του μουσικού παραγωγού Βασίλη Λούκα σε μια εκπομπή που λεγόταν “Καλού κακού”. Μπορεί εάν κυνηγούσα τότε περισσότερο την τηλεόραση τώρα να είχα μια άλλη καριέρα, δεν είχα όμως ούτε τις απαραίτητες γνωριμίες οπότε στράφηκα στο τραγούδι. Έκανα μια διασκευή το “Crazy girl” και έγινε επιτυχία, επομένως συνέχισα με καλές συνεργασίες. Ο κόσμος του θεάματος ήταν κάτι που με γοήτευε από μικρό κοριτσάκι. Θυμάμαι να παίρνω την βούρτσα της μαμάς μου και να την κάνω μικρόφωνο ή να μιμούμαι την Βουγιουκλάκη μπροστά σε έναν καθρέφτη, οπότε και οι γονείς μου ήταν κάπως προετοιμασμένοι ότι κάποια στιγμή θα στραφώ προς τα εκεί...

Βέρα Θεσσαλονικιά, σε ηλικία 19 χρονών φτιάχνεις μια βαλίτσα και κατεβαίνεις στην Αθήνα. Οι γονείς σου τι είπαν για αυτή την απόφασή σου;

Μέσα σε μια μέρα πήρα την απόφαση να φύγω από την Θεσσαλονίκη και να κατέβω στην Αθήνα. Ήταν πολύ σκληρό για τους γονείς μου μόλις το άκουσαν, έγιναν έξαλλοι και ειδικά ο πατέρας μου που γνώριζε όμως ότι είμαι τόσο πεισματάρα που όταν βάλω κάτι στο μυαλό μου θα το κάνω, οπότε επειδή δεν μπορούσε να με μεταπείσει μου έστειλε την μαμά μου στην Αθήνα να με προσέχει. Οι δικοί μου βέβαια από την μια γνώριζαν ότι είμαι ένα παιδί πολύ συγκροτημένο, γαλουχημένο με αρχές σαν τατουάζ επάνω μου χαραγμένες, όμως από την άλλη φοβόντουσαν. Τα λεφτά δεν ήταν ποτέ για εμένα δέλεαρ ώστε να τα βάλω πάνω από την αξιοπρέπειά μου... Με είχαν πλησιάσει τότε από το Playboy και μου είχαν προσφέρει πολλά χρήματα για να κάνω γυμνή φωτογράφιση, αλλά αρνήθηκα, φόρεσα αθλητικό μαγιό...

Επειδή είχες όλα τα προσόντα και το ταλέντο για να έχεις μεγαλύτερη καριέρα, τι σε φρέναρε και δεν κατάφερες να απογειωθείς;

Η Έλενα Γκρέκου εξομολογείται στο YOU: «Ήταν μια περίοδος που επισκεπτόμουν ψυχολόγο και πνευματικό και μου έλεγαν...»
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Εκτός από την εγκυμοσύνη μου που συνέβη μόλις είχα αρχίσει να γίνομαι γνωστή, γενικότερα θεωρώ ότι ήμουνα ένας δύσκολος χαρακτήρας στο να κάνω συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, ακόμα και για να ελιχθώ μέσα στον χώρο της νύχτας που είναι πολύ σκληρός με πολλές παγίδες. Δεν έβγαινα για φαγητό προκειμένου να έχω καλύτερη μεταχείριση, δεν υπέκυψα σε προκλήσεις και προσκλήσεις, πήγαινα με τον Σταυρό στο χέρι, επομένως ο δρόμος ήταν πολύ δύσκολος να ανοίξει. Δύσκολο ήταν ακόμα ότι έβαλα προτεραιότητα στο παιδί μου και το ότι το μεγάλωνα μόνη μου, δεν ήθελα να το αφήσω σε μια ξένη γυναίκα.

Το παιδί σε άλλαξε;

Πάρα πολύ. Ένιωθα ενοχές όταν τον άφηνα κάποιες φορές στην μαμά μου για να πάω να δουλέψω, για εμένα πιο σημαντικό ήταν να είμαι καλή μαμά παρά καλλιτέχνης

Ο Βαλάντης ήταν ένας σταθμός στην καριέρα σου;

Με τον Βαλάντη ερωτευτήκαμε, ήμασταν πολύ νέοι και οι δυο τότε. Εκείνος όμως δεν ήθελε να ξαναδουλέψω από την στιγμή που έμεινα έγκυος, δεν γινόταν αλλιώς γιατί δεν είχαμε βοήθεια, δεν ήταν μόνο δική του επιθυμία ήταν και δική μου. Το κεφάλαιο Βαλάντης όμως για εμένα έχει κλείσει από το 2005, είναι όμως λογικό να με ρωτάνε γιατί είναι ο πατέρας του παιδιού μου. Έκτοτε έχουμε καταφέρει να ισορροπήσουμε τις καταστάσεις, να αμβλύνουμε τις παλιές εντάσεις και να έχουμε μια καλή σχέση με μοναδικό μας σκοπό το παιδί μας.

Πως ένιωσες τότε που αντί να πετάξεις τα φτερά στην καριέρα σου κόπηκαν;

Εγκλωβίστηκα. Η ωραία εκδοχή ήταν ότι είχε έρθει ένα μωρό στην ζωή μας, το δύσκολο ήταν ότι δεν γινόταν να πετάξω όπως ήθελα. Δεν θα ξεχάσω την κουβέντα της μαμάς μου ενώ κάναμε το πρώτο μπάνιο στο μωρό που μου είπε “Έλενα τελείωσες με το τραγούδι”και της απάντησα “όχι βέβαια, θα ξανατραγουδήσω”.

Δεν έβαλες νυφικό σε αυτόν τον έρωτα όμως...

Δεν υπήρχε περίπτωση να βάλω νυφικό ούτως ή άλλως γιατί τα μεγάλα προβλήματα σαν ζευγάρι τα περάσαμε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, οπότε δεν θα έμενα σε μια κατάσταση συμβιβαστική λόγω του παιδιού. Είχαμε σοβαρά προβλήματα μεταξύ μας που δεν μπορούσαν να λυθούν.

Πως καταφέρνεις να επιβιώσεις μόλις χωρίζεις και με ένα παιδί;

Εάν δεν είχα τους γονείς μου δεν ξέρω πως θα τα έβγαζα πέρα για να σταθώ στα πόδια μου. Έμενα μαζί τους μέχρι να βρω μια δουλειά και να ξαναστήσω την ζωή μου από την αρχή. Ήταν μια περίοδος που επισκεπτόμουνα ψυχολόγο και πνευματικό που μου έλεγαν τότε “μην εγκαταλείψεις τα όνειρά σου και προχώρα”...

Σήμερα είσαι περήφανη μαμά;

Ναι είμαι πολύ υπερήφανη για το παιδί μου που μεγάλωσε και σπουδάζει, όπως είμαι και πολύ υπερήφανη για τον εαυτό μου που τελικά τα κατάφερα και ότι είχα αφήσει στην μέση βρήκα το κουράγιο και το ξεκινάω από την αρχή.

Δεν λύγισες ποτέ;

Λύγισα κάποιες στιγμές και μετά ξαναγεννήθηκα από τις στάχτες μου, όπως κάνω συνήθως. Ήταν ένα καλοκαίρι που είχα δώσει τα χέρια μου με έναν μεγάλο επιχειρηματία και πήρε στην θέση μου μια άλλη κοπέλα χωρίς καν να με ενημερώσει. Καθόμουνα σε έναν καναπέ και έκλαιγα και αναρωτιόμουνα που έχω κάνει λάθος στην ζωή μου για να το πληρώνω. Δεν με παίρνει όμως να κάθομαι για πολύ και να κλαίγομαι, πρέπει να σηκωθώ και να συνεχίσω τον αγώνα μου για την επιβίωση.

Οικονομικά ευάλωτη έχεις νιώσει ποτέ;

Η Έλενα Γκρέκου εξομολογείται στο YOU: «Ήταν μια περίοδος που επισκεπτόμουν ψυχολόγο και πνευματικό και μου έλεγαν...»
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Εκείνη την περίοδο ήταν πολύ δύσκολα γιατί έκανα και σπουδές στην δραματική σχολή, παράλληλα δούλευα νύχτα και μεγάλωνα τον γιο μου.

Ο ψυχολόγος και ο Πνευματικός ήταν για εσένα μια σανίδα σωτηρίας;

Σε ψυχολόγο δεν έχω ξαναπάει έκτοτε, απλά τότε επειδή έπρεπε να πάρω μια σημαντική απόφαση για το παιδί μου και ήμουνα σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση για να πατήσω στα πόδια μου, ήθελα μια επιβεβαίωση από κάποιον ειδικό, μια γνώμη παραπάνω.

Γιατί αφού σπούδασες ηθοποιός δεν έπαιξες κάπου;

Θα μου άρεσε πάρα πολύ να παίζω, αλλά επειδή ήταν ελάχιστα τα χρήματα δεν μπορούσα να ασχοληθώ μόνο με το θέατρο. Έτσι προτίμησα να δουλεύω νύχτα και να προσέχω το παιδί μου. Έκανα κάποιες φιλικές συμμετοχές στην 10η εντολή με τον Πάνο Κοκκινόπουλο αλλά μετά που ήρθαν κάποιες άλλες προτάσεις, είχα προγραμματίσει κάποιες άλλες εμφανίσεις σε μαγαζιά και δεν προλάβαινα.

Σου έγιναν προτάσεις γάμου αλλά τις αρνήθηκες. Δεν θέλεις κάποια στιγμή να παντρευτείς;

Ρομαντικά θα μου άρεσε πολύ να φορέσω ένα ολόλευκο νυφικό και λαμπερή να πάω στην εκκλησία, να βρω τον αγαπημένο μου, αλλά μέχρι εκεί. Εάν έρθει ο πρίγκηπας και με πάρει μπορεί και να παντρευτώ, γενικότερα όμως έχω απομυθοποιήσει τον γάμο και τις ρομαντικές ιστορίες γιατί στην πράξη όλα αλλάζουν, επομένως δεν με ενδιαφέρει καθόλου το νυφικό. Έφτασα πολλές φορές στην πηγή αλλά δεν ήπια νερό, ίσως και να μην έχει βρεθεί ο κατάλληλος.

Είσαι ερωτευμένη αυτή την περίοδο;

Its complicated! Ακόμα όμως και με αυτή την σχέση που είμαι σήμερα δεν θα ανέβαινα τα σκαλιά της εκκλησίας. Θέλω ο άντρας της ζωής μου να ανατρέψει τα πάντα για εμένα, να προσπεράσει όλες τις δυσκολίες για να φτάσει σε εμένα.

Έχεις μιλήσει για σύντροφό σου που πέθανε λίγο πριν τον γάμο σας...

Ναι, αυτός ο άντρας ήθελε πραγματικά να με παντρευτεί. Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο ψυχολογικά διάστημα για εμένα που μου πήρε πολύ χρόνο να το ξεπεράσω και να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Βρήκα όμως τον τρόπο για να σταθώ στα πόδια μου ξανά και να μείνω αλώβητη, δούλεψα άπειρες ώρες με εμένα και τα κατάφερα.

Έχεις βάλεις τα κλάμματα μόνη σου σε στιγμές αδυναμίας;

Πολλές φορές. Διαχειρίζομαι έτσι κάπως καλύτερα τις δυσκολίες... Μπορεί να κλάψω, να χτυπηθώ αλλά στο τέλος θα πάρω την σωστή απόφαση που θέλει η ψυχή μου, μόνο εγώ ξέρω τον εαυτό μου καλύτερα από τους άλλους.

Έχεις μετανιώσει για αποφάσεις που έχεις πάρει;

Όχι. Έχω ήσυχη την συνείδησή μου και κοιμάμαι ήρεμα το βράδυ γνωρίζοντας ότι δεν έχω βλάψει κανέναν. Ξέρεις τι δύναμη σου δίνει αυτό;

Ο γιος σου σε έχει χειροκροτήσει σε εμφανίσεις σου;

Βέβαια και μου έχει πει ότι είμαι καλύτερη τραγουδίστρια από τον μπαμπά του, ενώ εγώ νόμιζα ότι ο Βαλάντης είναι καλύτερος από εμένα. Επίσης να πω ότι ο Χάρης είναι καλύτερος φωνητικά και από τον μπαμπά του και από εμένα, έχει φωνάρα, αλλά θέλει να γίνει πιλότος

Είσαι υπερπροστατευτική μαμά;

Δεν είμαι υπερβολική, δεν τον παίρνω τηλέφωνο συνέχεια. Άλλωστε ξέρω ότι έχω ένα παιδί που είναι αρκετά ώριμο και συγκροτημένο. Θέλω να τον περιποιούμαι και να τον συμβουλεύω, συζητάμε τα πάντα. Σε αυτή την σχέση μεγαλώσαμε μαζί. Και εκείνος με προστατεύει και με μαλώνει εάν δει και φορέσω κάτι που δεν του αρέσει.(γέλια) Όταν μου είπε ότι θέλει να γίνει πιλότος φοβήθηκα στην αρχή αλλά σκέφτηκα πιο ώριμα ότι δεν πρέπει να βάζω στο μυαλό μου το κακό γιατί αυτό μπορεί να μας συμβεί οπουδήποτε

Μεγάλο δώρο από θαυμαστή έχεις δεχτεί;

Ήθελαν θαυμαστές να μου χαρίσουν σπίτια και αυτοκίνητα αλλά δεν δέχτηκα τίποτα. Γενικότερα δεν δέχομαι ούτε και από σχέσεις μου υλικά αγαθά εάν δεν είμαι σίγουρη για τα συναισθήματα του άλλου.

Ετοιμάζεις κάτι νέο δισκογραφικά;

Μετά το “Αντίγραφό μου” που πηγαίνει πάρα πολύ καλά, μπήκαμε στούντιο με τον Τριαντάφυλλο για ένα καλοκαιρινό ντουέτο σε στίχους της Εύης Δρούτσα και μουσική του Τριαντάφυλλου σε παραγωγή ενορχήστρωση του Κωνσταντίνου Παντζή.

Έχεις πει σε άντρα “Γιατί μωρό μου αντίγραφό μου δεν υπάρχει δεν κυκλοφορεί”;

Εννοείται. Σε όλους το ίδιο λέω.(γέλια)

Special thanks στο Ellyz Cafe (Αγίου Γεωργίου 30, Χαλάνδρι) για την ευγενική φιλοξενία.

Περισσότερα στο νέο τεύχος του YOU που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 24/5, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ