«Θα σας είμαι πάρα πολύ ειλικρινής, μετά το αποτέλεσμα...» - Η Πόπη Τσαπανίδου "έσπασε" τη σιωπή της για την παραίτηση από το ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν το βλέπαμε να έρχεται, θα το ομολογήσω, μας πίκρανε»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Θα σας είμαι πάρα πολύ ειλικρινής, μετά το αποτέλεσμα...» - Η Πόπη Τσαπανίδου

Λίγες ημέρες μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στις 21/5, άρχισε ο κόσμος να παρατηρεί πως η Πόπη Τσαπανίδου ήταν εξαφανισμένη και μέχρι και πριν από λίγα 24ωρα υπήρχαν έντονες φήμες που ήθελαν την ίδια να έχει ζητήσει την παραίτησή της από το κόμμα.

Παρόλα αυτά, η ίδια διέψευσε τα λεγόμενα αυτά και μάλιστα την Πέμπτη 25/5 έκανε και την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στην Κεντρική Επιτροπή της παράταξης (δείτε εδώ πλάνα). Την Παρασκευή 26/5, επίσης, βρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Καλημέρα Ελλάδα, και έδωσε όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις, σβήνοντας την οποιαδήποτε απορία έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτό το θέμα.

Το ξεκαθάρισμα της Πόπης Τσαπανίδου για την φημολογούμενη παραίτηση από το ΣΥΡΙΖΑ

«Μετά από μία τέτοια σοκαριστική ήττα, ήταν οδυνηρό το αποτέλεσμα για μας, το να ακούγονται και κάποιες γκρίνιες νομίζω ότι είναι αναμενόμενο και δικαιολογημένο. Είδα πολλά amber alert, για την ακρίβεια είδα πολλά silver alert και ένιωσα κάπως περίεργα. Ήταν ένα αποτέλεσμα δύσκολο για μας, σκληρό, το οποίο μας σόκαρε, μας αιφνιδίασε. Δεν το βλέπαμε να έρχεται, θα το ομολογήσω. Μας πίκρανε.

Μέχρι να συγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας, μέχρι να δούμε πού πάμε, μέχρι να γίνει η κεντρική επιτροπή, να υπάρξει τοποθέτηση του προέδρου, να γίνει ο απολογισμός, μία επανεκκίνηση, νομίζω ήταν πιο χρήσιμο που κάθισα στο γραφείο κι εργάστηκα προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν έθεσα καμία παραίτηση στη διάθεση του προέδρου. Θα σας είμαι πάρα πολύ ειλικρινής όμως, αμέσως μετά το αποτέλεσμα και στην πρώτη συνάντηση που κάναμε για να δούμε τι συνέβη, έθεσα εαυτόν στη διάθεση του κόμματος και του προέδρου, όπως θα έκανε στη θέση μου και κάθε άνθρωπος, ο οποίος σέβεται τον εαυτό του και αντιλαμβάνεται ότι κομμάτι της ευθύνης φέρει και ο ίδιος. Δεν ήταν θέμα παραίτησης. Κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά, όποιοι είναι καλοπροαίρετοι τουλάχιστον και δεν είναι δεμένοι σε καμία καρέκλα λένε "Παιδιά, εδώ είμαι, αν νομίζετε ότι...". Δεν είναι θέμα παραίτησης», είπε χαρακτηριστικά.

Πόπη Τσαπανίδου παραίτηση