«Εξετάστηκαν ενδελεχώς τα βιασμένα κορμιά μας» - Σπάραξε η Λίλιαν Αρχοντη στο πλευρό της κόρης της για την βία από αστυνομικούς

«Κακοποιηθήκαμε βάναυσα ψυχικά, σωματικά, σεξουαλικά, κυρίως η κόρη μου»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Εξετάστηκαν ενδελεχώς τα βιασμένα κορμιά μας» - Σπάραξε η Λίλιαν Αρχοντη στο πλευρό της κόρης της για την βία από αστυνομικούς

Μεγάλο σοκ είχε προκαλέσει το καλοκαίρι η καταγγελία της Λίλιαν Αρχοντή και της κόρης της Χριστίνας Ιουστίνας, εναντίον αστυνομικών για βίαιη συμπεριφορά εναντίον τους...

«Η Χριστίνα μού φαινόταν πολύ φοβισμένη, είχε γουρλώσει τα μάτια της και, πάνω που πήγε να του πει το όνομά της, την αρπάζει από το χέρι και με μια κίνηση τη ρίχνει μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο. Εγώ φώναζα “το παιδί μου, αφήστε το παιδί μου, βοήθεια”. Εκείνος όμως την πατούσε στην πλάτη με το πόδι. “Πνίγομαι μανούλα, βοήθεια”, έλεγε η Χριστίνα μου. Περνούσε κόσμος από μακριά αλλά βλέποντας τους αστυνομικούς δεν πλησίασε κανείς. Στο μεταξύ σπάσανε τα γυαλιά του παιδιού κατά την πτώση και, επειδή έχει υψηλή μυωπία, δεν έβλεπε καν. Είχε όμως και χειρότερο...» - δείτε εδώ πως είχε γίνει ακριβώς το περιστατικό.

Και οι δυο κατέθεσαν μήνυση εναντίον τους, ενώ στην ίδια κίνηση προχώρησαν και οι αστυνομικοί. Στο πλευρό τους βρέθηκαν από το πρώτο λεπτό ο Σπύρος Μπιμπίλας, η γυναίκα του Κώστα Βουτσά, Αλίκη Κατσαβού και ο ηθοποιός Χάρης Ρώμας.

Οι νέες δηλώσεις της Λίλιαν Αρχοντή και της κόρης

Σήμερα η Λίλιαν Αρχοντή και η κόρη της βρέθηκαν στα δικαστήρια αφού έφτασε η ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης.

«Κακοποιηθήκαμε βάναυσα ψυχικά, σωματικά, σεξουαλικά, κυρίως η κόρη μου. Είναι ανεπίτρεπτο, για αυτό και γίνεται αυτή η δίκη, για να αθωωθούμε, να βρούμε το δίκιο μας και να τελειώσει η βία εδώ», ανέφερε πρώτα η Λίλιαν Αρχοντή.

«Πιστεύω δεν ξεπερνιέται ποτέ. Απλά ο χρόνος και γενικά η καθημερινότητα σε αναγκάζει να βάζεις στην άκρη κάποια πράγματα αλλά οι πληγές μένουν και απλά καταπραΰνονται», συνέχισε.

«Ήταν ψυχικός και σωματικός βιασμός. Δε χρειάζεται να είναι βιασμός με την έννοια της σεξουαλικής κακοποίησης, αν και για εμένα υπήρχε και αυτό το κομμάτι σε έναν βαθμό. Ασχέτως τι βιώσαμε η κάθε μια ξεχωριστά στα χέρια των αστυνομικών οι οποίοι καταχράστηκαν την εξουσία που τους δίνει το Σώμα. Είναι και αυτό από μόνο του βιασμός», δήλωσε η Χριστίνα.

«Πήγαμε στο νοσοκομείο μόλις αφεθήκαμε ελεύθερες. Δεν καταλάβαμε ποτέ τον λόγο πως βρεθήκαμε δέσμιες μέσα σε ένα μπουντρούμι σαν κοινοί εγκληματίες χωρίς να πειράξουμε χωρίς να προσβάλλουμε. Σεβόμαστε και εκτιμάμε τους πάντες», συμπλήρωσε η μητέρα της.

«Εξετάστηκαν ενδελεχώς τα βιασμένα κορμιά μας, όλοι οι τραυματισμοί μας έχουν καταγραφεί και εγγράφως και σε φωτογραφικό υλικό φυσικά. Υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτά συνέβησαν, και φυσικά όλες οι κατηγορίες θα καταρριφθούν και με άλλα ακράδαντα δεδομένα», είπε η κόρη της.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή από την μεριά τους οι αστυνομικοί μιλούν και μηνύουν για απείθεια και αντίσταση κατά της Αρχής.