«Πριν από ένα χρόνο δε φάνηκε τίποτα» - Ο τρόπος που ο Καραμίχος πρόλαβε τα χειρότερα με τον καρκίνο

Η κατάσταση της υγείας του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Πριν από ένα χρόνο δε φάνηκε τίποτα» - Ο τρόπος που ο Καραμίχος πρόλαβε τα χειρότερα με τον καρκίνο

Ο Γιώργος Καραμίχος παραχώρησε συνέντευξη την Τρίτη 30/5 στην εκπομπή Super Κατερίνα με τον ηθοποιό να μιλάει εξομολογητικά για τον καρκίνο, που ανακάλυψε με έναν αρκετά περίεργο τρόπο και σε πολύ κομβικό χρονικό διάστημα.

Ο ίδιος σήμερα είναι αισιόδοξος και καλά στην υγεία του, τονίζοντας πως κάνει μια ειδική αγωγή και παράλληλα προσπαθεί μέσα από το δικό του βίωμα να απενοχοποιήσει όσο γίνεται τον καρκίνο ως ασθένεια.

Δείτε εδώ: Την ομιλία του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τον καρκίνο του μαστού!

Οι δηλώσεις του Γιώργου Καραμίχου για τον καρκίνο

«Διαγνώστηκα με καρκίνο μέσα Μαρτίου πριν 2 μήνες και κάτι και έκανα την επέμβαση στα γενέθλια της μητέρας μου. Το γονίδιο του καρκίνου, που έχω θεραπεύεται με στοχευμένη θεραπεία. Κάναμε ακτινογραφία θώρακος και σπιρομέτρηση.

Στην ακτινογραφία θώρακος φάνηκε μια σκιά που δεν τους άρεσε! Είχαν κάνει ξανά πριν από ένα χρόνο και δε φάνηκε τίποτα. Ήμουν έτοιμος να πάω σπίτι να ετοιμάσω βαλίτσες γιατί έφευγα για Αμερική και ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να κάνω κι άλλες εξετάσεις. Ο γιατρός μου απάντησε σας περιμένει ο αξονικός τομογράφος κάτω τώρα, οπότε μπήκαμε σε όλο αυτό… Αν πήγαινα Αμερική και γυρνούσα δυο εβδομάδες μετά, μπορεί να μιλούσαμε για άλλη συνθήκη», είπε ο Γιώργος Καραμίχος.

«Αφαίρεσαν όλο τον άνω λοβό, στην ταχεία βιοψία βρέθηκε...»

Καλεσμένος στο Πρωινό του ΑΝΤ1, βρέθηκε ο Γιώργος Καραμίχος. Ο ηθοποιός μίλησε για την δύσκολες περίοδο που πέρασε, όταν έμαθε πως έχει καρκίνο. Τυχερός ωστόσο μέσα στην ατυχία του κατάφερε να τον αφαιρέσει έπειτα από ένα χειρουργείο τον Μάρτιο και τώρα να είναι όλα καλά.

Σε συζήτηση με τον Γιώργο Λιάγκα, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο το έμαθε, την αντίδραση του, όπως και τις σκέψεις που έκανε.

«Η επέμβαση έγινε 24 Μαρτίου. Πριν από ενάμιση μήνα. Πήγα με την κόρη μου για να κάνουμε εξετάσεις μετά τον Covid. Εγώ είχα έτοιμες βαλίτσες και θα πετούσα για Αμερική, Λος Άντζελες. Πάμε με την κόρη μου να δούμε αν είναι όλα καλά. Βγήκανε τα πρώτα και περιμένουμε. Μπαίνω μέσα και λέω θα περιμένουμε πολύ ώρα γιατί πρέπει να φύγουμε, μου είπαν περιμένετε έρχεται ο διευθυντής.

Μου είπε ο γιατρός ότι "βρήκαμε έναν όζο που δεν μας αρέσει γιατί δεν υπήρχε πριν από ενάμιση χρόνο, θέλουμε να κάνουμε και μια αξονική". Είπα φεύγω για Αμερική και γυρίζω στις 30 του μήνα για ένα γύρισμα δεν μπορώ να το αναλάβω. Κατέβασε τη μάσκα και μου λέει "σας περιμένουν κάτω τώρα, δεν θέλω να σας τρομάξω". Μου λέει να κάνω σήμερα εισαγωγή. "Εγώ δεν θα το άφηνα στο σημείο που είναι" μου είπε, με έπεισε.

Αφαίρεσαν όλο τον άνω λοβό, στην ταχεία βιοψία βρέθηκε κακοήθεια και αφαιρέθηκαν και οι λεμφαδένες προληπτικά. Μετά έμεινα 2 μέρες στην εντατική ξύπνιος. Μετά περιμέναμε τη βιοψία που έδειξε ότι οι λεμφαδένες είναι καθαροί και ο φλοιός του πνεύμονα. Περιμένεις και αναρωτιέσαι "έχει πάει αλλού;". Κάποια λεμφικά έμβολα είχαν φύγει από εκεί και αν είχα αργήσει μπορεί να είχε πάει παντού. Μέσα σε όλη την ατυχία δεν θα κάνω χημειοθεραπεία, ξεκινάω σήμερα ένα χάπι που θα το παίρνω κάθε μέρα για έναν χρόνο», εξομολογήθηκε και προκαλεί σοκ.

«Τη μέρα που έμαθα πως δε θα κάνω χημειοθεραπεία και δεν έκανε μετάσταση, ξέσπασα. Έκλαψα για πρώτη φορά. Τη ζωή μου την έχω δει αλλιώς από την πρώτη στιγμή που το έμαθα και μπήκα στην εντατική. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν να μην αφήσω χρωστούμενα στα παιδιά μου και το δεύτερο να μην αφήσω χρωστούμενα συναισθηματικά» είπε, μεταξύ άλλων.