Μετά την αφαίρεση του ηλεκτρονικού βραχιολιού - Νέες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση Καϊλή

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση που εκκρεμεί κατά της Εύας Καϊλή, καθώς από τη στιγμή που αποφυλακίστηκε με ηλεκτρονικό βραχιολάκι και περιορισμούς, τα πράγματα αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Πιο συγκεκριμένα, λίγες ημέρες μετά την επιστροφή της στο σπίτι της της αφαιρέθηκε το ηλεκτρονικό βραχιόλι και πλέον θα μπορεί να μένει και μαζί με τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Η ίδια είχε επιλέξει να μένουν σε ξεχωριστούς χώρους (δείτε εδώ την αποκάλυψή της για την αντίδρασή της όταν έμαθε τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο καλός της), αν και αυτό θεωρήθηκε απαραίτητο και από τις αρχές, όμως σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα και τους δικηγόρους της ίδιας, αυτό πλέον θα αλλάξει.

Η νέα απόφαση των αρχών για την Εύα Καϊλή

Ειδικότερα, οι συνήγοροί της δήλωσα: «Με διάταξη του ανακριτή έχει επιτραπεί στον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι να διαμένει στην κοινή κατοικία», ενώ έπειτα οι Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μαρί ανέφεραν: «Η κυρία Καϊλή δεν συμμετείχε σήμερα στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λόγω προσωπικού κωλύματος. Τις επόμενες μέρες θα επανέλθει στα καθήκοντά της».

Και ανακοίνωσαν πως η πελάτισσά τους: «Έχει κινηθεί η νομική διαδικασία για να καταργηθούν οι περιοριστικοί όροι, ιδιαίτερα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, γιατί επιθυμεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο».

Τα πρώτα λόγια της κόρης της κατηγορούμενης αφού την αγκάλιασε μετά από 4 μήνες

Στην εκπομπή Πρωινό μίλησε το πρωί της Παρασκευής 21/4 ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε φυσικά στην Εύα Καϊλή, που εδώ και μερικές μέρες έχει αποφυλακιστεί και επιστρέψει σπίτι της αλλά και στην καθημερινότητα με την κόρη της.

«Ήταν επιλογή της Εύας Καϊλή να μην είναι στο ίδιο σπίτι με τον Φραντζέσκο Τζιόρτζι και μάλιστα ο ανακριτής στις διατάξεις που έβγαλε, έκρινε πως δεν πρέπει να συγκατοικούν. Ήταν επιθυμία της, το λέω! Εγώ σας απαντώ, δεν γνωρίζω αν υπάρχει διάρρηξη των σχέσεών τους, σας λέω μόνο ένα γεγονός και η ίδια ήθελε να μείνει μόνη της. Απαγορεύεται μόνο να βγαίνουν από τα διαμερίσματά τους, αλλά μιλούν στο τηλέφωνο μόνο για το παιδί τους, δεν κουβεντιάζουν τίποτα άλλο.

Με συγκίνησε πραγματικά όταν μου είπε η Εύα ότι όταν κοιμούνται αγκαλιά με την κόρη της, το μικρό αυτό κοριτσάκι την πιάνει από τον λαιμό και της λέει “μαμά, δεν θα φύγεις πάλι ταξίδι ε;”, γιατί της είχαν πει ότι η μαμά της ήταν σε ταξίδι. Όταν η Εύα Καϊλή της απαντά, ότι “αύριο θα είμαστε πάλι μαζί”. Είναι στιγμές ανθρώπινες και αυτό το διάστημα προσπαθεί να ανακτήσει τη σχέση με το παιδί της», είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.