Μία ημέρα μετά τον θάνατό του - Η έκκληση της οικογένειας του Θεόδωρου Πάγκαλου για την κηδεία του

Η ανάρτηση στα social media

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την Τετάρτη 31/5 ο Θεόδωρος Πάγκαλος έφυγε από τη ζωή και θρήνος σκορπίστηκε στον χώρο της πολιτικής, αλλά κυρίως στην οικογένεια και τους φίλους του (δείτε εδώ την σπαρακτική ανάρτηση του γιου του, Ανδρέα). Η απόφαση για την κηδεία του και την σωρό του έχει ήδη παρθεί, ωστόσο τα οικεία του πρόσωπα θέλησαν να ενημερώσουν το κοινό για την επιθυμία τους.

Την Πέμπτη 1/6, λοιπόν, μέσω του twitter έκαναν γνωστό πως δεν επιθυμούν χρήματα για στέφανα την ημέρα της αποτέφρωσης, αλλά θέλουν τα χρήματα που θα έδιναν οι παρευρισκόμενοι και όχι μόνο, να διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Η επιθυμία της οικογένειας του Θεόδωρου Πάγκαλου για τη κηδεία του

«Σας ευχαριστούμε όλους για την συγκινητική συμπαράσταση στο πένθος μας. Παρακαλούμε αντί στεφάνων στη μνήμη του Θεόδωρου Πάγκαλου να ενισχύσετε το έργο των ιδρυμάτων».

Η αποκάλυψη της παλιάς του συνεργάτιδας

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας που έφυγε από τη ζωή, μία από τις πιο στενές του συνεργάτιδες, και συγκεκριμένα πρώην διευθύντρια του γραφείου του, Σταυρούλα Δήμου, μίλησε στην εκπομπή του ALPHA, T-Live, αποκαλύπτοντας διάφορα άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και το έργο του.

«Είχα αυτήν την τύχη και την τιμή να είμαι από πολύ νεαρή ηλικία μαζί του. Έζησα και έμαθα πολλά κοντά του και του χρωστάω μεγάλη ευγνωμοσύνη γι’ αυτό. Το μυαλό, η ευφυΐα του, η μόρφωσή του νομίζω ότι σε πολύ λίγους εναπομείναντες πολιτικούς υπάρχουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Έζησα και τον άνθρωπο και τον πολιτικό.

Ως άνθρωπος ήταν πολύ σκληρός, αλλά παρ’ όλη τη σκληρότητα που έδειχνε, είχε πολύ μεγάλες ευαισθησίες. Είχε μάθει στη ζωή του και από την οικογένειά του να μην δείχνει την αδυναμία του. Έζησε δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, τον σεβόταν, τον αγαπούσε, ήταν ο μέντοράς του. Ήταν πολύ γενναιόδωρος και προσπαθούσε να είναι δίκαιος. Έζησα μαζί του πράγματα τα οποία άλλος άνθρωπος ούτε σε δύο ζωές δε μπορούσε να τα ζήσει. Το συνόδευα σε πολύ σημαντικά ταξίδια», είπε χαρακτηριστικά η ίδια.