«Δεν είμαι καλά!» - Κατέρρευσε και έκλεισε το τηλέφωνο στο Στούντιο 4 η Φόνσου για το θάνατο της Γαληνέα

«Είχαμε δώσει σήμερα ραντεβού, έχασα την παντοτινή μου φίλη»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Δεν είμαι καλά!» - Κατέρρευσε και έκλεισε το τηλέφωνο στο Στούντιο 4 η Φόνσου για το θάνατο της Γαληνέα

Μεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος της Νόνης Γαληνέα, η οποία έφυγε από τη ζωή (δείτε εδώ τι συνέβη) συγκλονίζοντας φίλους και συναδέλφους της με την είδηση αυτή, καθώς κανείς δεν περίμενε ότι θα κατέληγε μετά το πρόβλημα υγείας, που αντιμετώπισε.

Ανάμεσα σε εκείνους, που μίλησαν για εκείνη με τεράστια συγκίνηση για την ηθοποιό είναι η Άννα Φόνσου, η οποία είχε τηλεφωνική κλήση με το Στούντιο 4 την Παρασκευή 2/6 κλαίγοντας, όσο έκανε δηλώσεις.

Η ιδιοκτήτρια του Σπιτιού του ηθοποιού και η Νόνη Γαληνέα ήταν δύο πολύ καλές φίλες, με την Φόνσου να εξηγεί φανερά συναισθηματικά καταβεβλημένη, πως μέχρι πριν από λίγες ημέρες μιλούσαν στο τηλέφωνο και κανόνιζαν τα γενέθλια της εκλιπούσας.

Η συγκίνηση της Άννας Φόνσου για το θάνατο της Νόνικας Γαληνέα

«Ήταν φίλη μου, ήταν προστάτης μου, ήταν συγγενής μου, ήταν πάρα πράγματα για μένα αλλά και για πολύ άλλο κόσμο και βέβαια για την οικογένεια της. Ήταν κοντά σε όλους μας, έσκυβε στα προβλήματα μας, ήταν κοντά μας στις δύσκολες στιγμές μας. Με συμβούλευε, με φρόντιζε. Πάντα ήταν στοργική, πάντα πρόσχαρη, ευγενική, δοτική, ήταν πάντα εκεί.

Πόσα πολλά πράγματα μας έχει χαρίσει στο Σπίτι του Ηθοποιού. Αυτό η Νόνικα, αυτό η Νόνικα, αυτό η Νόνικα… Πόσο κουράγιο μου έδινε για να συνεχίσω να παλεύω. Και τώρα πρέπει να μιλήσω εγώ για την Νόνικα, με την οποία γελούσαμε, την περασμένη εβδομάδα είχαμε δώσει σήμερα ραντεβού για να οργανώσουμε τα γενέθλια της για να κάνει έκπληξη στα παιδιά της.

Δεν μπορώ, σκεφτόμουν ότι χθες έδωσα μια συνέντευξη στη Νέγκα και την πιο πολύ ώρα μιλούσα για την Νόνικα και περίμενα να έρθει σήμερα για να πάω εκεί που καθόμαστε οι δυο μας. Κόντεψα να πεθάνω μόλις μου το είπανε, ήταν ξαφνική η είδηση, πόσο πολύ θα μου λείψει. Και θα ήθελα να έβλεπε τι κενό αφήνει σε όλους μας, πόσο την αγαπούσαν όλοι. Πάντα είχε μια αγωνία.

Είπε στην κόρη της ότι άμα φύγει μόνο εγώ να πω τον επικήδειο, δεν ξέρω αν θα αντέξω. Θα θυμάμαι τα πάντα, τίποτα δε θα ξεχάσω, για την αξία της, τη σεμνότητα της, το ταλέντο της! Δεν είμαι καλά, έχασα την παντοτινή μου φίλη, πρέπει να της πω και αντίο!», είπε η Άννα Φόνσου.

Το αντίο της Finos Film για την Νόνικα Γαληνέα

«Σήμερα λέμε αντίο στην αγαπημένη Νόνικα Γαληνέα, που "έφυγε" λίγο πριν γιορτάσει τα 85 της χρόνια. Με ιδιαίτερη παιδεία, αριστοκρατική ομορφιά και πολύπλευρο ταλέντο, υπηρέτησε το ελληνικό θέατρο για πάνω από 50 χρόνια, μέσα από εκλεκτά έργα και συνεργασίες με ιερά τέρατα της σκηνοθεσίας και της υποκριτικής τέχνης.

Η κινηματογραφική της πορεία αν και δεν ήταν μεγάλη, αφού το πάθος της ήταν πάντα το θέατρο και οι μεταφράσεις θεατρικών έργων, κατάφερε να αφήσει και εκεί το στίγμα της. Το ντεμπούτο της έγινε στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Η Λεωφόρος του Μίσους» (1968), όπου εμφανίζεται να τραγουδά με την φωνή της Τζένης Βάνου, ενώ το 1971 συμμετείχε στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η Κόρη του Ήλιου». Αξιοσημείωτος ρόλος και πολύ αγαπητός στο κοινό ήταν στην ταινία «Η Κόμησσα της Κέρκυρας» (1972) πλάι στην Ρένα Βλαχοπούλου.

Σήμερα θα ανταμώσει με τον Αλέκο της.
Καλό ταξίδι.», έγραψε η σελίδα της Finos Film.