Νόνικα Γαληνέα: «Για πάντα μαζί! Για πάντα ένα» - Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της 30χρονης εγγονής της

Τα συγκινητικά λόγια του γαμπρού της

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η ηθοποιός Νόνικα Γαληνέα άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 84 ετών, λίγες ημέρες πριν γιορτάσει τα γενέθλιά της (8 Ιουνίου), μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό - δείτε που θα γίνει η κηδεία της.

Η οικογένεια της αλλά και πρόσωπα που την γνώριζαν και την αγαπούσαν, θέλησαν να την αποχαιρετήσουν και δημόσια με αναρτήσεις τους στα social media. Ανάμεσα τους και η 30χρονη εγγονή της.

Η ανάρτηση της εγγονής της Νόνικα Γαληνέα

«Είσαι το πιο όμορφο δώρο που μου χάρισε ο Θεός. Είσαι η δύναμη μου. Είσαι το φως μέσα στο σκοτάδι. Για πάντα μαζί. Για πάντα ένα. Καλό ταξίδι στο φως» έγραψε η Νόνικα Τσαπέλα.

Οι συγκινητικές δηλώσεις του γαμπρού της

«Ήταν πραγματικά σπουδαία σε όλα της. Πάρα πολύ γενναιόδωρος άνθρωπος, σε όλα της είχε χιούμορ. Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ταλαιπωρήθηκε το τελευταίο διάστημα αρκετά», είπε χαρακτηριστικά ο Μάκης Μηλάτος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η ανάρτηση του Τάκη Ζαχαράτου

«Λατρεμένη μου Νόνικα, είσαι και θα παραμείνεις για πάντα ο Ήλιος που θα φωτίζει τις ζωές μας... Τώρα ήρθε η ώρα να φωτίσεις και τα αστέρια… σου έχουν κρατήσει την καλύτερη θέση!! Σ ευχαριστώ για όλα όσα μοιραστήκαμε θα είναι φυλαχτό στην ψυχή μου», έγραψε ο Τάκης Ζαχαράτος.

Το αντίο της Finos Film

«Σήμερα λέμε αντίο στην αγαπημένη Νόνικα Γαληνέα, που "έφυγε" λίγο πριν γιορτάσει τα 85 της χρόνια. Με ιδιαίτερη παιδεία, αριστοκρατική ομορφιά και πολύπλευρο ταλέντο, υπηρέτησε το ελληνικό θέατρο για πάνω από 50 χρόνια, μέσα από εκλεκτά έργα και συνεργασίες με ιερά τέρατα της σκηνοθεσίας και της υποκριτικής τέχνης.

Η κινηματογραφική της πορεία αν και δεν ήταν μεγάλη, αφού το πάθος της ήταν πάντα το θέατρο και οι μεταφράσεις θεατρικών έργων, κατάφερε να αφήσει και εκεί το στίγμα της. Το ντεμπούτο της έγινε στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Η Λεωφόρος του Μίσους» (1968), όπου εμφανίζεται να τραγουδά με την φωνή της Τζένης Βάνου, ενώ το 1971 συμμετείχε στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η Κόρη του Ήλιου». Αξιοσημείωτος ρόλος και πολύ αγαπητός στο κοινό ήταν στην ταινία «Η Κόμησσα της Κέρκυρας» (1972) πλάι στην Ρένα Βλαχοπούλου.

Σήμερα θα ανταμώσει με τον Αλέκο της.
Καλό ταξίδι.», έγραψε η σελίδα της Finos Film.