Ειρήνη Κολιδά: Παρουσιάζει την πρώτη της έκθεση ζωγραφικής - Τα έργα της

«Οι στιγμές κακοποιητικής συμπεριφοράς που βίωσα μου έδωσαν το έναυσμα να ζωγραφίσω»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Instagram/@irini_kolida_original
Instagram/@irini_kolida_original

Η γοητευτική personal trainer και πρώην παίκτρια του Survivor, Ειρήνη Κολιδά, με αφορμή την παρουσίαση της πρώτης της έκθεσης ζωγραφικής βρέθηκε στην εκπομπή Ποιος είναι πρωινιάτικα και μίλησε για την ενασχόλησή της με τη ζωγραφική, που τη βοήθησε να ξεπεράσει τις στιγμές κακοποιητικής συμπεριφοράς που βίωσε στη ζωή της.

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Ζωγραφίζοντας τις πληγές» θα γίνουν την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 20:00, στο θέατρο Σοφία Βέμπο στη Βούλα. Μέρος των εσόδων θα δοθούν σε οργανισμό κακοποιημένων γυναικών.

Οι δηλώσεις της Ειρήνης Κολιδά

«Ένας καλλιτέχνης, για να πάρει ένα κίνητρο από κάπου να δημιουργήσει, συνήθως του συμβαίνει κάτι, το οποίο δεν είναι πολύ ωραίο... Οι πληγές που αναφέρω στα έργα μου προέρχονται από στιγμές κακοποιητικής συμπεριφοράς που έχω ζήσει, οι οποίες μου έδωσαν το έναυσμα και την έμπνευση να ζωγραφίσω.

Τη ζωγραφική τη χρησιμοποιώ σαν αγχολυτικό, με ηρεμεί... Όταν βρίσκεσαι σε μία κατάσταση και σε μία περίεργη περίοδο, όταν το βιώνεις, συνήθως δεν το καταλαβαίνεις. Όταν κάποιος σε τραβήξει και βγεις για λίγο απ' έξω και το δεις, τότε συνειδητοποιείς τι έχει συμβεί. Μετά αρχίζεις να το δουλεύεις και - αν έχεις τη δύναμη - φεύγεις από αυτό... Εμένα με τράβηξε ο εαυτός μου, όπως και κάποιες φίλες που έχω πολύ κοντά μου... Το ξεπέρασα μόνη μου μέσα από τη ζωγραφική. Με βοήθησε πολύ γιατί όταν ζωγραφίζεις, είσαι σε έναν άλλο κόσμο δικό σου, σου αποσπά την προσοχή και αφήνεις όλα τα υπόλοιπα πίσω...

Η κακοποίηση δεν είναι μόνο σωματική, αλλά και λεκτική. Μπορεί να είναι στη δουλειά, στο σπίτι, στην οικογένεια, στη σχέση... Γενικά, οι γυναίκες νιώθουν αδύναμες και vτρέπονται να μιλήσουν γι' αυτό. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να μιλάς, γιατί όσο το συζητάς, φεύγει η μαυρίλα από μέσα σου...», δήλωσε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά.