«Διασκέδασε γενιές και γενιές...» - Θρηνεί το twitter το θάνατο του Γιάννη Φλωρινιώτη

Δεκάδες τα σχόλια!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTOS
NDPPHOTOS

Θρήνο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Γιάννη Φλωρινιώτη σε ηλικία 76 ετών, έπειτα από πολλές ημέρες νοσηλείας του στο νοσοκομείο, δίνοντας "μάχη" με τη ζωή του εξαιτίας πνευμονικού οιδήματος. Κανείς δεν γνώριζε τον γολγοθά που περνάει παρά μόνο η οικογένεια του που ήταν μέχρι το τελευταίο λεπτό στο πλευρό του.

Τραγική φιγούρα είναι η κόρη του που χθες 7/6 μιλώντας στις ψυχαγωγικές εκπομπές κατέρρευσε, μη μπορώντας να διαχειριστεί την απώλεια του μπαμπά της - δείτε εδώ τι είπαν για τον τρόπο που άφησε την τελευταία του πνοή.

Και στο twitter όμως οι χρήστες και θαυμαστές του που έχουν ακούσει τα τραγούδια του, θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν με πάρα πολύ συγκινητικές αναρτήσεις.

Τι γράφτηκε στο twitter για το θάνατο του Γιάννη Φλωρινιώτη

Λίγα λόγια για τη ζωή του

Γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα και στις 6 Ιουνίου του 2023 έφυγε από την ζωή στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα. Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών.

Αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1970-71, ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δούλευε σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας και χορεύοντας ενώ ντυνόταν εκκεντρικά. Όπου εμφανιζόταν, έκανε μεγάλη επιτυχία, αλλά δεχόταν και σκληρή κριτική. Στη δισκογραφία, έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ «Τώρα Θέλω Τώρα», που αμέσως έγινε χρυσό.

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης