Η τελευταία επιθυμία του Γιάννη Φλωρινιώτη - Ποια αντικείμενα θα θαφτούν μαζί του, στην τελευταία του κατοικία

«Θα του βάλουμε στο φέρετρο το αγαπημένο του...»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του αγαπημένου τραγουδιστή, Γιάννη Φλωρινιώτη (δείτε εδώ ώρα και μέρος). Συγγενείς και φίλοι θα του πουν το τελευταίο αντίο...

Η Αννούλα Φλωρινιώτη, η κόρη του τραγουδιστή, σε πρόσφατη συνέντευξή της αποκάλυψε ποια είναι τα αντικείμενα που ήθελε ο μπαμπάς της να πάρει μαζί του στην τελευταία του κατοικία.

Τα τελευταία «θέλω» του Γιάννη Φλωρινιώτη

Κηδεία Γιάννη Φλωρινιώτη τελευταία επιθυμία
02-11-2018 Paris-Live

Μέσα στο φέρετρο, έχει αποφασιστεί να μπουν το αγαπημένο του μικρόφωνο, αλλά και ένα τετράδιο που είχε στα παιδικά του χρόνια και σημείωνε στίχους.

«Θα τον θάψουμε με το άσπρο κοστούμι του. Δεν το πήγα καθαριστήριο γιατί ήθελα να έχει τη μυρωδιά του. Αλλά το ενίσχυσα με κάποια πράγματα που είχαν ξηλωθεί. Ό,τι μπορούσα. Θα του βάλουμε στο φέρετρο το αγαπημένο του μικρόφωνο. Ήταν επιθυμία του. Το αγαπημένο του κομμάτι ήταν “Με το μικρόφωνο στο χέρι θα πεθάνω”. Θα το βάλουμε δίπλα του, όπως και ένα τετράδιο παλιό, που το είχα φυλάξει ενθύμιο. Το είχε όταν ήταν 15 χρονών, που έγραφε τους στίχους για να μάθει να τραγουδάει όταν ήταν παιδάκι. Το είχα βρει στην αποθήκη πριν δυο χρόνια.

Δεν έχουμε κανονίσει να μιλήσει κάποιος. Εγώ δεν έχω τη δύναμη, ούτε η οικογένειά μου. Θα το δούμε εκείνη τη στιγμή. Εγώ εύχομαι να είναι ένα κακό όνειρο και να ξυπνήσω αύριο. Δίπλα από το φέρετρο του μπαμπά μου θα βάλω κάποιες ανθοστήλες που είχα φτιάξει εγώ για τον γάμο μου. Το φέρετρο θα είναι ανοιχτό».

«Ποτέ δεν θα ‘μαι έτοιμη για αυτή τη μέρα»

«Από μικρό παιδί φοβόμουν μη ζήσω αυτή τη στιγμή και δυστυχώς ήρθε. Εγώ από τη μεριά μου θεωρώ ότι έκανα ό,τι μπορούσα και ονειρευόμουν για τον μπαμπά μου, για να τον αποχαιρετήσω την τελευταία του ημέρα. Δεν θα τον ξαναδώ, είναι πολύ δύσκολες στιγμές.

Τον σκέφτομαι συνέχεια, μου έρχονται φλασιές από σκηνικά που έχουμε ζήσει. Η πιο έντονη εικόνα είναι μία ημέρα πριν «φύγει», που του έκανα πλάκα στο νοσοκομείο και γελάγαμε. Του άλλαξαν δωμάτιο και του λέω: τι έγινε, μπαμπά, μάζεψαν υπογραφές για να σε διώξουν;».

Η Άννα Φλωρινιώτη εξέφρασε το ευχαριστώ της προς τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος της στάθηκε σε αυτή την πολύ δύσκολη προσωπική στιγμή.

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πρώην σχέση μου. Έτυχε και όταν έφυγε ο μπαμπάς από τη ζωή, ήμασταν οι δυο μας από πάνω του. Μου λέει: έλα να πάμε μία βόλτα, να πάρεις λίγο αέρα. Και μόλις βγήκαμε, μπήκε η νοσοκόμα στο δωμάτιο και μας λέει: δεν τα κατάφερε», ανέφερε χαρακτηριστικά με δάκρυα στα μάτια.