Κηδεία Γιάννη Φλωρινιώτη: Συντετριμμένη η Έφη Θώδη στην εκκλησία - Με θλιμμένο πρόσωπο και λουλούδια στα χέρια

Αποκλειστικές φωτογραφίες

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Λίγο πριν ξεκινήσει η λειτουργεία για την κηδεία του αγαπημένου καλλιτέχνη Γιάννη Φλωρινιώτη, ο φωτογραφικός φακός του youweekly.gr βρέθηκε εκεί για να απαθανατίσει τους συγγενείς και τους φίλους του καταφθάνοντας για να τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά (δείτε εδώ τον στολισμό και το στεφάνι της κόρης του, Άννας).

Η Έφη Θώδη είναι από τους πρώτους που έφτασαν στο νεκροταφείο του Άγιου Νικόλαου στον Πειραιά, κρατώντας λουλούδια στα χέρια, ντυμένη με μαύρο μπλουζάκι και λεοπάρ κολάν. Μπήκε, μάλιστα, μέσα στην εκκλησία και κάθισε μπροστά μπροστά, με την θλίψη να είναι ολοφάνερη στο πρόσωπό της.

Συντετριμμένη η Έφη Θώδη στην κηδεία του Γιάννη Φλωρινιώτη

Έφη Θώδη Φλωρινιώτης κηδεία

Έφη Θώδη κηδεία Γιάννη Φλωρινιώτη

Τα αντικείμενα με τα οποία θα τον θάψουν

Η Αννούλα Φλωρινιώτη, η κόρη του τραγουδιστή, σε πρόσφατη συνέντευξή της αποκάλυψε ποια είναι τα αντικείμενα που ήθελε ο μπαμπάς της να πάρει μαζί του στην τελευταία του κατοικία.

Κηδεία Γιάννη Φλωρινιώτη τελευταία επιθυμία

Μέσα στο φέρετρο, έχει αποφασιστεί να μπουν το αγαπημένο του μικρόφωνο, αλλά και ένα τετράδιο που είχε στα παιδικά του χρόνια και σημείωνε στίχους.

«Θα τον θάψουμε με το άσπρο κοστούμι του. Δεν το πήγα καθαριστήριο γιατί ήθελα να έχει τη μυρωδιά του. Αλλά το ενίσχυσα με κάποια πράγματα που είχαν ξηλωθεί. Ό,τι μπορούσα. Θα του βάλουμε στο φέρετρο το αγαπημένο του μικρόφωνο. Ήταν επιθυμία του. Το αγαπημένο του κομμάτι ήταν “Με το μικρόφωνο στο χέρι θα πεθάνω”. Θα το βάλουμε δίπλα του, όπως και ένα τετράδιο παλιό, που το είχα φυλάξει ενθύμιο. Το είχε όταν ήταν 15 χρονών, που έγραφε τους στίχους για να μάθει να τραγουδάει όταν ήταν παιδάκι. Το είχα βρει στην αποθήκη πριν δυο χρόνια.

Δεν έχουμε κανονίσει να μιλήσει κάποιος. Εγώ δεν έχω τη δύναμη, ούτε η οικογένειά μου. Θα το δούμε εκείνη τη στιγμή. Εγώ εύχομαι να είναι ένα κακό όνειρο και να ξυπνήσω αύριο. Δίπλα από το φέρετρο του μπαμπά μου θα βάλω κάποιες ανθοστήλες που είχα φτιάξει εγώ για τον γάμο μου. Το φέρετρο θα είναι ανοιχτό».

«Από μικρό παιδί φοβόμουν μη ζήσω αυτή τη στιγμή και δυστυχώς ήρθε. Εγώ από τη μεριά μου θεωρώ ότι έκανα ό,τι μπορούσα και ονειρευόμουν για τον μπαμπά μου, για να τον αποχαιρετήσω την τελευταία του ημέρα. Δεν θα τον ξαναδώ, είναι πολύ δύσκολες στιγμές.

Τον σκέφτομαι συνέχεια, μου έρχονται φλασιές από σκηνικά που έχουμε ζήσει. Η πιο έντονη εικόνα είναι μία ημέρα πριν «φύγει», που του έκανα πλάκα στο νοσοκομείο και γελάγαμε. Του άλλαξαν δωμάτιο και του λέω: τι έγινε, μπαμπά, μάζεψαν υπογραφές για να σε διώξουν;».

Η Άννα Φλωρινιώτη εξέφρασε το ευχαριστώ της προς τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος της στάθηκε σε αυτή την πολύ δύσκολη προσωπική στιγμή.

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πρώην σχέση μου. Έτυχε και όταν έφυγε ο μπαμπάς από τη ζωή, ήμασταν οι δυο μας από πάνω του. Μου λέει: έλα να πάμε μία βόλτα, να πάρεις λίγο αέρα. Και μόλις βγήκαμε, μπήκε η νοσοκόμα στο δωμάτιο και μας λέει: δεν τα κατάφερε», ανέφερε χαρακτηριστικά με δάκρυα στα μάτια.