Το σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα της Βάνας Μπάρμπα - Το ταξίδι στο εξωτερικό και η δυσκολία των γιατρών να το προσδιορίσουν

''Έσπασε'' τη σιωπή της για το πρόβλημα της υγείας της

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Το σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα της Βάνας Μπάρμπα - Το ταξίδι στο εξωτερικό και η δυσκολία των γιατρών να το προσδιορίσουν

Η Βάνα Μπάρμπα ήταν καλεσμένη την Παρασκευή (9/6) στην εκπομπή Τ-live με την ηθοποιό να κάνει μία από καρδιάς εξομολόγηση για την προσωπική της ζωή, το πρόβλημα της υγείας και τον τρόπο, που μεγάλωσε μόνη της το παιδί της.

Η ηθοποιός έχει κάνει γνωστό τους τελευταίους μήνες, πως αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας χωρίς όμως να θέλει να μπει να σε λεπτομέρειες όλο αυτό το διάστημα για τη φύση του προβλήματος.

Δείτε επίσης: «Φοβήθηκα! Σκέφτηκα το παιδί!» - Συγκινεί η Βάνα Μπάρμπα με το πρόβλημα υγείας της

Αυτή τη φορά, όμως η Μπάρμπα μπήκε σε κάποιες λεπτομέρειες και μοιράστηκε με τον κόσμο, που έχει δείξει ενδιαφέρον, πως πρόκειται για κάποιο αυτοάνοσο νόσημα, που ακόμα και οι γιατροί στο εξωτερικό δε μπορούν να προσδιορίσουν ακριβώς περί τίνος πρόκειται.

Οι δηλώσεις της Βάνας Μπάρμπα για το πρόβλημα υγείας και την προσωπική της ζωή

«Το βασικό κίνητρο είναι τα παιδιά μας. Όταν είσαι μητέρα το βασικό κίνητρο επιβίωσης το δικό σου είναι το να βλέπεις ότι αυτό, που είναι η συνέχειά σου σε έχει ανάγκη, σε χρειάζεται. Που σημαίνει ότι πρέπει να είσαι γερός, δυνατός και ψυχικά υγιής.

Πέρασα ένα θέμα, το οποίο πάει πολύ καλά. Να πούμε σε όλον τον κόσμο, που περνάει άσχημες στιγμές, ότι ένα μεγάλο δεκανίκι είναι η πίστη πάντα και ένα άλλο είναι η σωστή πρόληψη στα θέματα υγείας. Η πίστη είναι πολύ μεγάλο πράγμα και νομίζω ότι όλα αυτά τα 13 χρόνια περάσαμε δύσκολα. Ο ελληνικός λαός έχει φτάσει σε σημείο που δεν αντέχει άλλο. Όλα αυτά βγαίνουν από ψυχικά θέματα, το σώμα είναι ο ναός της ψυχής και βλέπεις ότι ξαφνικά σκάνε», είπε η Βάνα Μπάρμπα.

Η εξομολόγηση της Μπάρμπα για το πρόβλημα υγείας της

Η Βάνα Μπάρμπα πρόσφατα έκανε μια άγνωστη στο κοινό αποκάλυψη, με την ίδια να αναφέρει ανοιχτά, πως αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας, το οποίο την αναγκάζει να ταξιδεύει στην Ιταλία με σκοπό να το αντιμετωπίσει.

«Είχα ένα μικρό πρόβλημα με την υγεία μου, το οποίο με έκανε είμαι λίγο, να πρέπει να ηρεμώ, να μη νιώθω στρες. Θέλω να νιώθω καλά, γαλήνια. Κάνω κάποιες θεραπείες, ανοσοθεραπείες. Εντάξει, είναι μια δοκιμασία, που περνάει όλος ο κόσμος, θα περάσει, πιστεύω θα περάσει. Καταρχάς είμαι υπέρ της πρόσληψης, δεύτερον
πιστεύω, ότι πολύ σημαντική η κόπωση, αν δεν είναι ψυχική, το σώμα μιλάει, μας φωνάζει βοήθεια.

Το πρώτο πράγμα, που σκέφτηκα ήταν η οικογένεια, το παιδί πάνω από όλα και τη μάνα, τον πατέρα. Αυτά τα τρία άτομα είναι τα πιο σημαντικά. Και αμέσως μετά το θεό, την πίστη. Δε φοβάμαι, γιατί πιστεύω ότι όσο μεγαλώνεις πρέπει να εξοικειώνεσαι με το θάνατο και τις αρρώστιες, αλλά από εκεί και πέρα εντάξει, έχω μάθει να είμαι αγωνίστρια στη ζωή μου», είπε η Βάνα Μπάρμπα.