«Η γυναικολόγος μου...» - Η σοβαρή απόφαση που πήρε η Ιωάννα Τούνη μετά το ραντεβού στη γιατρό της

«Είμαι πάρα πολύ...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Ιωάννα Τούνη γνωρίζει για πρώτη φορά τον ιδιαίτερο κόσμο της μητρότητας μέσα από το πρώτο παιδί, που έχει φέρει στον κόσμο το μικρό Νουνίτο της, τον καρπό του έρωτά της με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου.

Αυτές τις ημέρες η influencer βρίσκεται στην Αθήνα με το μπέμπη και μάλιστα την Παρασκευή 9/6 επισκέφτηκε τον παιδίατρο, καθώς ο Νουνίτο έγινε 5 μηνών.

Μετά την επίσκεψη αυτή η Ιωάννα έκανε μία σειρά από stories στο instagram, εξηγώντας πως στο εξής θα σταματήσει σιγά σιγά το θηλασμό κάτι, που συστήνει και η γυναικολόγος της να κάνει επειγόντως.

Δείτε επίσης: «Αυτό που έζησα δεν ήταν φυσιολογικό! Βγήκε το μωρό, εγώ λιποθύμησα και...» - Κατάθεση ψυχής από την Ιωάννα Τούνη

Η ανακοίνωση της Ιωάννας Τούνη μετά την επίσκεψη στον παιδιάτρο και το γυναικολόγο της

«Λοιπόν, σου είπα ότι πήγαμε στον παιδίατρο σήμερα το πρωί. Το Νουνίτο σήμερα είναι πέντε μηνών. Έχεις συνειδητοποιήσει ότι έχουν περάσει πέντε μήνες; Δηλαδή εννέα μήνες που τον είχα στην κοιλούμπα και πέντε μήνες που το μωρό έγινε παιδάκι πια.

Και μάλιστα επειδή είπα στο γιατρό, ότι θέλω σιγά σιγά να αποθηλάσω. Μέχρι σήμερα θηλάζω αποκλειστικά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν κοιμάμαι τα βράδια, το μωρό ξυπνάει έξι με οκτώ φορές το βράδυ, είμαι πάρα πολύ κουρασμένη γενικά και πολύ άυπνη και τα νεύρα μου είναι χάλια.

Η γυναικολόγος μου με είχε συμβουλεύσει, ως γυναικολόγος, που νοιάζεται πιο πολύ για εμένα παρά για το μωρό, ότι θα έπρεπε να αντικαταστήσω κάποια γεύματα ίσως με σκόνη ή με κάποιο άλλο γάλα γιατί τα οιστρογόνα μου είναι στο μηδέν, που σημαίνει ότι ορμονικά περνάω κλιμακτήριο. Δεν έχω περίοδο, είμαι πολύ πρησμένη, δεν έχω περίοδο...», είπε μεταξύ άλλων η Ιωάννα Τούνη.

Η εξομολόγηση της Τούνη για την απώλεια της μητέρας της

Σε μια πολύ συγκινητική εξομολόγηση προχώρησε η Ιωάννα Τούνη μέσα από ένα βίντεο διάρκειας 27 λεπτών που ανέβασε στο κανάλι της στο Youtube. Η ίδια ήταν άκρως αποκαλυπτική και δεν δίστασε να μιλήσει για όλους και για όλα.

«Ήθελα πάρα πολύ να γίνω μαμά, ήθελα πάντα να κάνω οικογένεια. Επειδή ήμουν από μονογονεϊκή οικογένεια, μεγάλωσα μόνο με τη μαμά μου και ο μπαμπάς μου ήταν εντελώς απών, είμαι και μη αναγνωρισμένη… οπότε ήθελα πάρα πολύ να κάνω οικογένεια και παιδάκια… Αν με ρωτούσες μικρή αν προτιμώ καριέρα ή οικογένεια θα σου έλεγα καριέρα αλλά προσπαθώ να τα συνδυάζω.

Το μωρό ήρθε τυχαία. Δεν το προσπαθούσαμε… κάπως φρίκαρα, πάγωσα, κάπως το ήθελα κιόλας. Έγινε σε ένα πολύ κακό αλλά και καλό timing, είχα χάσει τη μαμά μου από καρκίνο λίγο καιρό πριν οπότε ψυχολογικά ήμουν πολύ περίεργα.

Θα ήθελα πάρα πολύ να έχω την μαμά μου… Όταν την έχασα, επειδή δεν έχω μπαμπά και αδέλφια, προσευχόμουν και έλεγα ότι δε θέλω να είμαι μόνη μου, θέλω να έχω αδέλφια και λίγες εβδομάδες μετά έσκασε η εγκυμοσύνη… Είμαι σίγουρη ότι η μαμά μου με κάποιο μαγικό τρόπο μου έστειλε το μωρό για να έχω οικογένεια.

Τις πρώτες μέρες μετά την εγκυμοσύνη ήμουν πελαγωμένη… Ήταν πολύ περίεργα, πολύ αντιφατικά όλα, όλοι σου λένε τι τέλεια που έχεις μωρό κι εσύ λες “Χριστέ μου, πως θα τα καταφέρω”, ένιωθα διαλυμένη, μόνη, αβοήθητη ένιωθα όλα αυτά που δε θα έπρεπε να νιώθω αλλά είναι φυσιολογικό να τα νιώθεις όλα αυτά. Τώρα νιώθω πολύ καλύτερα.

Τις πρώτες μέρες νομίζω είχα πάθει αφυδάτωση από το κλάμα… Πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τη ζωή σου με χίλιους διαφορετικούς τρόπους από αυτό που έκανες μέχρι προχθές…Οι πρώτες μέρες μιας μαμάς είναι δύσκολες και είναι οκ να νιώθουμε χάλια.

Η ζωή μου άλλαξε πολύ. Ό,τι είχα μάθει να κάνω, τώρα πρέπει να μάθω να το κάνω με διαφορετικό τρόπο… Νιώθω σίγουρα πολύ διαφορετική και οφείλω να νιώθω σίγουρη για τον εαυτό μου για να λαμβάνει αυτή τη σιγουριά και ο γιος μου και μεγαλώνοντας να γίνει ένας αυτόνομος, υπεύθυνος και καλός άνθρωπος», είπε χαρακτηριστικά η Ιωάννα Τούνη -δείτε εδώ τι αποκάλυψε την ίδια στιγμή για τις δυσκολίες του τοκετού.