Ξέσπασε η Σίσσυ Χρηστίδου: «Μου είναι δύσκολο να το διαχειριστώ ψύχραιμα! Δε χρειάζεται να το έχεις βιώσει για να νιώσεις αναγούλα»

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ξέσπασε η Σίσσυ Χρηστίδου: «Μου είναι δύσκολο να το διαχειριστώ ψύχραιμα! Δε χρειάζεται να το έχεις βιώσει για να νιώσεις αναγούλα»

Το πρωί του Σαββάτου 10/6, στην εκπομπή του MEGA, Χαμογέλα και Πάλι, σχολιάστηκαν οι δηλώσεις του καθηγητή Ιατρικής και υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, Σπύρου Πνευματικού σχετικά με τους ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο καρκίνου.

«Πρέπει να δούμε την αξιολόγηση των πράξεων. Πόσες απ’ αυτές τις πράξεις που κάνουμε κάθε μέρα χρειάζονται; Δηλαδή ένα κόστος τεραστίων διαστάσεων μπορεί να γίνει αν περιορίσουμε μερικά πράγματα απ’ αυτά που δεν χρειάζονται να γίνουν. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας.

Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση ορισμένων ανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω. Θα μου πει κάποιος ότι ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά. Μα πράγματι, αλήθεια είναι αυτό το πράγμα, στο τέλος της ημέρας όμως τι θα γίνει;

Αυτά τα πράγματα τα έχουν δει… Η Αμερική είναι ένα τρομακτικό παράδειγμα. Ψάχνουν τα πάντα, ψάχνουν το κόστος των πράξεων, το cost benefit ratio σε μία πράξη κτλ. Όταν είχαμε πάει με τη γυναίκα μου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην Αμερική, η πρώτη συζήτηση που είχαμε ακούσει είναι πόσο ακριβό είναι το αμερικάνικο σύστημα. Γιατί ήταν τόσο ακριβό; Γιατί όλοι φτάνανε στο νοσοκομείο, σε όποια κατάσταση κι αν ήταν και γινόντουσαν τα πάντα για όλους. Και με αυτό τον τρόπο ανακαλύψανε ότι μετά από λίγο καιρό δεν θα μπορούσαν υπηρεσίες σε κανέναν. Άρα θα πρέπει να κάνουν μια σχετική επιλογή το πόσο μπορούν να ξοδέψουν. Ακούγεται λίγο κυνικό, αλλά δεν είναι κυνικό, είναι ανθρώπινο», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Το ξέσπασμα της Σίσσυς Χρηστίδου στον αέρα του MEGA

Η Σίσσυ Χρηστίδου, λοιπόν, έχοντας βιώσει και την απώλεια της μητέρας της εξαιτίας αυτής της ασθένειας (δείτε εδώ την ανατριχιαστική φωτογραφία πάνω από τον τάφο της), δεν άντεξε και ξέσπασε στον αέρα, εξηγώντας πως αυτά τα λόγια μόνο αναγούλα της προκαλούν και πως αδυνατεί να κατανοήσει τη συγγνώμη που ζήτησε ο ίδιος αργότερα, διότι ποτέ δε εξήγησε τι εννοούσε.

«Για προσωπικούς λόγους μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να διαχειριστώ ψύχραιμα αυτή τη δήλωση, πάρα πολύ. Φαντάζομαι ότι δεν αφορά μόνο εμένα αυτό, αφορά όλο τον κόσμο. Δεν γίνεται. Είναι σε κάθε σπίτι, είναι σε κάθε οικογένεια και είναι στην ανθρώπινη φύση. Δε χρειάζεται να το έχεις βιώσει για να νιώσεις αναγούλα με αυτή τη δήλωση. Είναι πάρα πολύ εύκολο να σου συμβεί αυτό.

Θεωρώ ότι σε κάτι τόσο ακραία πράγματα, που ξεγλιστράνε από το στόμα κάποιων ανθρώπων. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, δεν τον έχω συναντήσει ποτέ αλλά είμαι ένας άνθρωπος που σοκαρίστηκε ακραία από αυτή τη δήλωση. Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη, είπε ότι παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του. Δεν ξέρω αν παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του, γιατί στην τελική αν εννοούσε κάτι άλλο γιατί δεν μας το είπε; Δεν άφησε περιθώριο παρερμηνείας», επισήμανε συγκεκριμένα η παρουσιάστρια.

Διαβάστε επίσης: Χαμογέλα και πάλι: Καθυστερεί η ανανέωση συμβολαίου με το Mega - Ο λόγος που δεν υπογράφει η Χρηστίδου