Η Ματίνα Ζάρα μιλά για όλους και για όλα: Ο χωρισμός της από τον Λάμπρο Χούτο, ο μπαμπάς της και το συμβάν με τα ναρκωτικά

«Μέσα μου είχα ένα πένθος! Όλοι περίμεναν έναν γάμο που...»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Η ζωή της έκλεισε το μάτι πονηρά και της έσκασε ξανά ένα πλατύ χαμόγελο μετά τις δυσκολίες... Η Ματίνα Ζάρα άλλωστε είναι από εκείνα τα κορίτσια που δεν το βάζουν εύκολα κάτω... Υπάρχει περίπτωση να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της όταν την δεις στην πίστα; Όχι βέβαια... Ψηλή, εντυπωσιακή και ταλαντούχα, ένα ανερχόμενο pop idol που έχει βρει τον... Ρομέο της και είναι ευτυχισμένη. Μας συστήνεται και κάνει στο YOU μια ειλικρινή κατάθεση ψυχής για την ζωή, τον έρωτα που της χτύπησε την πόρτα και του την άνοιξε διάπλατα, ενώ για πρώτη φορά λύνει το μυστήριο γιατί η νύφη το έσκασε και δεν έβαλε στεφάνι... “Έπαιξες και έχασες” το νέο της τραγούδι και εκείνη σαν γνήσια Ταυρίνα χάνει ποτέ στην ζωή...

Ματίνα Ζάγκα είναι το όνομά της αλλά το Ζάρα της ταιριάζει σίγουρα καλύτερα... Το sexy κορίτσι με την βελούδινη φωνή χαράζει την δική της πορεία και ταυτότητα στον ανταγωνισμό και κερδίζει έδαφος όχι χωρίς λόγο...

Όλα όσα εξομολογήθηκε η Ματίνα Ζάρα στο YOU

Η Ματίνα Ζάρα μιλά για όλους και για όλα: «Μέσα μου είχα ένα πέθνος! Όλοι περίμεναν έναν γάμο που...»
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Αυτοδημιούργητη και πετυχημένη σε αυτό που κάνεις εδώ και μερικά χρόνια. Θα έλεγες ότι αυτό ήταν το επάγγελμα που σου ταίριαζε από μικρό παιδί;

Ναι, ήμουνα εξαρχής κατασταλαγμένη στο τι ήθελα να κάνω. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια πολυμελή οικογένεια με 6 παιδιά, στο Τορόντο του Καναδά, από Έλληνα μπαμπά που σε ένα ταξίδι του στον Καναδά γνώρισε και ερωτεύτηκε την μαμά μου, παντρεύτηκαν στην Σκιάθο, αλλά ερχόμασταν όλοι μαζί σχεδόν κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα για διακοπές.

Χόρευα από πιτσιρίκα, 15 χρονών είχα την δική μου μπάντα στον Καναδά και κάναμε live συναυλίες με μεγάλη επιτυχία. Ο πατέρας μου που ήταν επιχειρηματίας νυχτερινών μαγαζιών, ήταν ο φύλακας άγγελός μου, ήξερε την νύχτα και ήταν πάντα δίπλα μου όπου και εάν εμφανιζόμουνα. Με συμβούλευε, είχα ασφάλεια και προστασία για αυτό και ήμουνα πολύ πιο ώριμη από τα άλλα παιδιά της ηλικίας μου. Ήθελα όμως - για έναν ανεξήγητο λόγο να γυρίσω στην Ελλάδα και να δουλέψω εδώ.

Στην τρυφερή ηλικία που ήσουνα, έτυχε να αντικρύσεις και την σκληρή όψη της νύχτας, με απαγορευμένες ουσίες, μεθυσμένους πελάτες ή κάτι άλλο που να σε έκανε να νιώσεις κάπως άβολα;

Τίποτα δεν με έκανε να νιώθω άβολα. Ο μπαμπάς μου είχε μιλήσει για τα πάντα και ήταν συνεχώς δίπλα μου. Είχε τύχει να μπω σε γυναικεία τουαλέτα στον Καναδά και να δω κάποιους να κάνουν χρήση ναρκωτικών, αλλά δεν παραξενεύτηκα, γνώριζα τους κινδύνους από παιδί και πως να τους αποφύγω.

Σεξουαλική παρενόχληση δέχτηκες ποτέ;

Δεν τολμούσαν λόγω του πατέρα μου. Αν και μια φορά ένας πολύ γνωστός παραγωγός που έχει δουλέψει με τα μεγαλύτερα ονόματα της Αμερικής, με φώναξε να πάω στο γραφείο του. Εγώ φυσικά και πήγα μαζί με τον μπαμπά μου, αλλά κάποια στιγμή του ζήτησε να βγει λίγο έξω για να μιλήσουμε οι δυο μας. Τότε είδα από την μεριά του μια περίεργη αντιμετώπιση, άρχισε να μου πετάει κάτι υπονοούμενα. Μόλις κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, σηκώθηκα, τον ευχαρίστησα, πήρα τον μπαμπά μου και έφυγα.

Αυτή η δουλειά σε έχει απογοητεύσει ποτέ;

Είναι μια δουλειά απρόβλεπτη. Υπάρχουν στιγμές που είναι όλα ρόδινα και άλλες που σε απογοητεύουν. Για αυτό κάνω πάντα προσεκτικά βήματα ώστε να μην μετανιώσω μετά από κάποια χρόνια για κάτι.

Υπήρξαν κάποιοι που σε πλησίασαν και σου έταξαν πράγματα και δεν τα έκαναν ποτέ;

Ναι μου έχει συμβεί αυτό αρκετές φορές στο παρελθόν. Μου έταζαν μαγαζιά και συνεργασίες, άκουσα πολλά παχιά λόγια, όταν όμως δεν έγιναν, δεν το έβαλα κάτω. Είμαι τόσο πεισματάρα που σκεφτόμουνα ότι όσες πόρτες και εάν κλείσουν πάντα θα υπάρχει μια που θα ανοίξει. Ναι μεν έπεφτα ψυχολογικά για λίγο αλλά μετά έπαιρνα τα πάνω μου και προχωρούσα.

Είχες down στιγμές που σε έκαναν να κλάψεις;

Η Ματίνα Ζάρα μιλά για όλους και για όλα: «Μέσα μου είχα ένα πέθνος! Όλοι περίμεναν έναν γάμο που...»
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Ναι φυσικά. Σε μικρότερη ηλικία, 20 χρονών που μου είχαν προτείνει μια συνεργασία που δεν έγινε. Ευτυχώς όμως στις δύσκολες αυτές στιγμές είχα πάντα κοντά μου τους γονείς μου και τα αδέρφια μου που επειδή είμαστε τόσο δεμένοι ξέρουν πως θα με ηρεμήσουν και πως θα με κάνουν να ξεχαστώ.

Σε έναν πρωινό περίπατο θα σε δώ άβαφη και με φόρμες;

Σίγουρα. Μόνο με φόρμες άβαφη άντε και με τζιν και πρέπει να σου πω ότι παρά την διαφορά που έχω από τις εμφανίσεις μου στο μαγαζί, μέχρις στιγμής με αναγνωρίζουν. Έχει τύχει κάποιοι να με έχουν δει το βράδυ και την επομένη να με δουν άβαφη σε καφέ και να με χαιρετήσουν (γέλια)

Πες μου πως τα καταφέρνεις να ξεχνάς όλα τα προβλήματα όταν ανεβαίνεις πάνω στην πίστα;

Δεν είναι καθόλου εύκολο να μην είσαι καλά ψυχολογικά και να πρέπει παρόλα αυτά να ανεβάσεις τον κόσμο. Θυμάμαι με είχε βασανίσει αρκετά όταν είχα χάσει το σκυλάκι μου και ενώ υπέφερα, έπρεπε να μπω σε καλή ψυχολογία και να μην δείξω τίποτα στους θαμώνες που περίμεναν να διασκεδάσουν.

Έχεις έρθει σε δύσκολη θέση με πελάτες που έχουν γυρισμένη την πλάτη ενώ εσύ τραγουδάς;

Επίσης μια άβολη στιγμή για έναν καλλιτέχνη και φυσικά μου έχει τύχει να χορεύω και να τραγουδάω και να υπάρχει πελάτης με γυρισμένη πλάτη πάνω στην πίστα. Έσκυψα πάνω του, του χάιδεψα τα μαλλιά και εκείνος ντράπηκε και γύρισε προς την μεριά μου. Μετά όπως φάνηκε εκ των υστέρων μάλλον του κέρδισα την προσοχή γιατί δεν ξανακουνήθηκε από την θέση του, άσε την καζούρα που του έκανε η παρέα του...

Έχω μάθει ότι πέρα από τον γάμο των γονιών σου που έγινε στην Σκιάθο, γενικά με το νησί, μάλλον οικογενειακώς έχετε έναν μεγάλο έρωτα...

Ναι, αρχής γενομένης από τον μπαμπά μου που ερωτεύτηκε το νησί όταν το είδε και αγόρασε ένα σπίτι από φίλο του. Από τότε τα καλοκαίρια μας τα περνούσαμε πάντα εκεί, είναι το δεύτερο σπίτι μου, το καταφύγιό μου, εκεί ηρεμώ και αποξενώνομαι από όλους και από όλα.

Υποθετικά εάν μια σχέση σου πει “σταματάς το τραγούδι” τι θα έκανες;

Νομίζω ότι θα τον χώριζα. Δεν μου έχει τύχει, αλλά δεν νομίζω ότι θα συνέχιζα μαζί του. Δεν θα μου άρεσε κάποιος σύντροφός μου να απαιτεί να βάλω στοπ στα όνειρά μου γιατί και εγώ με την σειρά μου δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν το κατακρίνω, αλλά πιστεύω ότι δεν θα σεβόταν τα θέλω μου.

Πόση δύναμη χρειάστηκε όταν κυριολεκτικά “η νύφη το 'σκασε” - στην προκειμένη εσύ - από έναν γάμο που ήταν να γίνει σε 5 μέρες;

Η Ματίνα Ζάρα μιλά για όλους και για όλα: «Μέσα μου είχα ένα πέθνος! Όλοι περίμεναν έναν γάμο που...»
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Χρειάστηκε πολύ δύναμη για μια τέτοια απόφαση, όμως δεν ήθελα να κοροιδεύω κανέναν, πόσω μάλλον τον ίδιο μου τον εαυτό. Σοκαρίστηκαν όλοι και ήταν πολύ δύσκολο και για εμένα δεν σου κρύβω. Δεν θέλω να προχωρήσω σε πιο προσωπικά. Εγώ μεγάλωσα σε μια οικογένεια με άλλα πρότυπα, που οι γονείς μου είναι ερωτευμένοι και παντρεμένοι πολλά χρόνια. Επειδή δεν βρίσκαμε λύση στα θέματά μας, ναι μεν έκανα μεγάλη υπομονή αλλά όταν είδα ότι φτάσαμε στο απροχώρητο, αποφασίσαμε να χωρίσουμε. Ευτυχώς ακόμα και σε αυτό είχα δίπλα τους δικούς μου ανθρώπους που με ενθάρρυναν να κάνω αυτό που αποφάσισα, χωρίς να με εμποδίσουν έχοντάς μου εμπιστοσύνη.

Η επόμενη μέρα για εσένα πως ήταν;

Πολύ δύσκολη, γιατί ήταν και η περίοδος που ήταν κλειστά τα μαγαζιά. Έπρεπε να μετακομίσω και να ξεκινήσω την ζωή μου από την αρχή. Μέσα μου είχα πένθος. Όλοι περίμεναν έναν γάμο που είχε πάρει δημοσιότητα και εγώ έπρεπε να δώσω εξηγήσεις.

Προσπάθειες επανασύνδεσης έγιναν;

Υπήρξαν γνωστοί που προσπάθησαν να με μεταπείσουν, αλλά ήμουνα ανένδοτη και δεν το μετάνιωσα ποτέ. Όταν παίρνω μια απόφαση είναι τελειωτική, ειδικά στις σχέσεις μου, όταν ξεπεράσω τα όρια της υπομονής μου, σβήνω τα πάντα και ξεκινάω από την αρχή.

Με τον νυν σύντροφό σου Χρήστο Βαρδάλο που είστε εδώ και έναν χρόνο μαζί συνυπάρχετε στον ίδιο χώρο. Είναι εύκολο ή δύσκολο να είσαστε στην ίδια δουλειά;

Είμαι πολύ καλά. Υπάρχει ειλικρίνεια, αγάπη, σεβασμός και θαυμασμός ανάμεσά μας. Ο Χρήστος με έχει ήρεμη, είναι στον χώρο και καταλαβαίνει την δουλειά μου και εγώ μπορώ να λειτουργήσω απερίσπαστη.

Σκέφτεστε τον γάμο;

Όχι για την ώρα. Είμαστε πολύ καλά μαζί, μοιραζόμαστε τα πάντα, με συμβουλεύει σωστά, ξέρει τους μηχανισμούς και τον τρόπο να με ηρεμήσει και εγώ με την σειρά μου για την ώρα έχω δώσει προτεραιότητα στην καριέρα μου. Και επειδή σαν ζευγάρι μπορεί προηγουμένως να έχουμε κάποια στιγμή εκνευρισμού, εκείνος ξέρει πολύ καλά να με χαλαρώνει πριν βγω στη σκηνή.

Εμφανίσεις στο Romeo και νέα δισκογραφική δουλειά...

Ναι. Είμαι σε μια πολύ δημιουργική φάση. Έχω κυκλοφορήσει το νέο μου τραγούδι από την Panik records “Έπαιξες και έχασες” που το έχει γράψει ο Χρήστος Σαντικάι μαζί με τον Γρηγόρη Βαξαβανέλη και εμφανίζομαι στο Romeo με τον Νικηφόρο και τον Νίνο, ενώ θα κάνω συναυλίες το καλοκαίρι με τον Θοδωρή Φέρρη και με τον Νικηφόρο σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο.

Περισσότερα στο νέο τεύχος που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 14/6, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ