«Συμφωνώ με πολλά από αυτά που είπε ο Λιάγκας» - Η τοποθέτηση της Μελέτη στο ξέσπασμα για το Athens Pride

«Δηλαδή όταν το παιδί μου θα με ρωτήσει...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Συμφωνώ με πολλά από αυτά που είπε ο Λιάγκας» - Η τοποθέτηση της Μελέτη στο ξέσπασμα για το Athens Pride

To Σαββατοκύριακο, που πέρασε διεξήχθη στην Αθήνα στο Athens Pride και έτσι η πόλη ντύθηκε σε όλα τα χρώματα θέλοντας να δώσει το μήνυμα της περί ισότητας των φύλων και των σεξουαλικών προτιμήσεων.

Τα σχόλια ήταν πολλά μετά τις φωτογραφίες και τα βίντεο, που κυκλοφόρησαν από το pride με το Γιώργο Λιάγκα να ξεσπάει από τη μεριά του σχετικά με τα όσα είδε στην πλατεία Κοτζιά (δείτε εδώ όσα είπε).

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα την Τετάρτη 14/6 η Ελεονώρα Μελέτη και το Mega Kαλημέρα και το πάνελ της σχολίασαν αρκετά έντονα τις δηλώσεις του παρουσιαστή του Πρωινού.

Οι δηλώσεις της Μελέτη στα σχόλια του Γιώργου Λιάγκα για το Athens Pride

«Συμφωνώ με πολλά από αυτά που είπε ο Γιώργος Λιάγκας. Ίσως δε χρησιμοποιούσα τον όρο «κλόουν» σε καμία περίπτωση, δεν χρειαζόταν, το καταλαβαίνω αλλά παρόλα αυτά από τον Γιώργο το καταλαβαίνω. Εγώ αν βρίσκω ένα λάθος σε αυτό που έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι το ότι γίνεται μια προσπάθεια αποδοχής του διαφορετικού.

Δεν είναι διαφορετικοί άνθρωποι, είναι άνθρωποι και δεν υπάρχει λόγος να κάνει κανείς προσπάθεια να αποδεχτεί κανέναν. Γιατί κανένας δεν είναι διαφορετικός. Εγώ θεωρώ λοιπόν ότι το αφήγημα έχει κάποια λάθη και πρέπει να ξαναπάει από την αρχή. Δεν υπάρχει διαφορετικός και για να γίνουν αποδεκτοί όλοι θα πρέπει να τους φερόμαστε σαν να μην είναι διαφορετικοί.

Δηλαδή όταν το παιδί μου θα με ρωτήσει, γιατί όντως έχουν απορίες, «γιατί αυτός είναι ντυμένος έτσι;» η απάντηση δεν είναι «γιατί αγάπη μου είναι διαφορετικός και πρέπει να αγαπάμε την διαφορετικότητα». «Γιατί έτσι θέλει, μωρό μου και έχει το δικαίωμα να ντύνεται όπως θέλει και γιατί μπορεί να κάνει στη ζωή του επιλογές.

Αυτό είναι το πρόβλημα ο Γιώργος έχει δίκιο σε ένα σημείο. Θα πρέπει να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους αυτούς σαν να είναι κάτι διαφορετικό, που προσπαθούν να ενταχθούν σε μια κοινωνία. Το πρόβλημα δεν το έχουν αυτοί οι άνθρωποι, το πρόβλημα το έχει η κοινωνία που αντιστέκεται στην αποδοχή της πραγματικότητας.

Και αν θα πρέπει να γίνει κάτι θα πρέπει να υπάρξει παιδεία από το μηδέν μέχρι και το τέλος ώστε η κοινωνία να βρει έναν τρόπο να αποδεχτεί.

Αποδέχεται αυτός που έχει το πρόβλημα, το πρόβλημα το έχει η κοινωνία που αντιστέκεται. Δεν το έχουν οι άνθρωποι αυτοί. Θα πρέπει να πάψουμε και να τους θεωρούμε διαφορετικούς και διαφορετικότητα. Δεν υπάρχει καμία διαφορετικότητα», είπε η Ελεονώρα Μελέτη.