Happy Day: «Αυτή η τραγωδία, η πολύνεκρη τραγωδία...» - Συντετριμμένη η Σταματίνα Τσιμτσιλή με το ναυάγιο στην Πύλο

Σε ζωντανή σύνδεση ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Happy Day: «Αυτή η τραγωδία, η πολύνεκρη τραγωδία...» - Συντετριμμένη η Σταματίνα Τσιμτσιλή με το ναυάγιο στην Πύλο

Πρώτο θέμα εδώ και λίγα 24ωρα είναι το τραγικό ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου και μετρά μέχρι στιγμής 79 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους. Όπως ήταν φυσικό η εκπομπή Happy Day το πρωί της Πέμπτης 15/6 ξεκίνησε με εντελώς διαφορετικό ύφος.

Η παρουσιάστρια αυτής, Σταματίνα Τσιμτσιλή δεν έκρυψε την θλίψη της για όλο αυτό ενώ με ζωντανές συνδέσεις και ρεπορτάζ των συνεργατών της έριξε φως και απάντησε σε πολλά ερωτήματα.

Τα πρώτα λόγια της Σταματίνας Τσιμτσιλή για το ναυάγιο στην Πύλο

«Καλημέρα να πούμε σε όλο τον κόσμο που είναι μαζί μας, συνήθως ξεκινάμε πιο ευχάριστα, είμαστε εδώ για να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο μαζί σας, για να πίνουμε τον πρωινό μας καφέ, σήμερα όμως είμαστε κι εμείς όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, όπως όλοι οι πολίτες του κόσμου γιατί έχει πάρει διεθνής προεκτάσεις, αυτή η τραγωδία η πολύνεκρη τραγωδία ανοιχτά της Πύλου. 79 επιβεβαιωμένοι νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι. Από εχθές παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί εν έτει 2023 με μια σχετικά ψύχραιμη θάλασσα και χάθηκαν τόσες ψυχές. Πως έγινε αυτό το ναυάγιο, πως αυτοί οι άνθρωποι χάθηκαν έτσι απλά», είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια και λίγα λεπτά αργότερα καλημέρισε τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, ο οποίος επίσης δήλωσε συντετριμμένος.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας

«Είναι γεγονός ότι εχθές τέτοια ώρα είχαμε προετοιμαστεί, θεωρούσαμε ότι θα έχουμε πολλούς διασωθέντες αλλά δυστυχώς μόνο 104 έφτασαν εδώ. Από τις 11 ηώρα το πρωί δεν έχουμε ξανά ακούσει για διασωθέντες.79 είναι οι νεκροί, όπως λέτε κι εσείς, ανάμεσά τους και μια γυναίκα που επιβεβαιώνει το γεγονός πως ήταν και γυναικόπαιδα μαζί. Όλοι είχαμε την ελπίδα ότι θα είναι πάρα πολύς ο κόσμος που θα διασωθεί», ήταν τα πρώτα του λόγια ενώ μετά ανέλυσε και απάντησε σε πολλά ερωτήματα όσον αφορά το πως έγινε η τραγωδία αλλά και το πόσα άτομα τελικά επέβαιναν στο πλοίο του θανάτου.

Οι δηλώσεις του διευθυντή 10ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ: «Επικοινωνούσαν με τη γλώσσα του σώματος τις πρώτες ώρες οι μετανάστες, υπήρχε φόβος»

«Ήμασταν εκεί από την πρώτη στιγμή. Η αγωνία, ο πόνος, ταλαιπωρία, εξάντληση. Πραγματικά ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση»

Σταματίνα Τσιμτσιλή για τραγωδία στην Πύλο: «Σφίγγεται η καρδιά μας...», δήλωσε η παρουσιάστρια...

Ενώ και οι συνεργάτες της μίλησαν και σχολίασαν με την σειρά τους το συμβάν αυτό.

Τέλος, συγκλόνισε η Νοσηλεύτρια Ερ. Σταυρού

«Άνδρες νεαρής ηλικίας οι διασωθέντες»