Χωρίζουν Εύα Καϊλή και Φραντσέσκο Τζόρτζι - Η εντολή που έδωσε στον δικηγόρο της

«Ενδεχομένως τις επόμενες μέρες να υπάρξουν...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Στο χωρισμό οδηγούνται Εύα Καϊλή και Φραντσέσκο Τζόρτζι, μετά τις δυσκολίες που πέρασαν ως οικογένεια με τις συλλήψεις και τη φυλακή. Μετά την αποφυλάκιση της η Ευρωβουλευτής αποφάσισε να προχωρήσει σε λύση του συμβολαίου συμβίωσης με τον σύντροφο και πατέρα του παιδιού της.

Στην εκπομπή Super Κατερίνα, μίλησε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος αποκαλύπτοντας πως το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τον ενημέρωσε να θέλει να λύσουν το συμβόλαιο καθώς ήδη μένουν σε ξεχωριστά σπίτι και πλέον το μόνο που τους ενώνει είναι το παιδί τους (δείτε φωτογραφίες της μικρής μετά την αποφυλάκιση της μητέρας της).

Χωρισμός για Καϊλή και Τζόρτζι

«Είναι μια τυπική συνύπαρξη. Τους ενώνει μόνο το παιδί. Ενδεχομένως τις επόμενες μέρες να υπάρξουν εξελίξεις στην κατεύθυνση προς το να λυθεί το σύμφωνο συμβίωσης», αποκάλυψε και συνέχισε «Κουβεντιάζαμε αυτές τις μέρες ότι το ενδεχόμενο να λυθεί το σύμφωνο είναι πολύ κοντά στις αποφάσεις. Εγώ της είπα να το σκεφτεί. Η κυρία Καϊλή προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση».

Οι δραματικές ημέρες που πέρασε η Εύα Καϊλή στο κελί μακριά από την κόρη της

«Κάλεσα τους λίγους Βέλγους που ήξερα», τους ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλλα και την Μαρί Αρένα. Ωστόσο, η Εύα Καϊλή αναφέρει ότι κανείς δεν ήξερε περί τίνος επρόκειτο. Ώσπου ξαφνικά φίλοι μου έστειλαν ένα άρθρο από την Soir στο τηλέφωνό μου που έγραφε ότι ο σύζυγός μου και ο Παντσέρι είχαν συλληφθεί. Είδα ότι αναφέρθηκαν χρηματικά ποσά. Τότε πανικοβλήθηκα.

Αρχικά δεν μου επιτρεπόταν να επικοινωνήσω με δικηγόρο. Με κράτησαν μακριά από την κόρη μου για ένα μήνα, που μέχρι τότε δεν ήταν ποτέ μακριά μας. Ποτέ δεν πίστευα ότι κάτι τέτοιο ήταν δυνατό στην καρδιά της Ευρώπης. Τελείωσε και είμαι πιο δυνατή. Αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω. Δεν μπορώ να δεχτώ αυτού του είδους τις διακρίσεις κατά των γυναικών.

Το Κατάρ είχε βοηθήσει την Ευρώπη με πετρέλαιο και φυσικό αέριο κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία. Η πρόεδρος του κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, μου είχε ζητήσει να είμαι υπεύθυνη στο κοινοβούλιο για τις σχέσεις με τα κράτη του Κόλπου. Αυτή η ομιλία στην οποία αναφέρεστε ήταν η μόνη φορά που έπαιξα πραγματικά πολιτικό ρόλο στο Κοινοβούλιο.

Είπα στο κοινοβούλιο –μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο– ότι στο Κατάρ ήταν πρωτοπόροι όσον αφορά τη θέσπιση κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους. Με αυτή την ομιλία ήμουν ακριβώς στην ίδια γραμμή με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ). Ήταν και η θέση του κοινοβουλίου. Αυτό που λέω δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Μόνο αν το βγάλεις εκτός πλαισίου. Και η επίσκεψη στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν μια προσωπική πρόσκληση», είπε μεταξύ άλλων η Εύα Καϊλή.