Κως: «Θα ζητήσουμε από την Ελλάδα...» - Το tweet του Πρωθυπουργού της Πολωνίας για τη δολοφονία της 27χρονης

Το ζήτημα έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
morawieckipl - instagram / Facebook
morawieckipl - instagram / Facebook

Ανατριχιαστικές είναι οι πληροφορίες, που έρχονται διαρκώς στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, με την είδηση να έχει πάρει πολύ σύντομα διεθνείς διαστάσεις.

Το μόνο που μένει είναι να αναγνωριστεί το πτώμα στο νεκροτομείο από τη μητέρας της μαζί με τον σύντροφό της (δείτε εδώ φωτογραφίες του), που δηλώνει εξίσου συντετριμμένος με το τραγικό αυτό συμβάν.

Όσο Αρχές κάνουν έρευνες σχετικά με τον τρόπο, που το νεκρό σώμα της κοπέλας οδηγήθηκε σε μία σακούλα, παράλληλα τη Δευτέρα 19/6 ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέσκι έκανε ένα tweet από τον προσωπικό του λογαριασμό.

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού της Πολωνίας για τη δολοφονία της Αναστάζια

«Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια ​​δολοφονία της 27χρονης Αναστασίας. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Ως εκ τούτου, θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να εκδώσει τον ύποπτο να σταθεί ενώπιον πολωνικού δικαστηρίου και να λάβει την υψηλότερη δυνατή ποινή», αναγράφει το tweet του Mateusz Morawiecki.

«Η μητέρα έσκαβε με τα χέρια της τα χωράφια για να βρει το παιδί της»

Λίγες ώρες προτού εντοπίστηκε η σορός της κάτω από ένα δέντρο με το μισό της σώμα μέσα σε μια σακούλα και το άλλο μισό έξω, είχε φτάσει η μητέρα της στο νησί γεμάτη αγωνία για να βρει το παιδί της.

«Είμαστε συγκλονισμένοι. Αυτό το νέο κορίτσι βρέθηκε νεκρό. Είναι τραγικός ο επίλογος αυτής της υπόθεσης. Είναι πάρα πολύ κοντά από το σπίτι του 32χρονου και την περιοχή που εργαζόταν το σημείο που εντοπίστηκε νεκρή. Μου μετέφεραν οι εθελοντές ότι η μητέρα της, η γυναίκα αυτή έψαχνε και έσκαβε στα χωράφια με τα χέρια της, ήταν τέτοια η αγωνία να βρει το παιδί της. Η μητέρα από το πρωί ερευνούσε χωρίς μέσα, μόνο με τα χέρια της για να βρει το παιδί της».