«Να ρωτήσει τους φίλους του τους ομοφυλόφιλους αν...» - Ξέσπασε σε κλάματα ο Πουλόπουλος με τις δηλώσεις του Γιώργου Λιάγκα

«Δε μπορώ να κυκλοφορήσω με το σύντροφό μου χέρι χέρι»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Να ρωτήσει τους φίλους του τους ομοφυλόφιλους αν...» - Ξέσπασε σε κλάματα ο Πουλόπουλος με τις δηλώσεις του Γιώργου Λιάγκα

Θέμα συζήτησης είδαμε να γίνεται το ραντεβού δύο gay αντρών σε επεισόδιο του First Dates με το πάνελ του Suepr Kατερίνα να σχολιάζει την Τρίτη 20/6 διάφορες ομοφοβικές δηλώσεις, που κυκλοφόρησαν (δείτε εδώ τα σχόλια στο twitter).

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Πουλόπουλος βγήκε από τα ρούχα του τόσο με όσα ειπώθηκαν για τους δύο άντρες, που βγήκαν ραντεβού καθώς παράλληλα θυμήθηκε όσα είπε πρόσφατα είχε πει ο Γιώργος Λιάγκας για το Athens Pride.

Η ένταση του Γιάννη Πουλόπουλου με τις δηλώσεις του Γιώργου Λιάγκα

«Αυτό αφορά εμένα που με λένε Γιάννη Πουλόπουλο κι όχι την εκπομπή. Μου προκάλεσε εμετό το να ακούω παρουσιαστή να λέει ότι το Pride είναι παρέλαση κλόουν. Τον ίδιο παρουσιαστή να λέει ότι δεν θέλουν τα παιδιά τους γκέι και να αναρωτιέται αν ο Φώτης Σεργουλόπουλος έγινε πατέρας με σπερματέγκχυση αντί να του πεις μπράβο που έγινε πατέρας. Μετά από όλα αυτά να λέει ότι έχω φίλους ομοφυλόφιλους. Να ρωτήσει τους φίλους του τους ομοφυλόφιλους αν αυτά είναι ομοφοβικά ή όχι», είπε ο Γιάννης Πουλόπουλος.

Το ξέσπασμα του Λιάγκα για το Athens Pride

«Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο, κάτι το οποίο ουσιαστικά υπερασπίζεται το δικαίωμα του ανθρώπου στην ισότητα και δεν μ’ αρέσει εμένα η αποδοχή της διαφορετικός. Για μένα ο ομοφυλόφιλος δεν είναι διαφορετικός, διαφορετικός όμως για εμένα είναι ο κλόουν. Τι εννοώ με αυτό; Άλλο να πρωτοστατώ για να υπερασπιστώ το δικαίωμα ισότητας όλων των ανθρώπων και άλλο να πάω να πρωτοστατώ σε μία παρέλαση κλόουν. Είτε ο κλόουν είναι ετερόφυλος είτε ομοφυλόφιλος, είτε άνδρας, είτε γυναίκα», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Εμένα δεν μου αρέσει η αισθητική των ανθρώπων, άσχετα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, που κάνουν ακραία πράγματα για να συμβολίσουν ότι πρέπει να αποδεχτώ εγώ τον ομοφυλόφιλο. Η εικόνα αυτή σε τι βοηθάει τη μάνα που αντιδρά στο ότι το παιδί της είναι ομοφυλόφιλο να αποδεχτεί το παιδί της; Για μένα το ζητούμενο είναι να γίνουν πράγματα ώστε αυτή η μάνα να καταλάβει ότι πρέπει να το αγαπάει το παιδί της. Και η εικόνα αυτή βοηθάει τη μάνα να το καταλάβει; Για μένα η εικόνα που το βοηθάει είναι το σήριαλ του Καπουτζίδη. Μία εκπομπή όπως η δικιά μας που πρωτοστατεί σε αυτά τα θέματα, βοηθάει μία μάνα να το καταλάβει.

Μια εικόνα ενός ανθρώπου που ντύνεται αλλόκοτα, είτε είναι άνδρας, είτε ομοφυλόφιλος, είτε γυναίκα δεν με ενδιαφέρει, πού βοηθάει τη μάνα; Αυτό είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο δεν είναι πέντε χαριτωμένοι άνθρωποι, πολιτικοί, για να καπηλευτούν την ιστορία αυτή, το ζητούμενο είναι να μην υπάρχει μάνα ή πατέρας που να μην αποδέχεται το παιδί του όπως είναι. Αυτή η εικόμα το κάνει αυτό;».

«Ο ομοφυλόφιλος δεν είναι κατ’ ανάγκην αυτός που φοράει τακούνια, που ντύνεται γυναικεία και που βάφεται έντονα. Εγώ αποδέχομαι τον οποιονδήποτε. Όμως οι εικόνες που παίζουν όλα τα κανάλια από το gay bride είναι οι εικόνες των ανθρώπων καρικατούρα και όχι ομοφυλόφιλων ανθρώπων που βγαίνουν κανονικά και μιλούν για τα δικαιώματά τους. Μόνο όσοι ντύνονται έτσι είναι ομοφυλόφιλοι; Οι συντηρητικοί πλειοψηφία των ομοφυλόφιλων που εγώ ξέρω ντύνονται όπως εγώ», συμπλήρωσε.