«Ο Μπάρτζης στην κάμερα παίζει το καλό παιδί ενώ off...» - Ο Τάκης Καραγκούνιας ξεσκεπάζει για πρώτη φορά το νούμερο ένα φαβορί του Survivor All Star

«Αυτό με ξεπερνά, με στενοχωρεί, με πικραίνει και με εξοργίζει»

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Ήταν να μην τον πουν «παππού» στο Survivor, αμέσως πείσμωσε και τους έδειξε πως δεν παίζουν ρόλο τα χρόνια, αλλά η δύναμη που κρύβει ο καθένας στην ψυχή του. Ακμαίος και ανανεωμένος σε σχέση με πέρσι, ο Τάκης Καραγκούνιας επέστρεψε και στηλιτεύει τις ψεύτικες συμπεριφορές συγκεκριμένων παικτών στο reality επιβίωσης του ΣΚΑΪ, μιλάει για τις φορές που κινδύνεψε η ζωή του, αλλά και για τη μοναδική του αδυναμία, την κόρη του Ραφαηλία.

Μία συζήτηση με τον Τάκη γύρω απ' τα τεκταινόμενα του Survivor έχει πάντα ενδιαφέρον. Δύο χρονιές στον Άγιο Δομίνικο, με τελείως διαφορετική πορεία, αφού φέτος δεν αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού, έμεινε περισσότερο στο παιχνίδι, είδε πολλά και τα καταθέτει χωρίς φόβο και πάθος...

Από τον Γιώργο Κακογιάννη

Η συνέντευξη του Τάκη Καραγκούνια στο περιοδικό YOU

Για ποιο λόγο αποφάσισες να δεχτείς την πρόταση της παραγωγής για το Survivor All-Star;

Γιατί νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι έχει μπει στο DNA μου πια, θέλω να κολυμπάω σε αυτά τα γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής, να σέρνομαι στη λάσπη και να ξεπερνάω τα όριά μου. Ένας άλλος λόγος ήταν και οι πολύ υψηλές αμοιβές, οπότε μου δόθηκε η ευκαιρία να εξασφαλίσω ένα καλύτερο μέλλον για την αγαπημένη μου κόρη, την Ραφαηλία.

Ήταν γνώριμο το σκηνικό όταν προσγειώθηκες ξανά στην Καραϊβική;

Μόλις έφτασα στον Άγιο Δομίνικο, αισθάνθηκα ότι είμαι στη γειτονιά μου. Ήταν γνώριμα τα μέρη και οι συνθήκες, αλλά και διαφορετικά ταυτόχρονα, δεν υπήρχε η τοξικότητα της προηγούμενης χρονιάς. Η παραγωγή από την αρχή έδειξε να είναι αμείλικτη σε θέματα παραβίασης κανονισμών, οπότε και εγώ αισθανόμουν πιο άνετα, πιο όμορφα και χάρηκα το παιχνίδι πραγματικά. Εκτιμώ ότι τα πήγα αρκετά καλά για την ηλικία μου.

Τελικά σου άρεσε το ψευδώνυμο «παππούς» που σου κόλλησαν;

Ήμουν ο μεγαλύτερος σε ηλικία, σε δύο μήνες περίπου θα κλείσω τα 50 και κέρδιζα πολύ νεότερους μου, ακόμα και 30 χρόνια. Αυτό ήταν κάτι που με εξίταρε και όσο με έλεγαν «παππού», τόσο με πείσμωναν, ώστε να γίνομαι ακόμα καλύτερος. Όταν έχεις ψυχικά αποθέματα, και φροντίζεις τον εαυτό σου, η ηλικία είναι μόνο ένα νούμερο.

Δυσκολεύτηκες κάποια στιγμή;

Τον τελευταίο μήνα, όταν αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε όλοι ότι το παιχνίδι μπαίνει στην τελική του ευθεία, και κάποιες συμμαχίες έπαψαν να υπάρχουν, βγήκαν κακοί χαρακτήρες στην επιφάνεια. Προσωπικά δέχτηκα πόλεμο από κάποια άτομα, που ήθελαν να με εκνευρίσουν και να μου βγάλουν έναν κακό εαυτό. Ό,τι είχα να πω το έλεγα, πάντα με τον αυθορμητισμό μου και με την ειλικρίνεια που με διακατέχει, από κει και πέρα κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Τουλάχιστον δεν υπήρξα ποτέ υποκριτής, ούτε έδειξα κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαι. Άλλοι υποκρίθηκαν απέναντι μου.

Ο Ηλίας Γκότσης αποκάλυψε ότι την περιβόητη λίστα με τα τρόφιμα, την είχε γράψει ο Ηλίας Μπόγδανος. Νιώθεις αδικημένος βλέποντάς το;

«Ο Μπάρτζης στην κάμερα παίζει το καλό παιδί ενώ off...» - Ο Τάκης Καραγκούνιας ξεσκεπάζει για πρώτη φορά το νούμερο ένα φαβορί του Survivor All Star
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Βέβαια, το έχουν αναφέρει και άλλοι παίκτες. Ήταν ξεκάθαρο ότι έγραψε ο Ηλίας Μπόγδανος αυτή τη λίστα, και το ξέρουν πολλοί, απλά ο Γκότσης τον κάλυψε και την πλήρωσε αυτός μόνο. Σίγουρα ήταν κι άλλοι, αν θέλει κάποια στιγμή να μιλήσει κάποιος άλλος γι' αυτό. Ευτυχώς εγώ δεν ήμουν σε αυτή την παρέα, είμαι ενάντια σε όλα αυτά. Είναι διαφορετικό να βρίσκεις πεταμένο φαγητό και να το φας επειδή λιμοκτονείς, και άλλο να προσπαθείς να δελεάσεις με χρήματα κάποιον ντόπιο για να σου φέρνει τρόφιμα. Αυτό με ξεπερνάει, με στεναχωρεί, με πικραίνει και με εξοργίζει. Κάποια στιγμή όμως, ο ποντικός πιάνεται στη φάκα... Η παραβίαση των κανόνων είναι ό,τι χειρότερο σε αυτό το παιχνίδι, ειδικά της επικοινωνίας και του φαγητού -αυτά μας λείπουν περισσότερο.

Αν ήσασταν ναυαγοί και μπορούσες να σώσεις όλους τους συμπαίκτες σου εκτός από έναν, ποιον θα άφηνες πίσω στο νησί;

Θα τους έβαζα όλους σε ένα μέσο διαφυγής και θα άφηνα τον εαυτό μου εκεί, είμαι αλτρουιστής. Εκεί για μένα είναι ο παράδεισος, ακόμα και αυτή τη στιγμή μου λείπουν τα αγωνίσματα, είναι ό,τι καλύτερο, με κάνει να νιώθω ζωντανός. Δεν με πείραξε το σανίδι, ούτε η πείνα, έχω δυνατή ψυχή και ακόμα πιο δυνατό μυαλό. Αν ξαναγίνει Survivor, και μου κάνει πρόταση η παραγωγή, θέλω να βρεθώ πάλι στον Άγιο Δομίνικο και να φτάσω αυτή τη φορά μέχρι το τέλος.

Αυτό ήταν το Survivor του έρωτα, πολλοί παίκτες ήρθαν πιο κοντά μεταξύ τους. Είδαμε κι εσένα να λες διάφορα για την Ελευθερία Ελευθερίου, συνέβη κάτι περισσότερο;

Φέτος το Survivor είχε ζευγάρια, ξεκινώντας φυσικά από τον Σάκη και τη Μαριαλένα. Πολλά προσπαθούν να προσάψουν και στον φίλο μου τον Κωνσταντίνο Βασάλο, μία λένε για τη Ρία, μία για τη Σταυρούλα, μία για την Εύη Σαλταφερίδου... Δεν πιστεύω ότι ενδιαφέρεται ερωτικά για κάποια, είναι φίλος προς όλες τις γυναίκες, το λέει και μόνος του. Με την Ελευθερία υπάρχει μεγάλη συμπάθεια, είναι πλέον μια πολύ καλή μου φίλη, περνάμε πολλές ώρες μαζί, βγαίνουμε, αλλά δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάτι παραπάνω.

Πρόσφατα πάντως της έστειλες μήνυμα στον αέρα, με αναφορά στο νέο τραγούδι της...

Το «Sugardaddy» το είχε γράψει πριν μπει στο Survivor. Με είπε έτσι ο Λιανός σε ένα συμβούλιο και... έδεσε το γλυκό. Τώρα θα κάνει γυρίσματα για το βίντεο κλιπ, στο οποίο υπάρχει μια πιθανότητα να συμμετέχω. (γελάει) Η Ελευθερία είναι εξαίρετη καλλιτέχνης και ένας αληθινός άνθρωπος, την αγαπάω πολύ και σίγουρα είναι ένα άτομο που θέλω στη ζωή μου. Πιστεύω ότι έχει αδικηθεί γιατί τόσα χρόνια δεν έχει δώσει καμία αφορμή για κάτι αρνητικό, και ξαφνικά βρέθηκε στο στόχαστρο από κάποιους στο Survivor. Προσπάθησαν να της προσάψουν καταστάσεις στις οποίες δεν ήταν υπεύθυνη, για δικό τους όφελος και αυτό πραγματικά με στεναχωρεί πολύ.

Ξενέρωσες κάποια στιγμή με τα πηγαδάκια που γίνονταν στο παιχνίδι;

Ναι. Με ξενερώνει πολύ αυτή η φάση, ότι κάποιοι προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απέξω, όπως λένε στο χωριό μου, και να πατήσουν επάνω σε άλλους για να υπερισχύσουν. Είναι κάτι που ποτέ δεν χώνεψα, προσωπικά στήριξα τις φιλίες μου, σε αντίθεση με άτομα που ήθελαν να είναι φιλικά προσκείμενα σε εμένα και άλλαξαν τη συμπεριφορά τους.

Ποιοι ήταν διπρόσωποι, κατά τη δική σου άποψη;

Η λέξη «διπρόσωπος» είναι πολύ βαριά. Αλλά με έχει στεναχωρήσει πολύ η Στέλλα Ανδρεάδου, και μπορώ να τη χαρακτηρίσω έτσι. Όχι μόνο εμένα, γιατί παρακολουθώντας το παιχνίδι, για όλους κάτι έχει να πει, που δεν το λέει μπροστά τους. Αυτό δείχνει πόσο δειλή είναι, ενώ είναι πολύ καλή αγωνιστικά. Όπως και ο Νίκος Μπάρτζης βγάζει έναν άλλο χαρακτήρα, στην κάμερα παίζει το καλό παιδί και off camera παίζει αλλιώς, ωστόσο δεν προσποιείται, οπότε το ξεπερνάω. Όσον αφορά τους άλλους, ο κόσμος έχει δει και κρίνει.

Νικητής ποιος πιστεύεις ότι θα είναι;

Προσωπικά θέλω να κερδίσει ο Κωνσταντίνος Βασάλος ή η Σταυρούλα, κανένας άλλος. Ωστόσο αλλάζουν τα πράγματα κάθε εβδομάδα και επειδή είναι λίγοι οι παίκτες δεν μπορούν να κρυφτούν. Ένα απ' τα άτομα που έχει βγάλει τον κακό του χαρακτήρα, είναι ο Ηλίας Μπόγδανος. Δεν είναι το καλό παιδί που δείχνει, έχει πολύ έντονες αντιδράσεις, μιλάει άσχημα, και πάνω στα νεύρα του έχει σπάσει αντικείμενα. Τώρα τελευταία είδαμε να έρχεται κοντά με τον Νίκο Μπάρτζη και μετά από 2-3 μέρες να μαλώνουν και να τον λοιδορεί. Δεν αντέχει άλλο και γι' αυτό εκτιμώ ότι δεν θα είναι νικητής.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που έκανες αφότου βγήκες;

Κατευθείαν επέστρεψα στο Αίγιο, στην αγαπημένη μου πόλη. Μην ξεχνάς ότι έχω κάνει μέχρι και τατουάζ στο χέρι μου τον πύργο των Υψηλών Αλωνίων που είναι σήμα-κατατεθέν στην ομώνυμη πλατεία. Πήγα κατευθείαν στην κόρη μου, πού να πάω αλλού. Όταν την είχα δει, λίγες μέρες πριν, δεν σου κρύβω ότι πραγματικά ήθελα να φύγω.

Τι σου είπε η κόρη σου όταν συναντηθήκατε στον Άγιο Δομίνικο;

«Ο Μπάρτζης στην κάμερα παίζει το καλό παιδί ενώ off...» - Ο Τάκης Καραγκούνιας ξεσκεπάζει για πρώτη φορά το νούμερο ένα φαβορί του Survivor All Star
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Είναι περήφανη η Ραφαηλία μου για μένα, κι εγώ ακόμα περισσότερο για εκείνη. Της είπα ότι θέλω να φύγω από το παιχνίδι και μου λέει «Δεν θα πας πουθενά». Ένιωθα ότι είχε έρθει η ώρα μου, παρόλα αυτά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι πήραν ένα τηλέφωνο, ή έστειλαν ένα sms.

Ανησυχούσες για την Ραφαηλία όσο βρισκόσασταν χωριστά;

Βέβαια, ήταν η τελευταία μου σκέψη πριν κοιμηθώ, και η πρώτη μόλις άνοιγα τα μάτια μου. Μου έδινε δύναμη να συνεχίσω και να εκπληρώσω τους στόχους που έχουμε θέσει.

Επειδή έχεις χωρίσει με τη μητέρα της, σου λέει να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου;

Σίγουρα θέλει να με βλέπει ευτυχισμένο. Δεν επιζητώ να κάνω γάμο ή να δημιουργήσω οικογένεια, όλη μου η ζωή είναι η Ραφαηλία μου. Αν κάποια στιγμή υπάρξει μία σύντροφος στη ζωή μου, θα είναι ευπρόσδεκτη. Αλλά πρέπει να βρω κάποια να με αντέχει. (γέλια)

Πιστεύεις ότι έδειξες μία καλύτερη εικόνα, σε σχέση με την προηγούμενη φορά;

Ναι, το βλέπω στην αγάπη του κόσμου φέτος, όπου πάω είναι όλοι έξω καρδιά. Φέτος έφυγα και με πολλούς φίλους από το Survivor, έχουν αναθεωρήσει άτομα που ήμασταν μαζί πέρσι, κι ενώ δεν κάναμε παρέα, τώρα είμαστε κάθε μέρα μαζί και περνάμε όμορφα. Όταν δεν έχεις να κρύψεις κάτι, ο κόσμος το βλέπει αυτό, μου λένε «Εσύ είσαι νικητής, όχι κάποιος που έχει 50.000 followers στο Instagram». Δεν κρύφτηκα πουθενά και τώρα που κάποιοι βγαίνουν με πικρία και περίσσεια ζήλια, και ασχολούνται μαζί μου, δεν τους βλέπω καν. Είναι πολλοί που θα ήθελαν να βρίσκονται φέτος στη θέση μου. Έφτασα στην δεκάδα, έναν μήνα πριν τον τελικό, παρέμεινα στο παιχνίδι όντας εφτά φορές προτεινόμενος. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος κάτι είδε σε εμένα.

Για μία περίοδο ήσουν στα ΟΥΚ. Πώς αποφάσισες να σταματήσεις;

Στη Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών έκανα τη θητεία μου και θεωρώ πως είναι ο μεγαλύτερος σταθμός στη ζωή μου. Εκεί έμαθα να ξεπερνώ όλες τις δυσκολίες προκειμένου να φτάσω στον τελικό μου στόχο, σου σμιλεύουν τον χαρακτήρα έτσι ώστε να είσαι ακλόνητος από οτιδήποτε. Δεν ήμουν μόνιμος, οπότε όταν τελείωσα έγινα επαγγελματίας δύτης και δούλεψα ως σωματοφύλακας και υπεύθυνος ασφαλείας. Εκτιμώ ότι αυτός ο κύκλος έχει κλείσει για μένα, στο άμεσο μέλλον στόχος μου είναι να συνεργαστώ επαγγελματικά με έναν πρώην παίκτη του Survivor, και χρόνια φίλο μου, ώστε να είμαι κοντά στο παιδί μου και να μην χρειαστεί να φεύγω στο εξωτερικό. Πλέον θέλω κι εγώ να ζήσω λίγο τη ζωή μου γιατί έχω κουραστεί πολύ. Τα τελευταία 15 χρόνια η ζωή μου ήταν με μια βαλίτσα στο χέρι και ένα όπλο στον ώμο.

Ποια στιγμή κινδύνεψε η ζωή σου;

Έχω κινδυνέψει δύο φορές στη ζωή μου, πραγματικά έχω δει το θάνατο με τα μάτια μου. Η πρώτη φορά ήταν την περίοδο που δούλευα ως επαγγελματίας δύτης και παραλίγο να έχω ένα πολύ σοβαρό ατύχημα και να πεθάνω. Ο Άγιος Νικόλας με γλίτωσε, μεγάλη η χάρη του. Η δεύτερη φορά που κινδύνεψα ήταν το 2014, όταν δεχτήκαμε ένοπλη επίθεση από πειρατές στον κόλπο του Άντεν και έγινε ανταλλαγή πυρών. Χάρη στις γνώσεις μας, στην εκπαίδευσή μας και στη βοήθεια του Μεγαλοδύναμου, φύγαμε σώοι και αβλαβείς.

Περισσότερα στο νέο τεύχος του YOU που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 21/6, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ