«Με βγάλανε σηκωτή, με κουβαλήσανε» - Θύελλα αντιδράσεων στο twitter για την απομάκρυνση της Τσαγκλή από ομιλία του Μητσοτάκη

«Αίσχος»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Με βγάλανε σηκωτή, με κουβαλήσανε» - Θύελλα αντιδράσεων στο twitter για την απομάκρυνση της Τσαγκλή από ομιλία του Μητσοτάκη

Η Ευδοκία Τσαγκλή είναι μία από τις γυναίκες, που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο των Τεμπών και βγήκε ζωντανή, έχοντας ωστόσο τραύματα στο σώμα της αλλά και στην ψυχή της βλέποντας μπροστά στα μάτια της να χάνουν τη ζωή τους 57 άτομα.

Η ίδια μέσα από συνεντεύξεις της και κυρίως από τη δράση της στα social media κάνει μεγάλο αγώνα να αποδοθεί δικαιοσύνη και πάνω από όλα να μην ξεχαστεί το τραγικό αυτό δυστύχημα, που γράφτηκε στην ιστορία.

Μετά το post που έκανε η Τσαγκλή με το οποίο ζητούσε τη συμπαράσταση του κόσμου, στη συνέχεια πήρε την απόφαση να επισκεφτεί μια ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την οποία την έδιωξαν, όπως κατήγγειλε.

Τα μηνύματα στο twitter ήταν πολλά με τον κόσμο να στηρίζει την Τσαγκλή για όλα όσα έχει βιώσει τελευταία.

Οι αντιδράσεις στο twitter με την απομάκρυνση της Ευδοκίας Τσαγκλή από ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Τι συμβαίνει;;Τόσο καιρό ήσουν σιωπηλή και τώρα παραμονές των εκλογών από ότι καταλαβαίνω τα έβαλες με το συγκεκριμένο κόμμα .Πες μας λοιπόν ξεκάθαρα τι θελεις να ψηφίσουμε», έγραψε η Ευδοκία Τσαγκλη.

«ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ? ΑΡΠΑΞΑΤΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ?», έγραψε στη συνέχεια η κοπέλα.

Η πρώτη συνέντευξη της Τσαγκλή μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

«Ήμουν στο τρίτο, αλλά δεύτερο επιβατικό βαγόνι. Τι να σας πω, πώς είμαι, και εγώ το σκέφτομαι… Δεν έχει να κάνει με μένα. Νιώθω πολύ μικρή για να μιλήσω για ό,τι έχω πάθει σωματικά μπροστά σε αυτό το τεράστιο ψυχικό κάταγμα που έχουμε πάθει όλοι μαζί. Είναι μια ολόκληρη χώρα που θρηνεί μια μαζική απώλεια ψυχών. Είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας την πίστη μου. Αυτή η ενέργεια δεν καταστρέφεται και αυτές οι ψυχές είναι ακόμη εκεί, παρόλο που δεν είναι μαζί μας.

Είμαι εδώ γιατί πιστεύω ότι η αλλαγή μπορεί να γίνει και δεν θα ζήσουμε άλλες αντίστοιχες καταστάσεις. Οι γιατροί με συμβουλεύουν να μη θυμάμαι τις στιγμές που έζησα στο τρένο. Δεν θέλω να τρομάξω τον κόσμο ούτε να φέρω αυτόν τον πανικό. Ευχαριστώ και ευγνωμονώ όποια είναι αυτή η δύναμη – όπως και αν τη λέει ο καθένας – που είμαι ακόμη εδώ. Να υποκλιθώ μπροστά σε όλους τους τραυματίες και σωματικά και ψυχικά. Τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια στους ανθρώπους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα. Ο πόνος είναι για όλους μας, ακόμη και αν δεν υπήρχε κάποια προσωπική γνωριμία σε αυτό το τραγικό γεγονός.

Σε πολλές κουλτούρες λένε ότι η ζωή είναι ένα τρένο, εμείς συνδέουμε πλέον το τρένο με τον θάνατο. Τα δικά μου κατάγματα είναι πολύ μικρά και ντρέπομαι να μιλήσω για αυτό μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση. Είναι θαύμα που είμαι ακόμη εδώ. Έδωσα όλη μου τη δύναμη για να βγω από τα φλεγόμενα σίδερα. Λίγο πριν το ατύχημα γελούσαμε με τα υπόλοιπα παιδιά, δεν ξέραμε τι έρχεται» κατέληξε η Ευδοκία Τσαγκλή.