Εκλογές 2023: Στην κάλπη με τον εγγονό της - Η φωτογραφία της Πόπης Τσαπανίδου με τον φάκελο στο χέρι

Έχει μεγάλη αδυναμία στον γιο της κόρης της

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Σήμερα, Κυριακή 25/6, ολοκληρώνεται ο δεύτερος γύρος των εκλογών 2023 και, πέρα από τους πολίτες, στα εκλογικά κέντρα βρέθηκαν και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων για να ρίξουν την ψήφο τους (δείτε εδώ ποιος πήγε σε λάθος τμήμα). Ακολούθησαν, βέβαια, και τα υπόλοιπα μέλη των παρατάξεων με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Πόπη Τσαπανίδου, την επικοινωνιολόγο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια πήγε να ψηφίσει αγκαλιά με τον εγγονό της, στον οποίο έχει τρελή αδυναμία, φωτογραφήθηκε μαζί του την ώρα που έριχνε τον φάκελο στην κάλπη και δημοσίευσε το στιγμιότυπο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram αναδημοσιεύοντας και τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα στην λεζάντα.

Η Πόπη Τσαπανίδου στην κάλπη με τον εγγονό της

Αλέξης Τσίπρας:

«Στη σημερινή κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση και μάλιστα με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, που δίνει 50 έδρες μπόνους στο πρώτο κόμμα, κρίνεται ποιος και πώς θα κυβερνήσει την επόμενη ημέρα, κρίνεται δηλαδή η ζωή μας για τα επόμενα 4 χρόνια, αλλά κρίνεται και η ποιότητα της δημοκρατίας. Κρίνεται αν την επόμενη ημέρα θα έχουμε μια κυβέρνηση ανεξέλεγκτη ή ισορροπία στη δημοκρατία και στο πολιτικό μας σύστημα. Αν θα έχουμε και ισχυρή αντιπολίτευση να ελέγχει την κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να παίξει αξιόπιστα αυτόν τον ρόλο, να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνίας, να εκπροσωπήσει την κοινωνική πλειοψηφία αλλά και να παίξει και έναν ρόλο εξισορροπητικό στο πολιτικό σύστημα και τη δημοκρατία. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήμερα σημαίνει ισχυρή κοινωνία και υγιής δημοκρατία αύριο».

Πόπη Τσαπανίδου ψήφος
Instagram / Πόπη Τσαπανίδου

"Έσπασε" τη σιωπή της για την παραίτηση από το ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες ημέρες μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στις 21/5, άρχισε ο κόσμος να παρατηρεί πως η Πόπη Τσαπανίδου ήταν εξαφανισμένη και μέχρι και πριν από λίγα 24ωρα υπήρχαν έντονες φήμες που ήθελαν την ίδια να έχει ζητήσει την παραίτησή της από το κόμμα.

Παρόλα αυτά, η ίδια διέψευσε τα λεγόμενα αυτά και μάλιστα την Πέμπτη 25/5 έκανε και την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στην Κεντρική Επιτροπή της παράταξης (δείτε εδώ πλάνα). Την Παρασκευή 26/5, επίσης, βρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Καλημέρα Ελλάδα, και έδωσε όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις, σβήνοντας την οποιαδήποτε απορία έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτό το θέμα.

«Μετά από μία τέτοια σοκαριστική ήττα, ήταν οδυνηρό το αποτέλεσμα για μας, το να ακούγονται και κάποιες γκρίνιες νομίζω ότι είναι αναμενόμενο και δικαιολογημένο. Είδα πολλά amber alert, για την ακρίβεια είδα πολλά silver alert και ένιωσα κάπως περίεργα. Ήταν ένα αποτέλεσμα δύσκολο για μας, σκληρό, το οποίο μας σόκαρε, μας αιφνιδίασε. Δεν το βλέπαμε να έρχεται, θα το ομολογήσω. Μας πίκρανε.

Μέχρι να συγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας, μέχρι να δούμε πού πάμε, μέχρι να γίνει η κεντρική επιτροπή, να υπάρξει τοποθέτηση του προέδρου, να γίνει ο απολογισμός, μία επανεκκίνηση, νομίζω ήταν πιο χρήσιμο που κάθισα στο γραφείο κι εργάστηκα προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν έθεσα καμία παραίτηση στη διάθεση του προέδρου. Θα σας είμαι πάρα πολύ ειλικρινής όμως, αμέσως μετά το αποτέλεσμα και στην πρώτη συνάντηση που κάναμε για να δούμε τι συνέβη, έθεσα εαυτόν στη διάθεση του κόμματος και του προέδρου, όπως θα έκανε στη θέση μου και κάθε άνθρωπος, ο οποίος σέβεται τον εαυτό του και αντιλαμβάνεται ότι κομμάτι της ευθύνης φέρει και ο ίδιος. Δεν ήταν θέμα παραίτησης. Κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά, όποιοι είναι καλοπροαίρετοι τουλάχιστον και δεν είναι δεμένοι σε καμία καρέκλα λένε "Παιδιά, εδώ είμαι, αν νομίζετε ότι...". Δεν είναι θέμα παραίτησης», είπε χαρακτηριστικά.

Πόπη Τσαπανίδου παραίτηση