«Ξέρουν πολύ καλά ότι κι εγώ κι η μητέρα τους...» - Η εξομολόγηση του Φάνη Μουρατίδη για τα παιδιά του

Η συζήτηση με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου για την ομοφυλοφιλία και τη διαφορετικότητα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Ξέρουν πολύ καλά ότι κι εγώ κι η μητέρα τους...» - Η εξομολόγηση του Φάνη Μουρατίδη για τα παιδιά του

Καλεσμένος στην εκπομπή The 2night show βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 26/6 ο Φάνης Μουρατίδης. Ο ηθοποιός που θα επιστρέψει από τη νέα τηλεοπτική σεζόν στις οθόνες μας με τον "Φάνη" στην σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, Maestro (δείτε πως του έγινε η πρόταση) μίλησε για όλους και για όλα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο διαφορετικό το οποίο προβάλει η εν λόγω σειρά, ενώ αποκάλυψε την συζήτηση που έχει κάνει με τα παιδιά του.

Η εξομολόγηση του Φάνη Μουρατίδη

«Ο Χριστόφορος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Υπάρχει για τα πάντα κουβέντα, έρευνα, σκέψη και ποιες είναι οι κοινωνικές διαστάσεις που έχει μια τέτοια επιλογή μέσα στην μυθοπλασία», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε σχετικά με τα αρνητικά σχόλια επειδή προβάλλουν την ομοφυλοφιλία: «Εγώ δεν έχω social media, οπότε δεν υπάρχει χώρος πρόσβασης για να μου στείλει κάποιος αρνητικό σχόλιο ή να με κατευθύνει ή να με συμβουλεύσει. Το μοναδικό που εισπράττω από όλη αυτή την διαδικασία είναι ότι η σειρά έχει καταφέρει χωρίς να κατευθύνει, χωρίς να έχει την διάθεση να διδάξει, έχει φτιάξει έτσι τις συνθήκες της που βοηθάει τον θεατή να πάρει αυτός την δική του θέση σε σχέση με αυτό που βλέπει κι αυτός να σκεφτεί τι σκέφτεται να κάνει στην ζωή του, και με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του και πως θα διαχειριστεί το διαφορετικό».

Και συμπλήρωσε: «Έχουν γίνει βήματα, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι τρομακτικά. Νομίζω ότι ο κόσμος αρχίζει να έχει μια άλλη αντίληψη γενικότερα για την διαφορετικότητα, αλλά δεν είμαστε άλλη χώρα, έχουμε δρόμο μπροστά μας. Δεν έχει τύχει να κάνουμε με τα παιδιά κάποια συζήτηση με στόχευση. Συζητάμε για τα πάντα ανοιχτά και ξέρουν ότι οι γονείς τους θα στήριζαν οποιαδήποτε επιλογή τους. Το ξέρουν πολύ καλά ότι κι εγώ κι η μητέρα τους είμαστε δίπλα τους κι όχι μόνο στα παιδιά μας, αλλά και στους φίλους τους και στους γνωστούς τους. Τα παιδιά έχουν γνώση κι έχουν ήδη θέση».