Έλενα Ράπτη: Με μαύρο κοστούμι στην ορκωμοσία της Κυβέρνησης - Έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με τον Γιάννη Μπρατάκο

Βίντεο!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έλενα Ράπτη: Με μαύρο κοστούμι στην ορκωμοσία της Κυβέρνησης - Έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με τον Γιάννη Μπρατάκο

Χαμός επικρατεί γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο, καθώς ορκίστηκε η νέα Κυβέρνηση και ένας ένας έφταναν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, έχοντας στο πλευρό τους αγαπημένα τους πρόσωπα. Όπως συζύγους, παιδιά και γονείς.

Η Έλενα Ράπτη η οποία ορκίστηκε Υφυπουργός Τουρισμού, στο πλευρό της είχε τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντή Γραφείου Πρωθυπουργού, Γιάννη Μπρατάκο, με τον οποίο είναι ζευγάρι.

Η κ. Ράπτη εντυπωσιακή όπως πάντα άλλωστε, επέλεξε να φορέσει μαύρο κλασικό κοστούμι συνδυασμένο με λευκό πουκάμισο.

Δείτε και την εμφάνιση του Βασίλη Κικίλια έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του, Τζένη Μπαλατσινού.

Η εμφάνιση της Ράπτη και του Μπρατάκου

Ποιος είναι ο νέος σύντροφος της Έλενας Ράπτη

Όπως αναγράφεται στην Βικιπαίδεια, ο Γιάννης Μπρατάκος, είναι Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος και στέλεχος επιχειρήσεων, που υπηρετεί ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού της Ελλάδας από τις 2 Σεπτεμβρίου 2022. Παράλληλα, διατελεί και ως Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, από τον Ιούλιο του 2019.

Διατέλεσε ως Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως την ανάληψη των καθηκόντων του, ως Γενικός Γραμματέας στον Πρωθυπουργό, και ως Αντιπρόεδρος από το 2017 έως το 2021. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ, από το 2006.

Ο Γιάννης Μπράτακος, γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Είναι γιος του πολιτικού της Νέας Δημοκρατίας και στενού συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Άγγελου Μπρατάκου.

Σπούδασε Μηχανική Παραγωγή και Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι στη Μεγάλη Βρετανία. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη Πολιτική Οικονομία στην Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών του Λονδίνου (London School of Economics), λαμβάνοντας μεταπτυχιακό δίπλωμα (MS) το 1995.

Εργάστηκε στην εταιρεία λογισμικού SAP από το 1995 έως το 1999. Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας Πληροφορικής "DD SYNERGY" από το 1999, στην οποία διετέλεσε ως διευθύνων σύμβουλος, από το 1999 έως το 2021. Επιπρόσθετα, διατέλεσε ως μη-εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ΓΡΗΓΟΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε. και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της συμβουλευτικής εταιρείας "CAPE CONSULTING".

Διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Εταιρείας Ανάπτυξης & Προόδου του ΕΒΕΑ, μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων για την επίτευξη των στόχων της αναθεωρημένης Στρατηγικής της Λισσαβόνας και εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ στην Επιτροπή Πληροφορικής & Επικοινωνίας Νέων Τεχνολογιών της EUROCOMMERCE.

Τον Ιανουάριο του 2019, ύστερα από απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέλαβε ως Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας. Τον Ιούλιο του 2019, ανέλαβε Γενικός Διευθυντής των Υπηρεσιών της Νέας Δημοκρατίας.

Ανέλαβε ύστερα από ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Γενικός Γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού, στις 5 Αυγούστου 2022, ύστερα από την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, από το αξίωμα. Στις 2 Σεπτεμβρίου 2022, ορκίστηκε ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.