«Είναι άθλιο! Εγώ δεν έχω παιδιά, δεν έχω παντρευτεί άρα δεν...» - Οργισμένη η Καινούργιου με την επίθεση Τζήμερου στην Ζαχαράκη

«Είναι προσωπική της επιλογή, όλο αυτό είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Είναι άθλιο! Εγώ δεν έχω παιδιά, δεν έχω παντρευτεί άρα δεν...» - Οργισμένη η Καινούργιου με την επίθεση Τζήμερου στην Ζαχαράκη

Η Κατερίνα Καινούργιου τοποθετήθηκε σήμερα 28/6 στην σεξιστική επίθεση που δέχτηκε η Σοφία Ζαχαράκη από τον Θάνο Τζήμερο, λίγο πριν ορκιστεί υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

« […] η άποψή μου είναι πως είναι προσόν για κάποιον με θέση ευθύνης να έχει ιδίαν πείραν του θέματος που εποπτεύει. Το τι σημαίνει να έχεις ένα σημαντικό meeting στη δουλειά και να σου τηλεφωνούν από το σχολείο ότι το παιδί σου τραυματίστηκε σοβαρά στο διάλειμμα, δεν το ξέρεις αν δεν το ζήσεις. Το τι σημαίνει να ψάχνεις νοσοκομείο γιατί ανέβασε πυρετό στις 4 το πρωί […] Το να είναι μία γυναίκα άγαμη και άτεκνη δεν είναι μεμπτό. Είναι όμως μειονέκτημα όταν χειρίζεται θέματα οικογένειας […] Δεν αμφισβητώ ότι η Ζαχαράκη – που μου είναι συμπαθής ως άνθρωπος – θέλει να ασχοληθεί με τα προβλήματα που προανέφερα. Άλλο όμως να ακούς για την οικογένεια και άλλο να έχεις εσύ και να είσαι υπεύθυνος γι’ αυτή», ήταν η ανάρτηση του κ. Τζήμερου.

Η απάντηση της κ. Ζαχαράκη δεν άργησε να έρθει: «Εγώ θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα μου και νομίζω και από μία δυνατότητα να διοικήσω, αν μέχρι τώρα δεν έχω δείξει κάτι. Όλες οι άλλες είναι προσωπικές μου επιλογές και δεν αφορούν κανέναν. Σίγουρα πάντως πρέπει να σας πω ότι η αγάπη για τα παιδιά, η αγάπη για τον άνθρωπο, χωρίς κανέναν περιορισμό, δεν μπαίνει σε καλούπια και δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές», είπε.

Η τοποθέτηση της Καινούργιου για την επίθεση στην Ζαχαράκη

Η Κατερίνα Καινούργιου, δήλωσε έξαλλη στην σεξιστική επίθεση που δέχτηκε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, λέγοντας:

«Στεναχωρήθηκα με τον πόλεμο που δέχτηκε. Αν είναι δυνατόν. Ειλικρινά αν ήμουν η Σοφία Ζαχαράκη δεν ξέρω πως θα είχα αντιδράσει. Εν τω μεταξύ, οικογένεια τι σημαίνει; Μόνο αν κάνεις τα δικά σου παιδιά; Οι γονείς και τα ανίψια σου δεν είναι οικογένεια; Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό;» ανέφερε αρχικά η Κατερίνα Καινούργιου.

Και συνέχισε μετά από λίγο: «Δεν έχει να κάνει με τα παιδιά, μπορεί να μην έχει έρθει ακόμη κάτι στη ζωή της. Μπορεί να μην ήθελε. Είναι προσωπική της επιλογή, όλο αυτό είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Τέλος, δεν το συζητάμε άλλο. Είναι άθλιο! Τι σημαίνει οικογένεια; Εγώ δεν έχω παιδιά, δεν έχω παντρευτεί άρα δεν έχω οικογένεια; Δεν το καταλαβαίνω, οικογένεια είναι μόνο αυτός που κάνει παιδιά; Ο αδερφός μου είναι η οικογένεια μου, το στήριγμά μου σε όλα».