Διαγνώστηκε με τη νόσο πάρκινσον ο Θοδωρής Ρωμανίδης - Η αποκάλυψη για την υγεία του

Παράλληλα έχει και ένα αυτοάνοσο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Διαγνώστηκε με τη νόσο πάρκινσον ο Θοδωρής Ρωμανίδης - Η αποκάλυψη για την υγεία του

Ο Θοδωρής Ρωμανίδης ήταν καλεσμένος την Τετάρτη 28/6 στην εκπομπή Ζήσε Αλλιώς με τον ηθοποιό να αποκαλύπτει το πρόβλημα υγείας, που αντιμετωπίζει - λίγο μετά τα αιχμηρά σχόλια του για τη συνεργασία με το Σεφερλή.

Ο ίδιος έκανε γνωστό, πως πριν από 6 χρόνια περίπου μετά από ένα τρέμουλο, που ένιωσε στο χέρια του, στη συνέχεια επισκέφτηκε το νευρολόγο και έτσι διαγνώστηκε με πάρκινσον.

Η ζωή του όπως τόνισε δεν έχει αλλάξει, καθώς ακολουθεί πιστά όσα το συμβούλεψε ο γιατρός του, ενώ παράλληλα έχει βρει το μεγαλύτερο για να είναι καλά, με αυτό να μην είναι άλλο από τη διατήρηση καλής ψυχολογίαα.

Η αποκάλυψη του Θοδωρή Ρωμανίδη για το πρόβλημα της υγείας του

«Είμαι 61 ετών και το έχω εδώ και 6-7 χρόνια. Ήμουν σχεδόν προετοιμασμένος ότι θα το ακούσω, είχα ένα τρεμουλάκι και όταν νευρίαζα ήταν χειρότερο. Όταν πήγα στον νευρολόγο και μου το είπε, ήταν σαν να μου έλεγε ότι ήμουν υπερτασικός. Ευτυχώς έχω έναν γιατρό, που μου εμπνέει τρομερή εμπιστοσύνη. Μου είπε ότι θα έχω για αρκετά χρόνια καλή ποιότητα ζωής.

Έχω τρέμουλο στα χέρια και λίγο στα χείλη, όταν πάω να πιώ νερό. Μου έδωσε ντοπαμίνη και ένα αυτοκόλλητο. Αυτά για τώρα και βλέπουμε. Το πάμε σταδιακά, δεν θέλω ούτε να ξέρω, ούτε τίποτα! Θέλω να είναι το τώρα και να χαίρομαι και βλέπουμε τι γίνεται. Παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία, θέλω να το πω σε όσους πάσχουν από αυτό. Είναι το Α και το Ω. Από αυτό είμαι καλά και δεν το σκέφτομαι...

Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής. Γιατί να το κρύψω; Γιατί είναι ταμπού; Εκτός από το πάρκινσον, έχω και λεύκη. Δεν υπάρχει τίποτα πια που να είναι ταμπού. Θέλω να πω σε όλο τον κόσμο ''χαρείτε το τώρα''. Υπάρχουν άνθρωποι που επικοινωνούν μαζί μου και τους βλέπω με κακή ψυχολογία. Αυτό σε κάνει ακόμα χειρότερο.

Δεν αφήνω τίποτα να με ρίξει...Ήδη τη διατροφή μας την είχα αλλάξει με τη γυναίκα μου, γιατί τα χειρότερα έρχονται από τη διατροφή. Μετά από αυτό αλλάξαμε πιο πολύ και η άθληση έχει σημασία, προσπάθησα να κάνω γιόγκα...με βοήθησε πάρα πολύ. Το σώμα δεν πρέπει να κοιμηθεί. Βρίσκει χώρο και επιτίθεται η ασθένεια αν κοιμηθεί το σώμα. Δεν υπάρχει τίποτα να μην μπορούμε να ξεπεράσουμε», είπε ο Θοδωρής Ρωμανίδης.