Εύα Καϊλή: Έρευνες στο σπίτι της στο Ψυχικό - Η απόφαση του Εφετείου στις Βρυξέλλες για τις μετακινήσεις της

Εξελίξεις!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Έρευνες στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό και στην οικία της αδελφής της στην Κηφισιά, πραγματοποίησε από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη η οικονομική αστυνομία παρουσίαση Βέλγου εισαγγελέα. Κατάσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και συναφές hardware.

Πηγές από το περιβάλλον της - όπως γράφουν δημοσιεύματα - λένε ότι οι έλεγχοι έγιναν και δεν βρέθηκε τίποτα. Μάλιστα, οι συνήγοροι της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Σβεν Μαρί και Κριστόφ Μαρσάν, ανακοίνωσαν πως η πελάτισσά τους μπορεί πλέον να κυκλοφορεί ελεύθερα στον χώρο της ζώνης του Σένγκεν, χωρίς την άδεια της ανακριτικής αρχής.

Τι αποφάσισε το Εφετείο στις Βρυξέλλες για τους όρους αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι δικηγόροι της, το εφετείο Βρυξελλών αποφάσισε πως η Εύα Καϊλή θα μπορεί να μετακινείται ελεύθερα μεταξύ των χωρών της ζώνης Σένγκεν, χωρίς την άδεια των ανακριτικών αρχών (δείτε φωτογραφίες με την κόρη της μετά την αποφυλάκιση της).

Οι αποκαλύψεις της Καϊλή στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποφυλάκιση

«Ήμουν σοκαρισμένη. Δεν μπορούσαν να το καταλάβουν. Δεν μπορούσα να διαβάσω το έγγραφο. Δεν μπορούσα να δω το μωρό. Δεν ήξερα τι είχε συμβεί με τον σύζυγό μου. Επομένως, όλα αυτά με τρέλαιναν.

Δημιούργησα μία υπηρεσία που δεν υπάρχει στην Ευρώπη, η οποία σαρώνει τις συσκευές των πολιτικών και ελέγχει εάν έχουν μολυνθεί από παράνομο λογισμικό παρακολούθησης. Ήταν πολύ ενδιαφέρον, γιατί είχαμε τις αποδείξεις ότι η έρευνα αφορούσε τη δουλειά μου, το κοινοβουλευτικό πολιτικό μου έργο. Είχαμε αποδείξεις ότι όλη η Επιτροπή «Πήγασος» (PEGA) ελεγχόταν.

Προσπαθούσα να μείνω ψύχραιμη. Τις πρώτες μέρες σφράγισαν το διαμέρισμα, δεν τους ένοιαζε πού είναι το μωρό και δε μπορούσα να επικοινωνήσω με την οικογένειά μου. Λένε πως ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την ημέρα. Ξύπνησα το πρωί, είχαμε κάτι δουλειές να κάνουμε και ξαφνικά εμφανίστηκε η αστυνομία στο πάρκινγκ. Μου είπαν ότι συνέλαβαν τον σύζυγό μου και ότι πήραν το αμάξι του. Σκέφτηκα ότι είχε να κάνει με κάποιο τροχαίο ατύχημα», είπε η Εύα Καϊλή.