Ξέσπασε η Ντόρα Μπακογιάννη για την ανάρτηση του Τζήμερου κατά της Ζαχαράκη - «Ντροπή σας! Δεν έχω διαβάσει πιο βλακώδη δήλωση»

Η ανάρτηση που έκανε στο twitter

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTOS
NDPPHOTOS

Χαλασμό έχει προκαλέσει η ανάρτηση που έκανε ο Θάνος Τζήμερος κατά της Σοφίας Ζαχαράκη που διορίστηκε υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

«Πάντως το ότι ένα κόμμα που έχει στο πρόγραμμά του την ανατροπή της δημοκρατίας διά των όπλων και την επιβολή δικτατορίας αύξησε τη δύναμή του κατά 45% από το 2019, παίρνοντας 100.000 ψήφους επιπλέον, κανένας δεν το είδε ως άνοδο της ακροαριστεράς. Ούτε το ότι η Αυτής Σουργελότης του ΟΧΙ, της δραχμής και της διαγραφής του "επονείδιστου" χρέους ξαναμπήκε στη Βουλή. Βούβα, περί αυτού, οι εκπρόσωποι της ΝΔ. Φαίνεται, με το καλημέρα, πόσα αυγά είναι διατεθειμένοι να σπάσουν. Ευτυχώς που ιδρύθηκε Υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής μια άγαμη άτεκνη, για να αρχίσουμε να γεννάμε. Η 2η τετραετία επαναλαμβάνεται ως φάρσα», ήταν η ανάρτηση που έκανε ο κ. Τζήμερος, ενώ επέστρεψε με μια δεύτερη εξηγώντας τι εννοούσε.

Η ίδια η υπουργός απάντησε στις τηλεοπτικές κάμερες για την επίθεση που δέχτηκε, ενώ πολλά πρόσωπα από το χώρο της πολιτικής και της τηλεόρασης, στάθηκαν στο πλευρό της υποστηρίζοντας την.

Η ανάρτηση της Μπακογιάννη για τον Τζήμερο

Και η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε την Σοφία Ζαχαράκη με ανάρτηση που έκανε στο προφίλ της στο twitter, γράφοντας:

«Ντροπή σας κ. Τζήμερε ! Δεν έχω διαβάσει πιο βλακώδη δήλωση! Η οικογένεια δεν εξαρτάται από το πόσα παιδιά έχεις. Είναι αγάπη, προφανώς άγνωστη έννοια για σας».

Η απάντηση του Τζήμερου και η ένταση στο Πρωινό του ΑΝΤ1

«Δεν με ενδιαφέρει να προβάλλω τίποτε πλέον. Όπως ξέρετε, έχω αποσυρθεί από την πολιτική, παραιτήθηκα από Πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά» η θητεία μου στο περιφερειακό συμβούλιο λήγει σε 2 μήνες και δεν πρόκειται να βάλω ξανά υποψηφιότητα. Απλώς είμαι ένας πολίτης ο οποίος έχει άποψη και έχει το δικαίωμα να την εκφράζει δημόσια», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Ένας κύκλος που κλείνει. Αποσύρομαι από την πολιτική σε συνδυασμό με τη μιντιοκρατία είναι ένας βόθρος που αποδείχτηκε και από την επίθεση που δέχτηκα για ένα σχόλιο το οποίο χαρακτηρίστηκε χυδαία σεξιστικό. Το ότι είπα το σχολιάζουν μεν αλλά λίγοι το δείχνουν. Είπα ότι επικεφαλής του Υπουργείου Οικογένειας είναι μία άγαμη και άτεκνη».

«Πριν από 2 χρόνια, η κα Ζαχαράκη έδωσε μία συνέντευξη η οποία είπε ότι "προτεραιότητά μου στην ζωή μου ήταν η δουλειά και οι φίλοι μου, όχι η οικογένεια κατα παιδιά". Δεν είναι μεμπτό αυτό και η δικιά μου προτεραιότητα στην ηλικία της κα. Ζαχαράκη ήταν η δουλειά και η δουλειά, οι φίλοι μου και κυρίως οι φίλες μου. Δεν ήταν τα παιδιά. Άρα μέχρι τα 51 που παντρεύτηκα και στα 53 που έκαναν παιδί, ήμουν άγαμος και άτεκνος. Τι ήμουν; Άγαμος και άτεκνος. Αυτό συνιστά χυδαία σεξιστική επίθεση εναντίον μου; Αν μου έλεγε λοιπόν κάποιος ότι θέλει να με βάλει στη θέση δε θα έλεγα ότι ήμουν ακατάλληλος αλλά όχι η καλύτερη επιλογή», συμπλήρωσε.

«Αυτή είναι η άποψή μου, ότι για σημασιολογικούς λόγους θα έπρεπε να είναι μία άλλη επιλογή, αλλά δεν είχε ίχνος σεξισμού. Θεωρώ απολύτως παράλογο η γνώμη ενός πολίτη στο facebook ως ανθυποσημείωμα μίας άλλης ανάρτησης γίνεται πρώτο θέμα», ανέφερε σε άλλο σημείο, ενώ είπε επίσης «Συνηθίσαμε να βάζουμε άσχετους ανθρώπους σε υπουργεία και να τους θεωρούμε managers, ενώ ουδέποτε απέδειξαν αυτή τους την ικανότητα».

Οι δυο αυτές δηλώσεις έφεραν χαλασμό στο πλατό με ερωτήσει και φωνές, γεγονός που έκανε τον Θάνο Τζήμερο να γίνει έξαλλος και να πει «Αφήστε με να τελειώσω γ@@@το μία φορά, μία φορά αφήστε με!».