Παύλος Γλύξμπουργκ: Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά το θάνατο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου - Τι συμβαίνει με το επίθετό του

Αλλάζει το επώνυμό του;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Παύλος Γλύξμπουργκ: Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά το θάνατο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου - Τι συμβαίνει με το επίθετό του

Το βράδυ της Δευτέρα 3/7 προβλήθηκε η πρώτη συνέντευξη, που παραχώρησαν τα αδέρφια Νίκος και Παύλος Γλύξμποργκ στο Ert news και στο «365 Στιγμές» με τους δύο να μιλάνε αναλυτικά και πολύ εξομολογητικά μετά το θάνατο του πατέρα τους.

Το κενό, που άφησε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος είναι αναμφίβολα μεγάλο, ωστόσο μέσα από όσα παραχώρησαν οι γιοι του από τη συνέντευξη τους καταλαβαίνει κανείς, πως ο εκλιπών έφυγε πλήρης.

Δείτε επίσης: Υπό άκρα μυστικότητα το τρισάγιο στο Τατόι για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο - Οι δηλώσεις του Παύλου

Ανάμεσα σε όσα ξεχώρισαν από τη συνέντευξη ήταν η αποκάλυψη, που έκανε ο Παύλος σχετικά με το επίθετό του, καθώς ιστορικά μπορεί να έχει μείνει το Γλύξμπουργκ εκείνος όμως δεν θέλει να αποκαλείται έτσι.

Όλη η συνέντευξη του Παύλου και Νικολάου Γλύξμπουργκ

«Με ενοχλεί γιατί δεν είναι δικό μου επίθετο. Είναι μία καταγωγή της οικογενείας και όταν δημιουργήθηκε αυτό το θέμα πήγαμε στα δικαστήρια και υπάρχουν χαρτιά τα οποία αναφέρουν πως το όνομα της οικογενείας της Δανίας δεν είναι Γλύξμπουργκ.

Έτσι λεγόταν ένα από τα κάστρο που ήταν της οικογενείας της Δανίας, το οποίο όταν επιτέθηκαν οι Γερμανοί και πέρασε στην κατοχή τους. Αλλά και η βασιλική οικογένεια της Δανίας, τα μέλη της χρησιμοποιούν το επίθετο της Δανίας. Το Γλύξμπουργκ είναι ένα όνομα που παραπέμπει σε Γερμανούς και εμείς δεν ήμασταν καν Γερμανοί. Απλά οι Γερμανοί ήταν οι κακοί του πολέμου, αυτό το επίθετο μας κάνει να φαινόμαστε χειρότεροι», είπε ο Παύλος.