«Με ενοχλεί! Έχουμε μεγαλώσει φυσιολογικά, η gay παρέλαση....» - Τα έντονα σχόλια του προέδρου των Σπαρτιατών για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια

«Δεν μπορώ να πω, ότι δεν έχει καλές ιδέες ο Ηλίας Κασιδιάρης»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Με ενοχλεί! Έχουμε μεγαλώσει φυσιολογικά, η gay παρέλαση....» - Τα έντονα σχόλια του προέδρου των Σπαρτιατών για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια

Την Τετάρτη 5/7 στο Πρωινό ήταν καλεσμένος ο Πρόεδρος του κόμματος ''Σπαρτιάτες'' λίγο μετά το σάλο, που προκλήθηκε στο πανελλήνιο με την εκλογή τους ως 5ο κόμμα στη Βουλή μέσα από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο ίδιος έκανε αναλυτικά δηλώσεις μέσα από τις ερωτήσεις, που έγιναν από το Γιώργο Λιάγκα αναφορικά με τη ζωή του, το επάγγελμα του, την πορεία του στην πολιτική αλλά και πιο ειδικά για τις αρχές, που πρεσβεύουν οι Σπαρτιάτες.

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Στίγκας κλήθηκε να μιλήσει για ζητήματα σεξουαλικής ταυτότητας θέλοντας να εκφράσει, πως βρίσκει σημεία σε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι, που τον ενοχλούν (σάλος με την γυναίκα που διεγράφη από το κόμμα των Σπαρτιατών).

Οι δηλώσεις του προέδρου των Σπαρτιατών στο Πρωινό

Β.Σ. Δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους. Ο καθένας το τι κάνει στο σπίτι του δεν με ενδιαφέρει, είναι δικό του θέμα, αρκεί να μην εμπλέκονται παιδιά.

Γ.Λ. Ένας ομοφυλόφιλος θα μπορούσε να γίνει βουλευτής του κόμματός σας;

Β.Σ. Προσωπικά όχι.

Γ.Λ. Τι σας ενοχλεί στον ομοφυλόφιλο;

Β.Σ. Με ενοχλεί η χαλαρότητα των θεσμών και της ηθικής.

Γ.Λ. Δηλαδή, ένας ομοφυλόφιλος που φιλιέται έχει χαλαρή ηθική ενώ ένας άντρας με μια γυναίκα που φιλιούνται δεν έχουν χαλαρή ηθική;

Β.Σ. Όχι βέβαια. Γιατί είναι κάτι το φυσιολογικό, έτσι μεγαλώσαμε. Να σας πω, ως παιδί έβλεπα τη μητέρα μου και τον πατέρα μου να φιληθούν, όπως κάνω και εγώ με τη γυναίκα μου, όπως κάνουν και τα παιδιά μου, όπως τα δίδαξα!

Στη συνέχεια τόνισε:

Β.Σ Η gay παρέλαση είναι κάτι το φυσιολογικό; Να τρελαθούμε στο τέλος; Να έχουν εικόνες Αγίων; Υπάρχει η δυνατότητα του ανθρώπου να εκφράζεται, αλλά δεν μπορεί να εκφράζεται δημοσίως για κάτι που ενδεχομένως πιστεύει αυτός. Δεν με απασχολεί το τι κάνει κάποιος στο σπίτι του, κλειδώνει την πόρτα του είτε ετερόφυλος είτε ομοφυλόφιλος αρκεί να μην υπάρχουν παιδιά, γιατί είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα! Από εκεί και πέρα, εσείς θεωρείτε σωστή την εικόνα δύο άντρες να φιλιούνται στον δρόμο;

Γ.Λ. Δεν με ενοχλεί καθόλου, αλήθεια σας λέω και είμαι στρέιτ.

Β.Σ. Εμένα με ενοχλεί. Έχουμε μεγαλώσει φυσιολογικά. Ούτε σύγχρονος Καιάδας, ούτε θα πετάξουμε κάποιον εκεί. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα από εμάς.

Γ.Λ. Άρα ο γάμος και η υιοθεσία είναι πολύ μακριά από εσάς;

Β.Σ. Γιατί πρέπει να υπάρχει όλο αυτό; Δεν καταλαβαίνω. Είναι μοντερνισμός; Είναι νέα τάξη πραγμάτων;

Η ανάμειξη του Ηλία Κασιδιάρη

Β.Σ Δεν μπορώ να πω, ότι δεν έχει καλές ιδέες ο Ηλίας Κασιδιάρης, ότι δεν έχει ρεύμα. Δεν συμφωνούμε σε όλα , όπως με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με τον Σαμαρά ή τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Μιλάει για την πατρίδα κλπ. Ο κάθε πολιτικός θέτει τα πλαίσια. Δεν έχω συναντηθεί καμία φορά με τον Ηλία Κασιδιάρη. Δεν έχουμε μιλήσει! Όταν ανακοινώθηκε ότι πέρασαν οι Σπαρτιάτες με πήραν και μου το είπαν. Εγώ είμαι ο πραγματικός επικεφαλής. Δεν τον έχρησα, ποτέ δεν ήμουν αγνώμων, πάντα όταν ένας άνθρωπος μου έκανε καλό τον ευχαριστούσα και επίσης ποτέ δεν το ξεχνάω.

Δε σκότωσαν έναν άνθρωπο, το Φύσσα δεν τον σκότωσε ο Κασιδιάρτης, συμμετείχε στη Χρυσή Αυγή. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με το δικαστήριο, αλλά δεν είναι κάτι, που με απασχολεί! Δεν είμαι νομικός, ο τελικός κριτής είναι η δικαιοσύνη.

Δε μπήκαμε στην Βουλή απόλυτα από τον Ηλία Κασιδιάρη. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητήσει κάτι. Εγώ μπήκα μπροστά με τους Σπαρτιάτες και πήραμε 245.000 ψήφους. Δε θα γίνει ποτέ αρχηγός του κόμματος, εγώ είμαι! Το κόμμα το διοικώ εγώ και είναι ένα λαϊκό κίνημα. Τα έχω ξαναπεί θέλω να βγει ο Ηλίας να πάμε, να φάμε, να γνωριστούμε, όπως όλοι οι άνθρωποι.

Ψήφισε ο Λιάγκας το κόμμα των Σπαρτιατών;

Γ.Λ Κακώς ή καλώς δεν σας ψήφισα, αισθάνομαι και εγώ πατριώτης να ξέρετε.

Β.Σ Κακώς. Ποτέ δεν είναι αργά, την επόμενη φορά

Γ.Λ Δεν έχω άλλο χρόνο! Καλό καλοκαίρι, εντός δημοκρατικών πλαισίων ελπίζω να είναι η δράση των Σπαρτιατών, μην έχουμε φαινόμενα τα οποία θα μας αγριέψουν σαν κοινωνία και ανθρώπους

Β.Σ Θα τους εκπλήξουμε ευχάριστα!

Η ανακοίνωση λίγο μετά την εκλογή τους

«Στο θέμα της υποψηφίου των Σπαρτιατών στη Λευκάδα, κυρίας Δομινίκης Παπαδοπούλου, δηλώνω δυσαρέσκεια για το πρόσφατο συμβάν σε σχέση με την προβολή της στάσης ζωής της. Δεν συνάδει με τις ηθικές αξίες της παράταξής μας. Τυπικά δεν μπορών αλλάξω κάτι. Δεν επιθυμώ την περαιτέρω συνεργασία μαζί της. ο Πρόεδρος Βασίλης Στίγκας».

Εκλογές 2023 Σπαρτιάτες

Το θέμα προβλήθηκε και στην πρωινή εκπομπή Πρωινό, του ΑΝΤ1, το πρωί της Δευτέρας 26/6, με τον Γιώργο Λιάγκα να σχολιάζει χαρακτηριστικά «Για να καταλάβετε πως γίνονται οι εκκαθαρίσεις στον χώρο αυτό, η κα. Παπαδοπούλου ήταν υποψήφια με το κόμμα αυτό. Ήταν ένα μοντέλο, στο site OnlyFans και με το που σήμερα κατάλαβαν ποια έχουν, έβγαλαν επείγουσα ανακοίνωση. Δεν εξελέγη βέβαια».