Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Πάρθηκε η απόφαση για τους 12 κατηγορούμενος - Διεκόπη η δίκη

Η αντίδραση τη στιγμή της απόφασης

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Πάρθηκε η απόφαση για τους 12 κατηγορούμενος - Διεκόπη η δίκη

Μετά από ένα χρόνο και πέντε μήνες από το θάνατο του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη με το νεαρό να χάνει τη ζωή του για οπαδικά ζητήματα πάρθηκε η δικαστική απόφαση για τους 12 κατηγορούμενους.

Από νωρίς την Πέμπτη 6/7 βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα του μικτού ορκωτού Θεσσαλονίκης οι γονείς του 19χρονου, φίλοι, συγγενείς αλλά και οικογένειες, που έχασαν τα παιδιά τους με αντίστοιχο άδικο τρόπο.

Δείτε επίσης: Δολοφονία 19χρονου Θεσσαλονίκη: «Μη με χτυπάτε άλλο» - Πρωτοφανές ξέσπασμα από τον πατέρα του Άλκη Καμπανού

Η ετυμηγορία για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ λέγεται, πως με βάση την ετυμηγορία κρίνονται ως κατηγορούμενοι και οι 12 άνδρες με τον καθένα να δέχεται διαφορετική ποινή. Η δίκη διεκόπη ξαφνικά, καθώς το κοινό, που ήταν στην αίθουσα ξεκίνησε τους πανηγυρισμούς.

Η αγωγή από τους γονείς του στο Λιάγκα

Το ζήτημα αυτό, όμως, συζητιέται ακόμα στις εκπομπές και μία από αυτές η οποία μιλά για την υπόθεση της δολοφονίας του είναι και εκείνη του Γιώργου Λιάγκα, το Πρωινό του ΑΝΤ1 δηλαδή.

Σύμφωνα ωστόσο με την οικογένειά του και την ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια που είναι ο δικηγόρος των γονιών του νεαρού, ο ίδιος παρενέβη κάθε κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας με τον τρόπο που παρουσίασε το ζήτημα, γι' αυτό και προχώρησαν σε αγωγή εναντίον του.

«Η ιδιαίτερα αξιοπρεπής χαροκαμένη οικογένεια του αείμνηστου Άλκη Καμπανού, παρακολούθησε σήμερα το πρωί την αηθέστατη προσπάθεια του «γνωστού» Γιώργου Λιάγκα να «ξεπλύνει» την εντελώς ανήθικη προσπάθεια του περιφερομένου ιδιώτου ιατροδικαστού, αποφοίτου Ιταλικού πανεπιστήμιου (πήρε πτυχίο σε ηλικία 30 ετών και ειδικότητα ιατροδικαστού σε ηλικία 39 ετών από τη γνωστή Σπηλιοπούλου), Γρήγορη Λέων να εισπράξει παχυλότατη αμοιβή, ο οποίος διέψευσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης την Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ κα Κοβάτση, η οποία στην κατάθεσή της ήτο κατηγορηματική ότι και οι 12 κατηγορούμενοι χτύπησαν με ρόπαλα και με σίδερα και μαχαίρωσαν με δρεπάνι, μαχαίρι katambit, αλλά και άλλα μαχαίρια τον αείμνηστο Άλκη Καμπανό.

Με την ανωτέρω συμπεριφορά του ο Γιώργος Λιάγκας παρέβη κάθε ηθικό κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία του στα τηλεδικαστήρια, τα οποία διεξάγει καθημερινά, και κατασκεύασε μαζί με τον Λέων μία εντελώς μεροληπτική εκπομπή, προσβάλλοντας τη μνήμη του Άλκη.

Η οικογένεια του αείμνηστου Άλκη έδωσε την εντολή στον επικεφαλής του γραφείου μας, κο Αλέξη Κούγια, να στραφεί με κάθε νόμιμο μέσο τόσο εναντίον του Λιάγκα, όσο και εναντίον του Λέων για όλη αυτήν την προσπάθεια παραπλανήσεως της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς έστω μια αίσθηση ντροπής και με παντελή έλλειψη σεβασμού στον αείμνηστο Άλκη.

Αθήνα, 7/04/2023
Με εκτίμηση και σεβασμό
Αλέξης Κούγιας», γράφει η ανακοίνωση.