«Η συνεργασία μας με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν έντιμη μέχρι...» - Ο Πάνος Καμμένος "έσπασε" τη σιωπή του τρία χρόνια μετά

«Η συνθήκη των Πρεσπών ήταν μια παγίδα που έθεσαν στον Τσίπρα οι Γερμανοί με δώρο...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Η συνεργασία μας με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν έντιμη μέχρι...» - Ο Πάνος Καμμένος

Συνέντευξη στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Αρένα, παραχώρησε ο Πάνος Καμμένος, σπάζοντας τη σιωπή του τρία χρόνια αργότερα, και απόσπασμα αυτής προβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης 6/7 στο Καλημέρα Ελλλάδα.

Ο ίδιος, λοιπόν, μίλησε "ανοιχτά" για το Grexit, για το τρίτο μνημόνιο και την Συμφωνία των Πρεσπών, όπως και για την συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πλέον αποτελεί παρελθόν για το ΣΥΡΙΖΑ, αφού λίγες ημέρες νωρίτερα παραιτήθηκε (δείτε εδώ που βρίσκεται και τι κάνει έκτοτε).

Οι αποκαλύψεις του Πάνου Καμμένου

«Στον 24ο όροφο ξενοδοχείου, όταν ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μου τηλεφώνησε και ζήτησε να συναντηθούμε σαν κυβερνητικοί εταίροι. Η πρόταση του Βαρουφάκη ήταν να αποδεχτούμε την επόμενη μέρα την πρόταση της Γερμανίας για την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ. Το είχε συμφωνήσει ο Βαρουφάκης μαζί με τον Σόιμπλε και τους Γερμανούς. Και ζήτησα να επικοινωνήσει ο Λευκός Οίκος μαζί με τον τότε πρωθυπουργό», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Το βράδυ εκείνο στις 12 τη νύχτα ο πρόεδρος Ομπάμα είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο Ολάντ, στις Βρυξέλλες έγιναν όλο το βράδυ οι συνομιλίες για το γαλλικό σχέδιο, το περίφημο Μνημόνιο 3. Στις 6 το πρωί έκλεισε η συμφωνία. Στράφηκε η Ελλάδα στις Ηνωμένερες Πολιτείες, παρά τις αντιρρήσεις του τότε υπουργού Οικονομικών και ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στο συμβούλιο αρχηγών και έγινε η συμφωνία. Αυτή είναι μια αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί. Εγώ απέφυγα επί τρία χρόνια να μιλήσω γιατί δεν ήθελα να εμπλακώ στην πολιτική σκηνή» είπε, μεταξύ άλλων.

«Η συνεργασία μας με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν έντιμη μέχρι τις Πρέσπες», ανέφερε σε άλλο σημείο. Και πρόσθεσε: «Εμείς είχαμε κάνει το 2014 μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία δεν θα άνοιγε η κυβέρνηση το θέμα των Σκοπίων. Δεν τον πίεσε η Αριστερά τον Τσίπρα για να κάνει αυτή τη συμφωνία. Τον πίεσε η Γερμανία και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ. Με τους Αμερικανούς είχαμε συμφωνήσει πως θα υπήρχε μια τριμερής στρατιωτική συνεργασία αλλά όχι για το όνομα. Αλλά όλα αυτά ανατράπηκαν».

«Η συνθήκη των Πρεσπών ήταν μια παγίδα που έθεσαν στον Τσίπρα οι Γερμανοί με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: Γαστρικό μανίκι: Πώς έχασε 55 κιλά ο Πάνος Καμμένος - Οι κίνδυνοι