Σάλος στην Κέρκυρα: «Η Σταχτοπούτα πέθανε» - Οι φωτογραφίες με το νεκρό άλογο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σάλος στην Κέρκυρα: «Η Σταχτοπούτα πέθανε» - Οι φωτογραφίες με το νεκρό άλογο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Σοκ έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες ένα περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 6/7 στην Κέρκυρα, καθώς ένα άλογο άμαξας έπεσε νεκρό στο έδαφος μπροστά από τον Κινηματογράφο “Ορφέας”, με τους περαστικούς, αλλά και τον ιδιοκτήτη να μένουν άναυδοι.

Στο σημείο έφτασαν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, ενώ αυτή τη στιγμή αναμένεται η μετακίνησή του για την υγειονομική του ταφή μετά από τον έλεγχο που θα γίνει από την Κτηνιατρική Υπηρεσία. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανακοπή του ζώου, ωστόσο μέχρι να διεξαχθεί ο κτηνιατρικός έλεγχος του Εισαγγελέα μετά το πέρας της προανάκρισης που έχει ξεκινήσει η Αστυνομία, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί εάν ο θάνατός του προκλήθηκε από παθολογικά αίτια ή αν υπάρχει ευθύνη του ιδιοκτήτη λόγω της μεγάλης ζέστης που επικρατεί στην πόλη.

Διαβάστε επίσης: Σάλος με τη μαθήτρια που κλώτσησε γατάκι στην Κρήτη - Το τσουχτερό πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει

Οι καταγγελίες για το νεκρό άλογο στην Κέρκυρα

Οι φιλοζωικές οργανώσεις του νησιού, από την άλλη πλευρά, καταγγέλλουν τη συγκεκριμένη πρακτική και υποστηρίζουν πως το άλογο αναγκαζόταν να μεταφέρει τουρίστες κάνοντας βόλτες για την διασκέδασή τους μέρα μεσημέρι τη στιγμή που η θερμοκρασία πλησιάζει τους 40 βαθμούς.

«Κέρκυρα 6/7/2023 και ώρα 14.15. Κέρκυρα ώρα μηδέν…. Το άλογο κουβάλαγε πελάτες και σωριάστηκε στο κέντρο της πόλης. Η θερμοκρασία είναι στα κόκκινα όμως όλα στο βωμό του κέρδους, άλλωστε τι αξία έχει η ζωή ενός αλόγου μπροστά στα ευρώ;;;; Όταν φωνάζαμε μέχρι σήμερα μας λέγατε ότι είμαστε υπερβολικοί…. Θαυμάστε λοιπόν τον πολιτισμό και την ευαισθησία μας. Το άλογο έφυγε πια…..».

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10225990842774891&id=1150189413

Posted by Υιοθετώ- Φιλοζωική Ένωση Κέρκυρας on Thursday, July 6, 2023

«Άλογο εργασίας νεκρό στην Κέρκυρα. Πηγαίνει το περιπολικό. Ελπίζουμε να γίνει έρευνα για τα αίτια θανάτου. Νόμοι για τα ιπποειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Οι εγκύκλιοι του ΥΠΑΑΤ δεν είναι νόμοι».

Άλογο εργασίας νεκρό στην Κέρκυρα. Πηγαίνει το περιπολικό. Ελπίζουμε να γίνει έρευνα για τα αίτια θανάτου. Νόμοι για τα...

Posted by Ippothesis - Ιπποθεσις on Thursday, July 6, 2023

«Στην διαβούλευση του καινοτόμου φωνάζαμε για τα ιπποειδή. Μας έλεγαν τρελούς, υποστήριζαν ότι ο νόμος τα καλύπτει και μας κατηγόρησαν πως πολεμάμε τον νόμο και την Κυβέρνηση. Μας στοχοποίησαν, εκπομπές μας έφτυσαν, εμείς όμως είμαστε ακόμα εδώ και θα φωνάζουμε. Κι όχι μόνο θα φωνάζουμε αλλά θα καταφέρουμε να τα προστατεύσουμε. Όσοι ανεβαίνετε σε άμαξα με 38 βαθμούς σας έχουμε νέα: η Σταχτοπούτα πέθανε».

Διαβάστε επίσης: Καβάλα: Νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου - Άνδρας έσερνε με το μηχανάκι του έναν ασβό

Στην διαβούλευση του καινοτόμου φωνάζαμε για τα ιπποειδή. Μας έλεγαν τρελούς, υποστήριζαν ότι ο νόμος τα καλύπτει και...

Posted by Ippothesis - Ιπποθεσις on Thursday, July 6, 2023