Έξαλλη η Μίνα Ορφανού με το Καλοκαίρι Yes: Τους έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα - «Θέλω να μιλήσω όπως θέλω εγώ! Αφού δεν θέλετε, καλημέρα σας!»

Βγήκε στον αέρα για να μιλήσει για τη δολοφονία της τρανς γυναίκας στον Άγιο Παντελεήμονα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έξαλλη η Μίνα Ορφανού με το Καλοκαίρι Yes: Τους έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα - «Θέλω να μιλήσω όπως θέλω εγώ! Αφού δεν θέλετε, καλημέρα σας!»

Η Μίνα Ορφανού βγήκε στον αέρα της εκπομπής Καλοκαίρι Yes σήμερα Πέμπτη 13/7 με σκοπό να τοποθετηθεί για τη στυγερή δολοφονία της 46χρονης τρανς γυναίκας στον Άγιο Παντελεήμονα. Ωστόσο, δεν κατάφερε να πει αυτό που ήθελε...

Τα όσα άκουσε να αναφέρονται στην εκπομπή, δεν της άρεσαν καθόλου γεγονός που εξέφρασε με το που βγήκε στον αέρα και της δόθηκε ο λόγος από τον Φοίβο Παπαδάκη.

Τι συνέβη στο Καλοκαίρι Yes με την Μίνα Ορφανου

«Το ωραίο θα ήταν να μην έχετε αυτή την υπερβολή και να μπορεί ο κόσμος να πάρει σοβαρά και μια εκπομπή. Χάθηκε μια ψυχή, ζούμε σε μια βάρβαρη εποχή, το μέλλον δεν είναι καλό... και το θέμα δεν είναι να βρεθεί ποιος το έκανε ή ποιος θα το κάνει την επόμενη...», είπε αρχικά η Μίνα Ορφανού.

«Σε ποια υπερβολή αναφέρεστε ακριβώς; Με συχγωρείται! Κάνατε λόγο για μια υπερβολή από πλευράς μας. Εμείς είπαμε ότι πρόκειται για μια στυγερή δολοφονία που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα» την διέκοψε ο δημοσιογράφος.

«Καταλάβατε πώς το είπα; Με πήρατε για να πω την άποψή μου για μια αδικοχαμένη ψυχή και για τη βαρβαρότητα και θέλω να μιλήσω όπως θέλω εγώ. Αφού δεν θέλετε, καλημέρα σας!», τους απάντησε και τους έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία της

Η Ελληνική αστυνομία τοποθετήθηκε αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για το misgendering που έκανε σχετικά με την υπόθεση της αδικοχαμένης Άννας Ιβάνκοβα.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στην ακόλουθη νομοθεσία: «Αναφορικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται στο διαδίκτυο με αφορμή υπόθεση ανθρωποκτονίας στον Άγιο Παντελεήμονα και κάνουν λόγο για misgendering της ΕΛ.ΑΣ., αγνόηση της σχετικής νομοθεσίας και έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τις ορθές ορολογίες που αφορούν στις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Η Ελληνική Αστυνομία, σεβόμενη την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα όλων των ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, έχει αναλάβει δράσεις και προγράμματα για την εκπαίδευση του προσωπικού της, με στόχο να ενισχυθεί η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα σχετικά με τη σεξουαλική ταυτότητα και την έκφραση του φύλου.

Στο πλαίσιο αυτό δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα το αστυνομικό προσωπικό να σέβεται τον αυτοπροσδιορισμό και τα προσωπικά αισθήματα των ατόμων καθώς και να χρησιμοποιεί ορθή γλώσσα αποφεύγοντας την κατάχρηση των φύλων ή την αναφορά σε άτομα με λανθασμένο τρόπο».ιβανκοβα αννα

Στην συνέχεια αναφέρεται από την ΕΛ.ΑΣ ότι: «Στην προκειμένη περίπτωση η πρώτη ενημέρωση για το περιστατικό από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ουδέποτε αναφέρθηκε σε “άνδρα” όπως εσφαλμένα περιγράφεται στα δημοσιεύματα αλλά σε “άτομο”. Ειδικότερα η ενημέρωση που εκδόθηκε την 21:52 ώρα της Δευτέρας, 10 Ιουλίου 2023, ήταν η ακόλουθη:

“ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ. ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ Δ.Α.Α.”».

Κλείνοντας θέλησε να υπογραμμίσει τα εξής: «Αυτονόητο είναι ότι ατομικές περιπτώσεις παραβίασης της ορθής γλώσσας ή της αναγνώρισης της ταυτότητας ατόμων από την Ελληνική Αστυνομία αντιμετωπίζονται με την απαιτούμενη σοβαρότητα.

Σε κάθε περίπτωση η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να εργάζεται με σκοπό τη βελτίωση και αναβάθμιση των διαδικασιών της, ώστε να διασφαλίζεται πέρα από κάθε αμφιβολία ότι όλοι οι πολίτες αντιμετωπίζονται με σεβασμό, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια»,