Χαμός στο Twitter: Έγινε Σαχάρα η Λάρισα - «Όχι ότι ζεσταινόμαστε αλλά είδα ένα κουνούπι με ιδρώτα»

Θα καούμε ζωντανοί

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Την Πέμπτη 13/07/23, το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο. Η θερμοκρασία σε όλη σχεδόν την χώρα έφτασε κοντά στους 45 βαθμούς. Η συνθήκη αυτή προφανώς την έθεσε σε ''κατάσταση έκτακτης'' ανάγκης. Πανικός επικράτησε μέχρι και στο Υπουργεία Υγείας, εξαιτίας του χτυπήματος του καύσωνα Κλέων.

Χθες όσοι ζουν κοντά σε θάλασσα, είχαν την δυνατότητα να πάνε για μπάνιο στην θάλασσα. Οι υπόλοιποι, ψήθηκαν σαν τα κοτόπουλα μέσα στην πόλη (δείτε εδώ τα 3 top δροσερά, γρήγορα κι ελαφριά φαγητά, για τις ημέρες του καύσωνα). Μία παρόμοια κατάσταση παρατηρήθηκε και στην Λάρισα, όπου παραλίγο να δουν καμήλες να κάνουν βόλτα μέσα στο κέντρο της πόλης τους. Κάπως έτσι λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι ο καιρός έχει τρελαθεί.

Σαχάρα η Λάρισα και το Twitter πήρε φωτιά

Η μεγαλύτερη θερμοκρασία, δε, σημειώθηκε στην Λάρισα, που έφτασε μέχρι και τους 42 βαθμούς. Ωστόσο η δεύτερη υψηλότερη θερμοκρασία, σημειώθηκε στην περιοχή Χάλκη, της Λάρισας. Οι θερμοκρασίες αυτές, όπως καταλαβαίνουμε, δεν μπορούσαν να μην σχολιαστούν στο Twitter από τους κατοίκους της περιοχής. Τα σχόλια τα οποία έκαναν στα social media, μπορούμε να πούμε ότι ήταν αρκετά δημιουργικά.

Δείτε εδώ τι είπαν:

Οδηγίες λοιπόν έβγαλε και το Υπουργείο Υγείας, εν όψει του κύματος καύσωνα

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) για το κύμα καύσωνα, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε εγκύκλιο αναφορικά με την πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών.

Ιδιαιτέρως, εφιστάται η προσοχή σε ηλικιωμένους, εγκύους, παιδιά και ευπαθείς ομάδες, οι οποίες βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο από τις επερχόμενες μεταβολές της θερμοκρασίας.

Σύσταση του Υπουργείου για την προφύλαξη των πολιτών αποτελεί η παραμονή τους σε κλιματιζόμενους χώρους, η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, η χρήση καπέλου και το ελαφρύ ντύσιμο. Παράλληλα συνιστάται η ενυδάτωση, τα ελαφριά γεύματα και η αποφυγή της βαριάς σωματικής εργασίας.

Για τους χρόνια πάσχοντες κρίνεται αναγκαία η επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό τους για περαιτέρω οδηγίες, ενώ ειδική σύσταση απευθύνεται προς τους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα να παραμείνουν εντός της οικίας τους κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας και το Ε.Κ.Α.Β. φροντίζει ώστε όλοι οι αρμόδιοι φορείς να είναι σε ετοιμότητα και να παρέχουν επαρκείς υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες.