«Στην αρχή όλοι έλεγαν ότι έκανα queerbaiting, ότι δεν είμαι όντως bi» - Η Marseaux μιλάει για σεξουαλικές της προτιμήσεις

Τι αποκάλυψε η ίδια

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Πηγή : NDP
Πηγή : NDP

Η Marseaux, η αγαπημένη τραγουδίστρια της νέας γενιάς, στην συνέντευξη της που παραχώρησε σην Lifo, μίλησε για τα πάντα, καθώς και για την πορεία της στη μουσική, αλλά και για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις, αν και στην αρχή όλοι θεωρούσαν ότι τις προβάλει μόνο και μόνο για να ανεβάσει σε αριθμό των θαυμαστών της (δείτε εδώ την συγκινητική εξομολόγηση της Marseaux για την απώλεια της μαμά της).

Η συνέντευξη της Marseaux

Στην αρχή της συνέντευξης της, η Marseaux, αναφέρθηκε στο τραγούδι Βότκα βύσσινο, καθώς και για τους φόβους που είχε γύρω από αυτό. Πιο συγκεκριμένα, είπε τα εξής: «Παρότι λένε ότι η κοινωνία γίνεται όλο και χειρότερη, εγώ νιώθω πως έχουμε κάνει τεράστια βήματα, ο κόσμος εξελίσσεται, ανοίγουν και τα μυαλά σιγά, σιγά και δημιουργείται χώρος για να εκφραστείς και να είσαι ο εαυτός σου. Όταν είχα βγάλει το Βότκα βύσσινο φοβόμουν ότι πάει η καριέρα μου, δεν θα με ξανακούσει κανείς, θα με κράξουν όλοι. Θεωρούσα ότι είναι πολύ μεγάλο βήμα για την ελληνική κοινωνία, και η Βότκα βύσσινο και τελικά έγινε το μεγαλύτερό μου χιτ».

Συνέχισε λέγοντας σχετικά με το ίδιο θέμα ότι: «Ενώ φοβόμουν ότι θα μου καταστρέψει την καριέρα, μου την έφτιαξε. Και βλέπω ότι, όντως, όταν έχεις κότσια και τολμάς, το κοινό το εκτιμάει. Φοβήθηκα γιατί μιλάει για έναν έρωτα γυναίκας με γυναίκα, στην Ελλάδα δεν είχε βγει κάτι τέτοιο περί ομόφυλου ζευγαριού και θεωρούσα ότι ήταν too much, αλλά εν τέλει είδα ότι με επαίνεσε το κοινό. Στην αρχή όλοι έλεγαν ότι έκανα queerbaiting, ότι δεν είμαι όντως bi, κι ότι το έκανα επίτηδες για να πιάσω το κοινό».

Ύστερα, αναφέρθηκε στα μηνύματα που έχει δεχτεί από πολλούς γονείς, και είπε χαρακτηριστικά ότι: «Είναι τεράστιο χρέος και τεράστια ευθύνη να λες μερικά πράγματα. Πάρα πολλοί γονείς μού είχαν στείλει μηνύματα όταν έβγαλα το Βότκα βύσσινο, οι μισοί έλεγαν ''σε ευχαριστώ, γιατί το παιδί μου ένιωσε ότι δεν κάνει κάτι λάθος'', οι άλλοι μισοί μου έλεγαν “γιατί ωθείς το παιδί μου στην ομοφυλοφιλία;”. Μα εγώ το ωθώ; Δεν γίνεται να σε ωθήσει κάποιος, είναι κάτι φυσικό, δεν γίνεται να γίνει το παιδί σου queer, είναι κάτι που το έχει από τη φύση του».

Ως προς τους γονείς και την στήριξη που πρέπει να δίνουν στα παιδία τους, δήλωσε τα παρακάτω: «Εσύ πρέπει να το αποδεχτείς, το παιδί δεν κάνει κάτι κακό. Εκεί έξω υπάρχουν πολλοί κακοί γονείς, και δεν το κάνουν επίτηδες, είναι αμόρφωτοι, δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν. Έχω φίλη που έχει φάει ξύλο από τον πατέρα της επειδή εν έτει 2023 είπε στους γονείς της ότι της αρέσουν τα κορίτσια. Δεν μπορείς να καταγγείλεις κάπου ότι αντέδρασαν λάθος οι γονείς σου, σε στιγματίζει όμως. Η φίλη μου ένιωθε ότι κάνει κάτι λάθος, μου έλεγε ''θα την πεθάνω τη μάνα μου'', ενώ η μάνα της την καταπιέζει».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στον μπαμπά της λέγοντας ότι: «Για ένα πράγμα είμαι ευγνώμων στον πατέρα μου, που ήταν πάντα πολύ ανοιχτός άνθρωπος, ήταν πάντα διακριτικός, μας στήριζε σε όλα. Η αδελφή μου έχει την κοπέλα της και μένουν μαζί στο σπίτι, είναι όλα καλά, και νόμιζα ότι είναι όλοι οι γονείς έτσι, αλλά δεν είναι. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν περάσει βασανιστήρια επειδή είναι queer».

TAGS