Συγκλονίζει η ηθοποιός Ευτυχία Μελή από το μέτωπο στο Λαγονήσι: «Ποιανού άλογα πατάνε στη φωτιά;»

Στιγμές αγωνίες μόλις λίγα μέτρα από τη φωτιά

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Συγκλονίζει η ηθοποιός Ευτυχία Μελή από το μέτωπο στο Λαγονήσι: «Ποιανού άλογα πατάνε στη φωτιά;»

Συναγερμός έχει σημάνει από το μεσημέρι της Δευτέρας 17/7 σε όλη την Αττική για τις φωτιές που ξέσπασαν στον Κουβαρά, στην Ανάβυσσο και στο Λουτράκι. Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή, ενώ εθελοντές πυροσβέστες σπεύδουν προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να σώσουν τις κατοικίες από τις φλόγες. Ανάμεσα στους κατοίκους των περιοχών βρισκόταν και η Ευτυχία Μελή, που έγινε γνωστή στο ελληνικό κοινό μετά τη συμμετοχή της στη σειρά «8 λέξεις».

Ευτυχία Μελή: «Παναγία μου, είναι άλογα εδώ»

Συγκλονισμένη με όσα αντίκρισε τις τελευταίες ώρες, η ηθοποιός από το πρωί έκανε σειρά αναρτήσεων προκειμένου να προσφέρει βοήθεια σε κόσμο που είχε ζώα, βρισκόταν στην περιοχή και αναζητούσε βοήθεια. Πριν από λίγη ώρα δημοσίευσε ένα βίντεο μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, στο οποίο απομακρύνεται από το μέτωπο με το αυτοκίνητό της και λέει με εμφανή αναστάτωση: «Ποιανού άλογα είναι αυτά που πατάνε στη φωτιά; Λαγονήσι πίσω από τον Μελισσουργό. Αχ Παναγία μου. Είναι άλογα εδώ. Ποιανού είναι τα άλογα παιδιά; Πώς θα τα πιάσω; Δεν ξέρω από άλογα». Αξίζει να σημειωθεί πως η Ευτυχία Μελή είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, αφού σώζει αδέσποτα ζώα που τυχαίνει να βρεθούν στον δρόμο της και τα βοηθάει μέχρι να βρουν ένα καινούριο σπίτι.

Ευτυχία Μελή, 8 λέξεις
Η Ευτυχία Μελή στις «8 λέξεις»

Η περιπέτειά της είχε αίσιο τέλος, αφού λίγη ώρα αργότερα ελευθερώθηκαν τα αβοήθητα ζώα, με την συνδρομή εθελοντών και κατοίκων. Μαζί τους και η ίδια αποχώρησε από την περιοχή, με την αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς η πυρκαγιά δεν φαινόταν να σταματάει μέχρι εκείνη την ώρα. «Ξέρω ότι κάποιοι άνθρωποι πήγαν να σώσουν τα σπίτια τους και τα ζώα τους, και δεν μπορούσαν να βγουν, έψαχναν από πού θα φύγουν γιατί δεν υπάρχει ορατότητα. Είναι όλα μαύρα», δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ, ενώ ανέφερε πως υπήρχαν τεράστιες φωτιές πίσω από κατοικίες.