«Ήταν εκεί οι γονείς και ο αδερφός μου! Εχθές...» - Συγκλονίζει η Ελεονώρα Μελέτη για την φωτιά στη Σαρωνίδα

«Σήμερα ξημέρωσε για την Σαρωνίδα μια «ήρεμη» μια περίεργη βουβή μέρα»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
«Ήταν εκεί οι γονείς και ο αδερφός μου! Εχθές...» - Συγκλονίζει η Ελεονώρα Μελέτη για την φωτιά στη Σαρωνίδα

Για ακόμα μια χρονιά διάφορες περιοχές της Ελλάδας καίγονται. Άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως η καταγραφή των ζημιών θα γίνει άμεσα για να καταβληθούν αποζημιώσεις. Πέρα από τα δελτία ειδήσεων και μέσα από τα social media έγινε πολύ δουλειά, αφού με αναρτήσεις ο κόσμος ενημέρωνε ο έναν τον άλλον που υπάρχει πρόβλημα, ποιος χρειάζεται τι και κάποιες καταστάσεις «σώθηκαν». Η Ελεονώρα Μελέτη, λοιπόν, μέσα από την δύναμη του προφίλ της στο instagram, το πρωί της Τρίτης 18/7, μετά από μια μέρα σιωπής, έκανε μια πολύ συγκινητική ανάρτηση.

Η ίδια αφού μοιράστηκε το άγχος και την αγωνία που έζησε για τους συμπολίτες της ευχαρίστησε το πυροσβεστικό σώμα και τους εθελοντές για την δουλειά που έκαναν και κάνουν.

Η ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη

«Εχθές δεν ανέβασα κάτι γιατί απλά ζούσα μαζί με τους γονείς μου που ήταν στη Σαρωνίδα αλλά και με τους γείτονες συμπολίτες μας την αβάσταχτη αγωνία του τι θα συμβεί με την φωτιά. Δεν ήμουν εκεί, ήταν όμως οι γονείς και ο ανιψιός μου, Γιώργος, φίλοι και γείτονες. Κι ήταν εκεί και η ζωή μου όλη τα τελευταία 20 χρόνια.

Όλοι ακολούθησαν τις οδηγίες των αρχών και απομακρύνθηκαν εγκαίρως. Όλη τη νύχτα πολλά πυροσβεστικά και δεκάδες πυροσβέστες έδιναν μάχη να τεθούν υπό έλεγχο όλες οι εστίες. Οι εικόνες θλιβερές. Ήταν πρακτικά αδύνατο να σωθούν τα πάντα λόγω των συνθηκών, το μέλημα ήταν να μη βγει εκτός ελέγχου η κατάσταση.

Άνθρωποι είδαν τα σπίτια του να καίγονται. Στο ίδιο έργο θεατές όλοι. Είναι αβάσταχτος ο πόνος όλων εκείνων που είδαν την περιουσία τους να χάνεται, ωστόσο την ίδια στιγμή εκατοντάδες, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ άλλα σπίτια σώθηκαν. Υπάρχει κι αυτή η πλευρά της είδησης. Σήμερα ξημέρωσε για την Σαρωνίδα μια «ήρεμη» μια περίεργη βουβή μέρα. Ο λόγος που ανεβάζω είναι για να ακουστεί πέρα από τα τηλεοπτικά παράπονα κι ένα ευχαριστώ στο πυροσβεστικό σώμα που δίνει πόνο και ψυχή για όλους εμάς κάθε χρόνο στο ίδιο σκηνικό αλλά και την ευγνωμοσύνη στους εθελοντές που ανιδιοτελώς είναι ενεργά εκεί», έγραψε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

Ελεονώρα Μελέτη φωτιά

Ενώ λίγη ώρα αργότερα έκανε δεύτερη ανάρτηση γράφοντας:

«Και να ξέρετε ότι μετά την ανάρτηση έχουν υπάρξει και μηνύματα που σε τέτοιες στιγμές αμιγώς προσωπικές ρωτάνε: Θα έλεγες ευχαριστώ αν θα καιγόταν το σπίτι σου; Για τη δημοσιογραφία του κώλου δεν θα πεις κάτι; Για τα ζώα που κάηκαν από εσένα ένα σχόλιο το περιμέναμε...

Αυτό είναι το πρόβλημα. Περιμένουμε να ακούσουμε αυτό που εμείς θέλουμε να πούμε. Η απλά να το πούμε ακόμα για να το πούμε, ακόμα κι αν η στιγμή είναι κατάλληλη. Δεν ακούμε ποτέ τον άλλον ακόμα κι όταν λέει ευχαριστώ!»

«Ήταν εκεί οι γονείς και ο αδερφός μου! Εχθές...» - Συγκλονίζει η Ελεονώρα Μελέτη για την φωτιά στη Σαρωνίδα

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

Σε ενημέρωση για τις φωτιές σε Σαρωνίδα, Δερβενοχώρια και Λουτράκι προχώρησε η Πυροσβεστική. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, κύριο Αρτοποιό, το πιο σοβαρό ενεργό μέτωπο από τις φωτιές είναι αυτό στα Δερβενοχώρια, όπου οι φλόγες συνεχίζουν ανεξέλεγκτες.

Στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 140 πυροσβέστες, 48 οχήματα, 6 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο. Στην Σαρωνίδα αντιμετωπίστηκαν πολλές ενεργές εστίες, και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 230 Πυροσβέστες, 7 ομάδες πεζοπόρου, 76 οχήματα, 3 ελικόπτερα και έχουν κινητοποιηθεί άλλα 2. Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες.

Και στην Καλλιθέα Λουτρακίου υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρο, 43 οχήματα, 5 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο και έχουν κινητοποιηθεί 4 ακόμα αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στο Καπαρέλλι Βοιωτίας η φωτιά είναι σε ύφεση. Βοήθεια δίνουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, προκειμένου να σβήσουν τα πύρινα μέτωπα.

Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, και η προστασία κρίσιμων δημόσιων υποδομών. Στις πυρκαγιές σε Σαρωνίδα και Λουτράκι έχουν αναφερθεί ζημιές, οι οποίες θα αποτιμηθούν σε δεύτερη φάση.