Νίκος Παπαγγελής: Καταγγελία από τον πρωταθλητή ποδηλασίας ΑμεΑ για αστυνομικό

“Να δω πως θα τρέξεις να φύγεις εσύ όταν έρθει η φωτιά προς τα εδώ”

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Πηγή Instagram/ Nikos Papangelis
Πηγή Instagram/ Nikos Papangelis

Ο Έλληνας πρωταθλητής ποδηλασίας των Παρα- Ολυμπιακών αγώνων, Νίκος Παπαγγελής, προέβη σε καταγγελία εναντίον αστυνομικού. Ο λόγος για τον οποίο ο Νίκος Παπαγγελής, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το περιστατικό με όργανο της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν ο τρόπος με τον οποίο του μίλησε λόγω των κινητικών του ιδιαιτεροτήτων.

Τι έγινε ακριβώς με τον Νίκο Παπαγγελή και με τον αστυνομικό

Ο Νίκος Παπαγγελής, διαμένει στην περιοχή του Κουβαρά, όπου και έχει ξεσπάσει ένα μεγάλο μέτωπο φωτιάς. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης, μέσω μιας δημοσίευσης που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους το περιστατικό το οποίο είχε με τον αστυνομικό. (δείτε εδώ: κάηκε το καταφύγιο ζώων FAZOO)

Πιο συγκεκριμένα στην ανάρτηση του αρχικά δήλωσε ότι: «Δυστυχώς κάηκαν αρκετά σπίτια δίπλα από εμάς! Για άλλη μια φορά δεν ήμασταν προετοιμασμένοι… Δεν ξέρω ποιος φταίει ή ποιος θα πάρει την ευθύνη! Καλή δύναμη στους ανθρώπους που μάχονται με τη φωτιά και σε αυτούς που έχασαν τους κόπους μιας ζωής!»

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας το εξής: «Δεν είναι δουλειά μου να κρίνω κανένα στο πως να κάνει τη δουλειά του αλλά το σημερινό περιστατικό θα ήθελα να το μοιραστώ!»

Αναφορικά με το περιστατικό με τον αστυνομικό δήλωσε ότι: «Όπως ήταν φυσιολογικό όλοι οι κάτοικοι και οι γονείς μου ήταν σε πανικό και ενώ είχαμε εκκενώσει τα σπίτια και ήμασταν αρκετά μέτρα μακριά όλοι, αστυνομικός της ΕΛΑΣ το πρώτο πράγμα που ήρθε και είπε μετά το ότι πρέπει να εκκενώσουμε ήταν προς τα εμένα: “Να δω πως θα τρέξεις να φύγεις εσύ όταν έρθει η φωτιά προς τα εδώ”. Αυτοί οι φασιστικοί άνθρωποι που νιώθουν ότι έχουν δύναμη πρέπει να εξαφανιστούν!»

Κλείνοντας, είπε τα εξής: «Είχε το μυαλό να σκεφτεί να πει την εξυπνάδα του όταν άνθρωποι ήταν σε πανικό. Μάλιστα βγήκε και με έπιασε από το κεφάλι λέγοντάς μου για σένα το λέω αδερφέ».

η καταγγελεία
η συνέχεια της καταγγελίας
Νικος Παπαγγελης φωτος
φωτος από φωτιες

Λίγα λόγια για τον Νίκο Παπαγγελή

Ο Νίκος Παπαγγελής γεννήθηκε στις 23/07/1999 στο Ρίο της Πάτρας. Η απόφασή του να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό προέκυψε μετά το πρόβλημα υγείας του. Είχε καρκίνο και χρειάστηκε να ακρωτηριάσει το αριστερό του πόδι.

Η μεγαλύτερη διάκριση που έχει κατακτήσει στην καριέρα του, ήταν τον 2018 που κατέλαβε την 3η θέση στο Παγκόσμιο κύπελλο ποδηλασίας δρόμου στο Έμεν της Ολλανδίας, στο αγώνισμα της αντοχής.