Φωτιά στη Σαρωνίδα: «Το σπίτι μας γλίτωσε στο τσακ» - Τραγικές στιγμές για την Σάντρα Βουτσά

«Να μην ξέρεις αν θα γυρίσεις και τι θα βρεις, όλη σου η ζωή να έχει καεί»

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Φωτιά στη Σαρωνίδα: «Το σπίτι μας γλίτωσε στο τσακ» - Τραγικές στιγμές για την Σάντρα Βουτσά

Η Σάντρα Βουτσά, το πρωί της Τρίτης 18/07/23, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Open, Καλοκαίρι yes, για την φωτιά στη Σαρωνίδα και για την εφιαλτική νύχτα που πέρασε, καθώς είχε πολύ μεγάλο φόβο για να μην καεί το σπίτι της.

Η εφιαλτική νύχτα της Σάντρα Βουτσά

Η Σάντρα Βουτσά, πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ξαφνικά βρέθηκε να απειλεί το σπίτι της η φωτιά, καθώς επίσης και στο γεγονός ότι δεν είναι εύκολη η πρόσβαση οχημάτων και άλλων σωστικών μέσων σε εκείνο το σημείο.

Αρχικά στην δήλωση της είπε ότι: «Περάσαμε πολύ δύσκολο βράδυ. Ξεκίνησε η φωτιά στον Κουβαρά και ξαφνικά ήρθε δίπλα μας. Εμάς εδώ η περιοχή έχει πολλά σπίτια στο βουνό που δεν είναι όλα εύκολα προσβάσιμα».

Στην συνέχεια είπε ότι: «Προσπαθήσαμε να είμαστε ψύχραιμοι, είχαμε και ζωάκια... Το σπίτι μας γλίτωσε στο τσακ».

Διαβάστε επίσης: «Ζώα καίγονται ζωντανά» - Σοκάρει η εξομολόγηση της Μαίρης Μηλιαρέση

Η ίδια ανέφερε ότι εκκένωσαν το σπίτι μαζί με τα ζώα που είχαν, και ότι τους φιλοξένησε μία φίλη της. Τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να αφήνεις πίσω, την περιουσία σου, χωρίς να ξέρεις αν θα γυρίσεις πίσω, αλλά και σε τι κατάσταση θα την βρεις.

Είπε χαρακτηριστικά στο τέλος ότι : «Είναι πολύ άγριο να μαζεύεις βαλίτσες, ό,τι προλαβαίνεις, και να μην ξέρεις αν θα γυρίσεις και τι θα βρεις, όλη σου η ζωή να έχει καεί».

Δείτε εδώ το βίντεο:

Οι πρώτες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές

Εικόνες θλίψης είναι αυτές, που αποτυπώθηκαν σήμερα 17/7 από τα πύρινα μέτωπα σε Κουβαρά, Λαγονήσι, Λουτράκι και άλλες περιοχές με σπίτια να καίγονται, ζωάκια να χάνουν τις ζωές τους και τεράστιες εκτάσεις φυσικού περιβάλλοντος να καταστρέφονται.

Το ευτυχές είναι ότι δε θρηνούμε ανθρώπινες ζωές, σε κάθε περίπτωση όμως μια πυρκαγιά δημιουργεί καταστροφικές συνέπειες (δείτε εδώ τα μέτρα, που πάρθηκαν για τους πυρόπληκτους).

Το βράδυ της Δευτέρας προβλήθηκαν και οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ενημερωνόταν για την κατάσταση στην Ελλάδα, όσο βρισκόταν στις Βρυξέλλες στη σύνοδο κορυφής των ηγετών. Πιο αναλυτικά, ο Πρωθυπουργός ήταν σε επαφή με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τον Βασίλη Κικίλια.

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έπαθαν ζημιές από τις πυρκαγιές αυτές, ότι ο κρατικός μηχανισμός αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών θα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να καταγράψει τις ζημιές, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες μας αυτοί να μπορέσουν να αποζημιωθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

Σήμερα ήταν η πρώτη δύσκολη ημέρα το φετινού καλοκαιριού είναι βέβαιο, ότι θα ακολουθήσουν και άλλες, φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε είναι και αυτό ένα από τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης, την οποία βιώνουμε με ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση. Το στοίχημα μας είναι πως θα μπορέσουμε να τις περιορίσουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα, έτσι ώστε οι ζημιές, οι οποίες θα υποστούμε θα είναι όσο το δυνατό μικρότερες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.